Jump to content
IGNORED

Ljuto-slatko-kiseli sosovi

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)

Napravio "pire" za domacu srirachu pa cemo videti sta ce od toga da ispadne. Onaj izgleda koristi neki specijalni mikser kad uspe i semenke da samelje...

Nisam bio picajzla da pravim iskljucivo od serana i halapenja nego sam stavio 4-5 vrsta paprika. Naravno iskljucivo crvenih.

Shupa mi je dark al bas i nije cold place ovih dana. Kontam da nece da smeta i da ce samo ubrzati vrenje

Edited by katamaran
Posted

dobih kesicu dzinki i 4 narandzaste bell chillies (verovatno imaju neko ime)

sa koliko bi cepkanih pecenih paprika i paradajza to trebalo ukuvati za egzemplarni a ne previse ljut (onesvescavajuce) sosic?

Posted

cca 300-500 gr., probaj prvo koliko su ljute te tvoje paprike

Posted (edited)

Samo da izjavim za tv dnevnik da je fenomelna ljutenica i da se nisam zeznuo sto nisam stavio i slatke paprike  :wub:

5kg paradajza

500g ljutih papricica (ispala je vrlo ljuta al covek nikad ne zna na koliko ljute ce da naleti)

ve\a celera

3 lista lorbera

biber u zrnu

Ovo samleti pa kuvati dok ne ukuva sa 400g zejtina, 200g secera i 300g sirceta. Na samom kraju dodati kasiku soli.

Edited by katamaran
Posted

@banacanin  :Hail:

@katamaran: ma napravi jos jednu turu sa paprikom. u mom selu ide 1:1 i recept je samo za mazohiste. prvo uprzis papriku (koja je pecena i oljustena, ko za ajvar), pa onda dodas mleveni paradajz i krenes ispocetka sa kuvanjem :)

Posted

Mozda, al cu prvo da napravim brdo ovog savrsenstva  :wub:

Posted

Ovih dana cu verovatno da napravim eksperiment - ovaj moj recept samo + kg paprike i jednim habanerom umesto ovih 500g pijacarki.

Ideja (naravno ne moja) je da se napravi blazi sos a ne bi me cudilo da ispadne i ljuci od onog.

Sto se mene tice onom receptu ne trebaju nikakve modifikacije jer je rezultat savrsen. Sasvim sigurno cu napuniti shupu za zimu :)

Posted (edited)

uh što sam probao... salatu ili sos šta li je

mrkva samlevena+bluk+ren+ulje+sirće valjda

uz sve ide nije mi dosta nikako

Edited by Gospodin Slucaj
Posted

e jeste i mnogo je dobro

samo je šargarepa kod mene samlevena na mlinu za meso ne narendana

sinoć sam to jeo uz leba

Posted

Cuj probace se. Izmaltretiracu kevu za celu zimu da mi napravi :D

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Posted

ja sam rekao roditeljki da uzme recept

i praviće jer se i ona oduševila

Posted

Pretpostavljam da su dve teglice rena 2x200. 

2x350 bi verovatno bilo previse