lord_s Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Mozda se nisam dobro izrazio, website ne za letove vec za aranzmane (za odmore, letovanja), hotele prevashodno
Ardian Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Naleteh na ovaj sajt pre par dana. Planiram da pročačkam, jer i meni će trebati neki last minute u avgustu ... 1
Tihajeza Posted February 9 Posted February 9 Da li je neko letovao ful na planini? Uslovi: -Uređene i obeležene pešačke staze i bici staze -Dobra infrastruktura -iznajmljivanje bicikala npr., neka prodavnica -Bilo kakva voda na otvorenom (jezero, reka, otvoreni bazen), na do 15 min.vožnje -da nije totalna divljina, tj.da ima ljudi okolo, zbog dece, da evetualno nađu neko društvo za igranje. Gledam Sloveniju, skupo ko otrov, gledam Jahorinu, sve što nalazim od recenzija je sa skijanja, plus nema vode nikakve za kupanje izgleda. Ja bih probala planinu leti, ali korak (u odnosu na celoživotno letovanje samo na moru) je krupan, pa molim za savete.
Shan Jan Posted February 9 Posted February 9 (edited) Ja sam bio na nekoliko planina u Srbiji, sve imaju prodavnice, restorane i slicne stvari. Nisam nigde video bicikliste. Divcibare ima divne staze za setanje ali nista od kupanja osim ako ne ides na bazene. Tara ima nekoliko jezera u blizini gde mozes da se brckas, staze za setanje su ok, mada vise ima zapravo seoskih puteva. Kopaonik ima divne staze za setanje al nema jezera plus skup ko djavo. Jastrebac je mala planina, ima Celije jezero tu koje je super cisto ali davno sam bio tako da ne mogu da kazem vise. Ljudi hvale Staru Planinu al nisam bio. @ivy i @Mil@n sigurno znaju mnogo bolje. Edited February 9 by Shan Jan 1
ivy Posted February 9 Posted February 9 (edited) @Tihajeza Durmitor!!! jedino je kupanje diskutabilno ali poslednjih godina krajem jula-pocetkom avgusta,za malo hrabrije, moze da se kupa na Vrazjem jezeru...ali lepo je da se sedi oko njega,gleda u plavu povrsinu i uziva na drugim planinama nisam letovala..ustvari moglo bi se reci da jesam ali to nista nije bilo klasicno plus nam se zahtevi baaasss razlikuju tako da to ne racunam ..ali Tara bi mi bila drugi izbor.. nisam nikad bila osim jedan dan na Zaovinskom jezeru ali planiramo ovog leta nju da posetimo.. ali Durmitor je od mene preporuka kao kuca!! Edited February 9 by ivy 1
Klara Posted February 9 Posted February 9 1 hour ago, Shan Jan said: Ja sam bio na nekoliko planina u Srbiji, sve imaju prodavnice, restorane i slicne stvari. Nisam nigde video bicikliste. Planinski biciklizam, Kopaonik Biciklizam na planinama Srbije Divčibare, biciklizam Zlatibor, biciklističke staze 1
Ayatollah Posted February 9 Posted February 9 1 hour ago, Tihajeza said: Da li je neko letovao ful na planini? Uslovi: -Uređene i obeležene pešačke staze i bici staze -Dobra infrastruktura -iznajmljivanje bicikala npr., neka prodavnica -Bilo kakva voda na otvorenom (jezero, reka, otvoreni bazen), na do 15 min.vožnje -da nije totalna divljina, tj.da ima ljudi okolo, zbog dece, da evetualno nađu neko društvo za igranje. Gledam Sloveniju, skupo ko otrov, gledam Jahorinu, sve što nalazim od recenzija je sa skijanja, plus nema vode nikakve za kupanje izgleda. Ja bih probala planinu leti, ali korak (u odnosu na celoživotno letovanje samo na moru) je krupan, pa molim za savete. Ja sam letovao u St. Antonu u Austriji 2023. godine, i mislim da ima sve ovde nabrojano, osim otvorene veće vode, ali ima bazene u mestu, a Bodensko jezero je na sat vremena vožnje. Mana mu je što je prilično daleko (to je put od dva dana vožnje od Beograda), i što definitivno nije baš ekonomska varijanta (ali nije ni kao da letuješ na Azurnoj obali, mi smo našli apartman po ceni kao solidniji apartmani u Grčkoj). Ako bih išao ponovo u Austriju, možda ne bih ponovo išao baš na granicu Tirola i Vorarlberga, mislim da i bliže ima dobrih mesta, u Štajerskoj ili Koruškoj recimo, ali ostaje pitanje cene. Prošle godine sam proveo nedelju dana u Banskom u Bugarskoj u julu, i nije nam bilo loše, a svakako je i jeftinije i bliže od Austrije. E sada, ni tamo nema veće vode (ima potočić koji ide kroz mesto), a nisam baš siguran ni za uređene pešačke i biciklističke staze. Dodatni minus je što oko Banskog manje-više nema šta da se vidi, pa nećeš imati priliku za neke naročite izlete, kao recimo iz St. Antona. Kroz Sinaju u Rumuniji sam samo prošao kolima. Mesto deluje vrlo uredno i simpatično, ali je jako daleko, i velika je gužva, plus ne znam kako stoji sa ovim zahtevima što si navela. Plus je što okolo i usput ima baš štošta da se vidi (Bran, Peleš, Brašov, Sibiu, itd.). Na Jahorini sam bio kratko 2020. godine, kada sam letovao na Trebeviću iznad Sarajeva (Pino Nature hotel - tada je bio vrlo dobar, plus možeš da se spustiš žičarom u centar Sarajeva, ali ne znam za ove ostale stvari da li ima, mislim da ne), ali meni Jahorina deluje samo kao veliko skijalište i ništa više, mislim da je tamo prilično dosadnoi letovati. Isto i za Durmitor, tu sam bio 2022. godine, po meni je on destinacija za nekoliko dana da se promuvaš i iskuliraš, ali ne za 7 ili 10 dana, osim ako nećeš samo da meditiraš i pobegneš od sveta generalno. Za ovu godinu isto planiramo planinu, i to ciljam Tatre, ili sa slovačke ili sa poljske strane, sa obaveznim odlaskom do Krakova. No, to tek moram da idem da vidim. 1
ivy Posted February 9 Posted February 9 1 minute ago, Ayatollah said: Isto i za Durmitor, tu sam bio 2022. godine, po meni je on destinacija za nekoliko dana da se promuvaš i iskuliraš, ali ne za 7 ili 10 dana, osim ako nećeš samo da meditiraš i pobegneš od sveta generalno. izviiinniii...5 godina za redom smo provodili tamo..prosle god 7 dana,prethodne 10,prethodne 5 ali samo jer nas je oteralo nevreme,prethodne 7dana...i jos mi ga nije dosta!! ok,ne znam kako je za ljude koji ne planinare i ne vole aktivam odmor...ali ja obozavam to mesto!! plus je odlican da se posle njega spustis na more pa iskombinujes planinu i more...sto smo mi i radili.. 1
Ayatollah Posted February 9 Posted February 9 4 minutes ago, ivy said: izviiinniii...5 godina za redom smo provodili tamo..prosle god 7 dana,prethodne 10,prethodne 5 ali samo jer nas je oteralo nevreme,prethodne 7dana...i jos mi ga nije dosta!! ok,ne znam kako je za ljude koji ne planinare i ne vole aktivam odmor...ali ja obozavam to mesto!! plus je odlican da se posle njega spustis na more pa iskombinujes planinu i more...sto smo mi i radili.. OK, verujem da je za ljude koji vole planinarenje i hajking Durmitor super i da ima šta da se radi. Naša porodična konfiguracija je takva da je svako odmicanje od civilizacije rizik, jer ne mogu da komuniciram sa decom, niti oni razumeju šta rade u datom trenutku, pa onda ni ne gledam te aktivnosti u prirodi, jer bih tačno završio družeći se sa Gorskom službom spasavanja. Gledajući sa te strane. ponuda sadržaja na Žabljaku je vrlo oskudna, u najmanju ruku. A da je lep, lep je, to nema zbora. Voleo bih da odem sam na jedno nedelju dana, i da isključim mobilni.
ivy Posted February 9 Posted February 9 pa da..razlicite su zelje i potrebe ljudi..zato je nezahvalno uopste davati savete i predloge.. mene npr. ujutru ostavi u nekoj dobroj sumi i pokupi me uvece i nista mi vise ne treba od zivota 1
Mel Posted February 9 Posted February 9 Na Zlatibiru sam videla da imaju iznajmljivanje bicikala a jednom sam i videla te entuzijaste kako pedalaju brdo pored. Zlatibor je za setnje super, ima onaj urbanizticki najtmer od centra koji je vrlo prijatan da se promuvas kad nije prevelika guzva, kupis deci sladoled i gledas u vodu. Mi se tamo kupamo na zatvorenom bazenu, verujem da ima i na otvorenom nekih lokaliteta. Mi smo isli par puta na Vodice ali to je vise da gledas nego sto ima nekog plivanja. 1
Svemir Zeka Posted February 9 Posted February 9 U Rovinju ima super šumarak za bicikliranje, ali to nije planina. Looking forward this summer 3
Recommended Posts