Turnbull Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Ne da imaju više prava (to je bilo samo primer za sličnu rasprostranjenu predrasudu), nego da manipulišu ulogom žrtve i upropaštavaju živote poštenim ljudima. To je zapravo jedan od najrasprostranjenijih mizoginih stereotipa.
ToniAdams Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 mislim da gresis, film je o konkretnim osobama koje manipulisu.
Notorious Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) Za mene je osveženje da psihopata/manipulator nije muškarac. Mizogini sterotip je utemeljen, od Medeje (ili još ranije) na suštinskoj nemoći, ova priča mi deluje drugačije, svakidašnje sociopatski i bez mnogo rodnozavisnih primesa. edit: Da, Toni, i ja mislim da se radi prosto o sobama koje manipulišu. Edited October 14, 2014 by Notorious
Notorious Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Ako misliš da je Glen Klouz u ovoj ulozi izraz bilo kakve realne ženske/ljudske/kakvegod moći, a ne vriska suštinske nemoći, onda ne znam šta da ti kažem. Sa Niskim strastima je već druga priča. Nemoj samo Mizeri, molim te, podivljaću.
AnaDilajt Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) Za mene je osveženje da psihopata/manipulator nije muškarac. Manipulativnih žena na filmovima koliko želiš... http://www.examiner.com/list/20-female-movie-characters-that-represent-the-type-of-women-who-men-should-avoid http://www.imdb.com/list/ls056173333/ Edit: Ako misliš da je Glen Klouz u ovoj ulozi izraz bilo kakve realne ženske/ljudske/kakvegod moći, a ne vriska suštinske nemoći Ti se nisi žalila na nedostatak 'moćnih' ženskih likova već na nedostatak manipulatorki/psihopatkinja. Edited October 14, 2014 by AnaDilajt
Notorious Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) Manipulacija nam je u kostima, valjda se to zna, mislila sam na tu vrstu psihopatskih struktura ličnosti :D edit: ne žalim se uopšte, samo konstatujem Edited October 14, 2014 by Notorious
ToniAdams Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Manipulativnih žena na filmovima koliko želiš... dok je u stvarnosti potpuno suprotno
AnaDilajt Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 dok je u stvarnosti potpuno suprotno Šta reći, a ne izmanipulisati...
ToniAdams Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 pa kako da ti kazem, nemas trilera bez manipulacije. to je tako, uzmi il ostavi.
AnaDilajt Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) Gotovo je sad, izmanipulisala sam vas i posvađali ste se :triler: jer sam žensko Edited October 14, 2014 by AnaDilajt
ToniAdams Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 pa zene tako inace deluju na mene. mislim da je neka vrsta alergije po sredi.
Recommended Posts