Аврам Гојић Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) meni je ovo ko da sam upao u zonu sumraka. sa druge strane, možda i nisam nešto dobro skonto. Edited October 12, 2014 by Грешни Василије
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 jbt, pa ne mogu da verujem da se dovodi u pitanje da li je brak bez dece porodica zamisli da neko na primer kaze - Ne mogu da verujem da se iko normalan zalaze za brak istospolnih ljudi. Ovo uzimam samo kao primer, Ja to ne kazem Ne vidim zasto se bilo sta ne bi dovodilo u pitanje. I naravno, onaj koji nesto dovodi u pitanje ne ocekuje da se vecina sa njim slaze.
Sestre Bronte Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 u principu, od trenutka kad dobiju dete muškarac i žena postaju isuviše blizak rod tako da dok žele brak, ne bi smeli da imaju decu
duda Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 u principu, od trenutka kad dobiju dete muškarac i žena postaju isuviše blizak rod tako da dok žele brak, ne bi smeli da imaju decu hm, ima smisla poznato je da su parovi bez dece vezani više jdeno za drugo od onih bez dece, ali su to verovatno malo drugačije veze od onih rodbinskih
Notorious Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 zamisli da neko na primer kaze - Ne mogu da verujem da se iko normalan zalaze za brak istospolnih ljudi. Ovo uzimam samo kao primer, Ja to ne kazem Ne vidim zasto se bilo sta ne bi dovodilo u pitanje. I naravno, onaj koji nesto dovodi u pitanje ne ocekuje da se vecina sa njim slaze. Jasno je da se brak ne može izjednačiti s porodicom, pošto se i samohrani roditelj sa detetom/decom smatra porodicom, u kategoriju porodice ulaze i tzv. proširene porodice i sl., ali iz toga nikako ne sledi da supružnici bez dece nisu porodica. Prema onome što sam mogla da zaključim iz tvog pisanja, smatraš da su deca definišući parametar porodice. Zašto?
ToniAdams Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 hm, ima smisla poznato je da su parovi bez dece vezani više jdeno za drugo od onih bez dece, ali su to verovatno malo drugačije veze od onih rodbinskih gde je poznato? prvi put cujem za tu poznatost.
Hamlet Strašni Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Supružnici bez dece su porodica li nemaju decu. Kada muž i žena imaju decu, kaže se da imaju decu. Za dve osobe koje se ne poznaju u ne žive zajedno ne može se reći da su porodica ali mogu biti muž i žena.
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) Jasno je da se brak ne može izjednačiti s porodicom, pošto se i samohrani roditelj sa detetom/decom smatra porodicom, u kategoriju porodice ulaze i tzv. proširene porodice i sl., ali iz toga nikako ne sledi da supružnici bez dece nisu porodica. Prema onome što sam mogla da zaključim iz tvog pisanja, smatraš da su deca definišući parametar porodice. Zašto? mogu li se dva geja u braku i bez dece smatrati porodicom? Edited October 12, 2014 by Mr.Pink
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Prema onome što sam mogla da zaključim iz tvog pisanja, smatraš da su deca definišući parametar porodice. Zašto? Ne treba precenjivati civilizovanost ljudi. Sa svom nasom civilizovanoscu i nagomilanim istorijskim iskustvom izgleda da cemo uspeti da unistimo celu planetu. Postoji i bioloski momenat. Zajednica parova (u ovom kontekstu mislim na hetero) sluzi zaista za produzavanje vrste i to je tako i kod ogromnog broja zivotinja pa ne vidim da se to moze prenebregnuti. A kako ce sve ljudi da zive i sta ce se sve zvanicno smatrati porodicom to zavisi i od vremena u kome se zivi.
Verterdegete Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) Jasno je da se brak ne može izjednačiti s porodicom, pošto se i samohrani roditelj sa detetom/decom smatra porodicom, u kategoriju porodice ulaze i tzv. proširene porodice i sl., ali iz toga nikako ne sledi da supružnici bez dece nisu porodica. Prema onome što sam mogla da zaključim iz tvog pisanja, smatraš da su deca definišući parametar porodice. Zašto? Definisuci parametar porodice su srodstvo i zajednica zivota. To je tako zato sto je tako. Da nije tako, ne bi se zvalo "porodica" vec bi imalo neki drugi naziv. Edited October 12, 2014 by Verterdegete
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Dve osobe koje zive zajedno i bez papira i bez dece dakle mogu biti porodica? Ili je papir ono sto je bitno? Za zakon?
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 gigo šmekeru. vazda si išao ispred svoga vremena, pogotovo sa onim hipsterskim brčićima.
Notorious Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) mogu li se dva geja u braku i bez dece smatrati za porodicu? Termin supružnici obuhvata sve ljude koji su braku, bili oni homo ili hetero. @Giga Moravac Hiljade godina je potrošeno na modifikaciju različitih bioloških momenata, pa i sparivanja u svrhu (isključivo) produžavanja vrste. S boldovanim se slažem. edit: @ Verterdegete Nisam te razumela. Edited October 12, 2014 by Notorious
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 dakle, po difoltu dva geja u braku jesu porodica.pa šta onda po tebi definiše porodicu ukoliko napravimo i taj poslednji biološki otklon?
Recommended Posts