Jump to content
IGNORED

Usvajanje dece

JozoMujica

Recommended Posts

Posted (edited)
 Eto recimo ja i moj decko smo zajedno iz obostrane koristi.

E, TO su tradicionalne porodične vrednosti, a ne ovi pomodari što se venčavaju iz ljubavi.

Edited by Lrd
  • Replies 550
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sailorman

52

• ToniAdams

42

• Giga Moravac

33

• Notorious

33

Posted

pa posto ne volim da menjam, plan je da ga uvucem u 50:50 vlasnistvo nad nekretninama, a posto se u Srbiji uglavnom ne isplati prodavati jer se uglavnom gube ulozeni $$, kapiram da ce 2x razmisliti pre nego sto odluci da odstrumfuje.

A tu je i tony :heart:

Ništa ne spaja ljude kao kredit na 30 godina :D

Ако си озбиљна, баш лепо од тебе што такве ставове делиш са светом преко нета, о томе се обично ћути или се, много чешће, фолира. Међутим, ако је све то тако како је - наглашава да и даље мислим да се зезаш али ако се не зезаш онда морам да искористим прилику да сазнам нешто што другачије никада не бих могао - шта тебе емотивно покреће? 

Jel to sramota ili šta? Malograđanština? :)

Posted

Praslin se deklarise kao tradicionalista, ali su mu potpuno strane tradicije srpskih farmera: posten miraz, gledanje da li je prosac iz fazdinske familije, jel jedinac ili ce biti i druge brace pa ce da se deli imanje, itd.

Prasline jel znas da se u tradicionalnoj srpskoj veridbi devojka kaparisala?

Posted

Ja sam vise zena od njih :fantom:

nego na koga li me podsecas

Posted

Praslin se deklarise kao tradicionalista, ali su mu potpuno strane tradicije srpskih farmera: posten miraz, gledanje da li je prosac iz fazdinske familije, jel jedinac ili ce biti i druge brace pa ce da se deli imanje, itd.

Prasline jel znas da se u tradicionalnoj srpskoj veridbi devojka kaparisala?

'Де знам, ја сам узео слепицу за џ пошто ме једино она хтела, а капару ми нико није тражио јер није било других евентуалних купаца. :krpaizakrpa:

Што се традиционалних вредности тиче, ја сам и дошао на ППП пошто још само овде могу да прођем као конзервативац: у Шумадији не смем ни стопера да примим јер ће да провали да сам индијанац па ћу да завршим једним делом неком кукурузу, а другим у неком бунару, у војсци би ме прво два-три пута ћебовали што стално серем нешто, а онда би ми просвирали колено на стражи, у Макси не улазим јер ће прави традиционалисти прво да ми при мерењу украду 40% од 500 грама ћуретине (еј, ћуретине, после овог не бих даље али морам из истог оног разлога што би ме ћебовали), а онда и пин на каси...

Срећом те су овде са понеким изузетком листом станари кула од слоноваче и стаклених звона, па могу понекад да се прошверцујем као неки озбиљан Србин, а у ствари сам белгијски књиговођа са одличним знањем ексела и колекцијом дискова Фила Колинса. :(

Jel to sramota ili šta? Malograđanština? :)

Ма, јок. Каква срамота, ћуте јер раде шему. Ни змија не прича док дави жабу.

Posted

Flagelacija i autoflagelacija nisu pojave specifične za žene, još manje za južnoetiopska plemena. To nije tema o kojoj se ne bi dalo raspravljati, ali stvarno ne vidim zašto je pominješ na ovom topiku. 

pa spomenu neko sela i običaje. pošto živimo u globalnom selu, a ovde se izmedju ostalog govori i o porodici, učini mi se iz nekoga razloga zanimljivim da spomenem taj ritual u kojem se šibanje žene tumači kao privrženost porodici. 

š'o?

Posted

@morgana, a i dagmar: izvinite, stvarno sam preterala jutros, niej trebalo da histerisem, ucitala sam nesto vise u vase postove, a i posto sam bas pominjala rec na 'd', stekla sam (pogresan) utisak da meni replicirate. a i da jeste, niste nista ruzno rekle, pa da imam razloga da praskam. lose jutro, u takvim trenucima se istresamo na najblize :)

a ova druga me ukori sumornim tonom (Dagmare, N. se razvela)

meni to smesno

A o "imanju dece" da bi se produžila loza i da ne govorimo. Naročito muške, tu se ženska deca ne računaju.

poznajem jedan bas taj slucaj, tj. muzu je to bio razlog, zeni ne (posto nije njena loza). mlatio je dete ko vola u kupusu.

Posted (edited)

nikakav problem, naravno :)

ja sam inace sampion u pogresnom razumijevanju sagovornika na forumu :D. a jos sam i dobra sad kakva sam bila.

Edited by morgana
Posted

pa spomenu neko sela i običaje. pošto živimo u globalnom selu, a ovde se izmedju ostalog govori i o porodici, učini mi se iz nekoga razloga zanimljivim da spomenem taj ritual u kojem se šibanje žene tumači kao privrženost porodici. 

š'o?

Pročitaj naziv teme. 

Otvori topik o ritualima inicijacije ako te zanima, moglo bi da bude zanimljivo. 

Posted

Pročitaj naziv teme. 

Otvori topik o ritualima inicijacije ako te zanima, moglo bi da bude zanimljivo. 

zar usvajanje dece nije svojevrsna inicijacija porodice? 

Posted

Pod uslovom da porodicu definiše potomstvo. Moguće je i tako razmišljati, naravno.