Jump to content
IGNORED

Slučaj "kantrimen"

JozoMujica

Recommended Posts

Posted

ti razumeš da je ovo neki bezvezni klipan koji je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja?

aj molim te objasni mi u kom univerzumu ne bi bila za proces ekstradicije dovoljna dva pozornika Bukvića sa šapkama. šta, očekuju napad Deadly Viper Sponzoruša Squada?

prave te budalom a ti ih još hvališ.

+1

Em poruka, presuptilna da bi je ovdasnji na sve specijalno svrsavajuci mozgovi shvatili: sa takvom boranijom kod nas na kraj izlaze policajci pripravnici, prakse radi...

Ali jok: vazna je predstava, ostro, nasi tvrdi specijalni momci na zadacima na kojima im je zivot ugrozen...

Posted

ti razumeš da je ovo neki bezvezni klipan koji je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja?

aj molim te objasni mi u kom univerzumu ne bi bila za proces ekstradicije dovoljna dva pozornika Bukvića sa šapkama. šta, očekuju napad Deadly Viper Sponzoruša Squada?

pa i ovde je otvorena posebna tema, i jos se zove slucaj kantrimen.

Posted (edited)

Da li si ti svestan da danas svaki drugi bezvezni klipan od 17-18 godina moze da sakupi ekipu i da ti napravi sacekusu? A ovde se radi klipanu koji je bio dovoljno uticajan da se krije od drzave po celom svetu.

Od tebe sam, kao novinara, ocekivao elementarno razumevanje za ovako nesto. Dozvoli da primetim da nigde vest ovom tipu nije potpisana imenom i prezimenom.

Edited by Verterdegete
Posted

vasko je baš citiran, ja ne... osećam se bezveze :cry:

Posted

Način na koji se "prati" slučaj je velika pozorišna predstava u slavu Vučića i Neše (svaka im čast), bio sam ubeđen da Verter to shvata i da je ono o maskiranim policajcima bilo ironično.

Posted

nevezano za potencijalnu opasnost, gotovo je bizarno da za ovakve stvari ide kajron na rts-u i da je udarna vest u medijima, uz sve poštovanje prema žrtvi. mogu da zamislim kako se osećaju na stotine članova porodice i prijatelja onih čija ubistva nisu i nikada neće biti rasvetljena. umesto da se napravi atmosfera da je verovatni počinilac pronađen, uhapšen i prosleđen, da je to nešto normalno i da će i ubuduće biti, jer pokazuje da institucije države funkcionišu, od toga se pravi medijski spektakl, opet neukus na stranu. pre neki dan slučajno na fb-u naleteh na grupu koja traži da se pronađe ubica čoveka koji je stradao od bombe u banatu (izguglah i vidim da je išla priča da je ubijen), a koju očigledno vodi neko od najbližih - postavlja statuse, isečke iz novina, fotografije... baš tužno.

Posted

nisam hteo da potežem profesiju, ali kad si već počeo:

iskusni novinari crne hronike, sa 20 godina iskustva trgovanja informacijama sa najcrnjim kriminalnim i paradržavnim ološem, blago su se nasmešili kada su videli ovu paradu za medije, koja je bila najavljena serijom kominikea iz MUP-a na način na koji se najavljuju aeromitinzi i pokazne vežbe specijalnih jedinica.

sačekuša protiv pandura zato što je sproveo čoveka sa aerodroma?

Posted

Lol, na Blicu brze bolje sklonise vest cim je ovaj uspeo da izvrda na sudu. 

Posted

Način na koji se "prati" slučaj je velika pozorišna predstava u slavu Vučića i Neše (svaka im čast), bio sam ubeđen da Verter to shvata i da je ono o maskiranim policajcima bilo ironično.

Sad su već iskusni, prvo proverili da nekim slučajem među saučesnicima/jatacima nema neki donator stranke, pa kad nema onda svaki detalj iz tog slučaja na sva zvona.

Posted

Jbt, nisam znao da je Vasilije novinar, 1 sarza takorekuc: da jesam, iskoristio bih priliku da ga zamolim, ono jednom kad smo se videli, da mi dozvoli da mu stegnem ruku, autogram, slikanje zajedno, taj rad  :P

Posted (edited)

Najčudnija informacija koju sam jutros pročitala na  B92 je da se Milićevu stavlja na teret izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz nehata ( zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora). Direktni umišljaj za ovo krivično delo nije moguć (jer bi to bilo ubistvo) ali može sa eventualnim umišljajem i za to delo predviđena je kazna od 2 do 12 godina zatvora. Začuđuje odluka javnog tužioca da ne ide uobičajeno na težu kvalifikaciju pa "spusti na lakšu" ako nema dokaza a ne ovako odmah da mu olakša po pitanju psihičkog odnosa, pogotovo što je to stvar veštačenja u postupku a ne proizvoljne ocene i pre nego što je okrivljeni saslušan.

Drugo, ukoliko je MIlićev ranije osuđivan odn. ako  je u toku postupak za neko krivično delo, postavlja se pitanje da li su ranije bili ispunjeni uslovi da prilikom zaključenja braka menja prezime, s obzirom da se promena prezimena prema Porodičnom zakonu:

Član 347.

Pravo na promenu ličnog imena nema:

1. lice protiv koga se vodi krivični postupak za delo za koje se goni po službenoj dužnosti;

2. lice koje je osuđeno za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti dok kazna nije izvršena odnosno dok traju pravne posledice osude;

3. lice koje promenom ličnog imena namerava da izbegne neku svoju obavezu;

4. lice koje namerava da promeni ime u pogrdno ime, ime kojim se vređa moral ili ime koje je u suprotnosti sa običajima i shvatanjima sredine.

Edited by halloween
Posted

Jbt, nisam znao da je Vasilije novinar, 1 sarza takorekuc: da jesam, iskoristio bih priliku da ga zamolim, ono jednom kad smo se videli, da mi dozvoli da mu stegnem ruku, autogram, slikanje zajedno, taj rad  :P

:lol: da, poznat je tvoj afinitet prema toj profesiju

Posted

:lol: da, poznat je tvoj afinitet prema toj profesiju

Izvini u svakom slucaju, zezam se...  :)

Ali samo kad pomislim da sam imao priliku da ti padnem na grud... :cry:

Posted

a mene stavljaju na stub srama kada djeneralizujem taksiste.

Posted

a mene stavljaju na stub srama kada djeneralizujem taksiste.

Nema ovde nikakve djeneralizacije: +1 si ti  :), ne se brini nista.