Jump to content
IGNORED

Advokatura

Tribun_Populi

Recommended Posts

Posted (edited)

I to ne samo u NS. Sadasnja ekipa u komorama otvoreno radi za vlast, a protiv interesa advokature. Na celu beogradske komore trenutno je istaknuti SPS-ovac iz 90ih. Beljanski je dobar sa Vučevićem i Majom Gojković.

Edited by bejzbolka
Posted

Nesto mi sad pade na pamet,  u pripremi je usvajanje novog ZPP-a, a komore se drze pasivno. Pre dve godine je Ceda poveo proteste protiv ZPP-a koji je jos tad trebalo da bude usvojen, ali su se Komore pobunile zbog zahteva advokata. Vrlo moguce da sada sklanjaju Cedu, kao glavnog bundziju, da bi ZPP prosao neopazeno.

• 2 weeks later...
Posted

Skapirao sam da mi je najneprijatnije kad klijentu treba da ispravljam gramatičke i pravosopisne greške, posebno kad napiše nešto na engleskom.

Posted
1 hour ago, napadaj said:

Skapirao sam da mi je najneprijatnije kad klijentu treba da ispravljam gramatičke i pravosopisne greške, posebno kad napiše nešto na engleskom.

Isključi mark-up za te stvari, neće ni primetiti. Upališ ga samo za ozbiljnije izmene. Radi provereno i kod pregovaranja sa drugom stranom.

• 2 months later...
Posted

Katastar u Beloj Crkvi mi je ZA JEDAN DAN doneo rešenje o upisu prava svojine na nepokretnosti. Jeste da je mala opština i da je poljoprivredno zemljište u pitanju, ali opet...

• Wub 1
Posted

Ko zna kakve debele veze ti imaš!!! :tongue:

• Wub 1
  • Haha 2
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ogranak AKV u Zrenjaninu danas pustio mejl svima koji su upisani tamo sa pitanjem da li hoće male ili velike rokovnike. Mozgovi stavili sve u to ili cc, a mudri advokati odgovaraju preko reply to all, pa celog dana stižu mejlovi "mali", "veliki", "rokovnik malog formata", "biram mali rokovnik" i tako redom.

Pobedila koleginica koja je odgovorila "zeleni".

• Haha 9
Posted (edited)
9 hours ago, napadaj said:

Ogranak AKV u Zrenjaninu danas pustio mejl svima koji su upisani tamo sa pitanjem da li hoće male ili velike rokovnike. Mozgovi stavili sve u to ili cc, a mudri advokati odgovaraju preko reply to all, pa celog dana stižu mejlovi "mali", "veliki", "rokovnik malog formata", "biram mali rokovnik" i tako redom.

Genijalno mi je da ljudi u 2024. godini, pored živog Google kalendara i ostalih alata, još uvek koriste rokovnike. Moj poslednji rokovnik je bio za neku 2017. godinu recimo, od tada samo kucam u kalendar u Outlooku na telefonu i kompjuteru, lepo stavim i reminder da mi zvoni jedno nedelju dana ranije, i sve pet.

Doduše, iz gore navedenog primera mi je jasno koji je nivo informatičke pismenosti u advokaturi, pa i ne čude rokovnici (a primetio sam i da me kolege čudno gledaju kada ukucavam termine za ročišta u telefon).

Edited by Ayatollah
Posted

Ubedljivo najbolji su advokati koji imaju specijalne rokovnike sa crkvenim kalendarom i slikama svetaca. Kad gugl napravi tu opciju, onda mozemo da pričamo :nobles:

• Haha 3
Posted

GaVN5n1XoAAIWvC?format=jpg&name=medium

• +1 1
Posted
On 15. 10. 2024. at 23:35, napadaj said:

Update: jedan napisao "I mali mi je veliki!"

• Haha 4
Posted
On 16. 10. 2024. at 9:10, Ayatollah said:

Genijalno mi je da ljudi u 2024. godini, pored živog Google kalendara i ostalih alata, još uvek koriste rokovnike. Moj poslednji rokovnik je bio za neku 2017. godinu recimo, od tada samo kucam u kalendar u Outlooku na telefonu i kompjuteru, lepo stavim i reminder da mi zvoni jedno nedelju dana ranije, i sve pet.

Doduše, iz gore navedenog primera mi je jasno koji je nivo informatičke pismenosti u advokaturi, pa i ne čude rokovnici (a primetio sam i da me kolege čudno gledaju kada ukucavam termine za ročišta u telefon).

Осим ако ти се телефон на суђењу не блокира, нема интернета, не сними ти догађај, нестане батерија и слично. Зато је папирни роковник закон. Много брже се нађе термин него док се скролује по минијатурном екрану. Кад год ми је са друге стране неко ко има телефон, увек му треба дуже него мени. Исто је и са белешкама за суђење на папиру а не на таблету, најважнијим документима исто јер можеш да их распростреш по столу, не треба да укуцаваш шифру ако ти се угаси таблет, звони ти телефон или дође мејл док гледаш и слично.

• +1 3
Posted

Kako je propala Srbija, ukratko.

Party Raccoon GIF