Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) greska sori Edited October 12, 2014 by Giga Moravac
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 uh oh. meni ne, muž i žena su porodica i ako nemaju dece. muževa majka ti je svekrva sa decom ili bez, na primer dok se ne razvedu.
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) pa nema sta da ti bude "o bože", porodica je grupa ljudi povezana krvnim ili bračnim vezama i to ti je cela definicija koju niko osim tebe ne dovodi u pitanje. Prvo ovo boldovano uopste nije tacno, i nista ja ne dovodim u pitanje. Moj zet i sestra nemaju dece i ne govore o svojoj zajednicic kao porodici nego kao braku. I ovo uopste nije tema za neku raspravu, stvar je terminologije da li ces brak sa decom zvati porodica ili porodicu bez dece samo brak ili drugacije. Ne govorim o siroj porodici nego striktno o bracnoj zajednici. Edited October 12, 2014 by Giga Moravac
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 slažem se sa gigom. brak nije ništa drugo do ekonomske zajednice. to više nije čak ni spolna zajednica.
belch Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ali kome je to važno uopšte? zašto pričamo o ovome? nek zove svako to kako hoće, kakve veze ima?
Аврам Гојић Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Prvo ovo boldovano uopste nije tacno, i nista ja ne dovodim u pitanje. Moj zet i sestra nemaju dece i ne govore o svojoj zajednicic kao porodici nego kao braku. Nebitno je šta tvoji zet i sestra govore, ja ti pričam o funkcionalnoj definiciji porodice onako kako je prihvaćena u stručnoj literaturi i u pravu.
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ali kome je to važno uopšte? zašto pričamo o ovome? nek zove svako to kako hoće, kakve veze ima? Pa naravno da nije vazno. Dosadna nedelja popodne aj nabaci temu.
Mr.Pink Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 grešnik je na dobrom tragu, iako je u krivu. osnovna funkcija braka jeste osnivanje porodice.
Аврам Гојић Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) Brak je u našoj zemlji uređen Porodičnim zakonom. Bračna veza smatra se porodičnom vezom prvog naslednog reda. Nasilje u braku naziva se porodičnim nasiljem. Edited October 12, 2014 by Грешни Василије
Sestre Bronte Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ako su u braku,onda su porodica, što znači da su rod, zbog čega ne smeju da se venčavaju međusobno mislim da sam ufatio logiku topika
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ako su u braku,onda su porodica, što znači da su rod, zbog čega ne smeju da se venčavaju međusobno Upravo zbog te ocigledne kontradiktorne cinjenice sve vise parova danas i zivi nevencano
duda Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 jbt, pa ne mogu da verujem da se dovodi u pitanje da li je brak bez dece porodica
Giga Moravac Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Brak je u našoj zemlji uređen Porodičnim zakonom. Bračna veza smatra se porodičnom vezom prvog naslednog reda. Nasilje u braku naziva se porodičnim nasiljem. Ok da unesemo malo ozbiljnosti u diskusiju. Tema topika je ionako o porodici. Formalno si u pravu ali sustinski nisi. Evo zasto. Kad bi se gledalo na stvari u drustvu samo na osnovu onoga sta trenutno jeste, i kada bi trenutne definicije bile merilo nista se nikad ne bi promenilo. LGBT populacija upravo to najbolje zna. Jos uvek bi ziveli u teroru obicajnog prava. I uostalom, svaki pojedinac ima pravo (to cak i nije pravo kao takvo) da stvari gleda na svoj sopstveni nacin. Pa ako u zakonu pise tako, svaki pojedinac moze upreti prstom u to i reci To nije ispravno. Trebalo bi drugacije.
Recommended Posts