Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sinovi kineskog zmaja

Featured Replies

• Replies 2.7k
  • Views 302.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragance, slazem se da je nacionalizam Han Kineza u porastu i deo problema (drugi deo je porast nacionalizma i terorizma kod Ujgura). Iskreno, ne razumem upotrebu reci genocid u ovom kontekstu, tim

• James Marshall
    James Marshall

• Filipenko
    Filipenko

Nensi Pelozi je notorni kriminalac ciji je muz najuspesniji berzanac, mnogo uspesniji od najiskusnijih vukova na Volf Stritu, iako se time nikada ranije nije bavio. Volsebno zaradjuju desetine i stoti

Posted Images

Primetio sam u poslednje vreme da kada neko veliko otkriće dođe do dnevnih vesti, rad je skoro uvek iz Kine. To je ranije u 90% slučajeva bio neki USA institut.

USA polako grabi ka visokom 4. mestu. Sa najboljim svetskim univerzitetima, najboljim naučnicima iz celog sveta i budžetima koji se mere milijardama. Svaka im čast.

imaju vaznija posla

this message was sent with VPN evilsmile

Mislim da se ovi sa postgraduate vecinomvrate u svoje zemlje iz USA.

Film koji je najvise zaradio u 2025. je... crtac iz Kine. Ne Zha 2 je zaradio do sada 2.2 milijarde dolara, od toga 90% u samoj Kini. Jedna crtica koja vise od svega pokazuje koliko se Kina promenila i koliko polako postaje razvijeno potrosacko drustvo. Meni je ovo jasan znak da imamo novu glavnu silu na svetu, samo ce joj mozda trebati jos neko vreme da preuzme dizgine.

84b52833-b444-4e36-806d-9169f632a55c?hos

Taj film je ovim postao crtać sa najvećom zaradom u istoriji.

Prvi deo iz 2019. (zaradio 740 miliona dolara) može se odgledati ovde besplatno uz američki VPN.

https://fawesome.tv/movies/10729451/ne-zha

Edited by vememah

G_Ab0_QX0AAkUSd?format=jpg&name=large

https://x.com/jack_hoogland/status/2013139635904381321

Republic in 1949.

Overall, there were 7.9 million births in 2025, down from 9.5 million in 2024, and 11.3 million deaths, up from 10.9 million.

This puts even more pressure on the working-age population, which has already been falling for 6 years.

China’s demographic pressures are catalyzing an economic crisis.

https://x.com/KobeissiLetter/status/2016994512069939669

Kina je tek 2021 usla u negativni prirodni prirastaj, mislio sam da je to bilo mnogo ranije koliko su ih prozivali ovde na Zapadu.

Evropa je u mnogo vecem kanalu, pa i ove prekomorske anglosaske kolonije, da nemaju imigraciju.

Druga obzervacija, pozitivan prirastaj u godinama pre 2021 je bio dosta veci nego negativan nakon toga, tako da imaju solidan bafer.

Bolje ovi mrsomudi sa Zapada da se zapitaju za svoje probleme.

Edited by brusli

On 22. 1. 2026. at 19:58, Shan Jan said:

84b52833-b444-4e36-806d-9169f632a55c?hos

Klinci pogledali oba dela i rekli da je ubedljivo najgluplji i besmisleniji crtani koji su gledali. (kao da im je @Weenie Pooh otac)

Mislim da je do toga da je pravljen ipak prvenstveno za lokalno trziste.

42 minutes ago, bags said:

Klinci pogledali oba dela i rekli da je ubedljivo najgluplji i besmisleniji crtani koji su gledali. (kao da im je @Weenie Pooh otac)

Mislim da je do toga da je pravljen ipak prvenstveno za lokalno trziste.

Zanimljivo, videla sam trejler i bas mi nije bio po volji.

Ne znam kakav je drugi Neđa ali prvi je baš bio dirljiv.

• 3 weeks later...
On 30. 1. 2026. at 10:15, brusli said:

Kina je tek 2021 usla u negativni prirodni prirastaj, mislio sam da je to bilo mnogo ranije koliko su ih prozivali ovde na Zapadu.

Evropa je u mnogo vecem kanalu, pa i ove prekomorske anglosaske kolonije, da nemaju imigraciju.

Druga obzervacija, pozitivan prirastaj u godinama pre 2021 je bio dosta veci nego negativan nakon toga, tako da imaju solidan bafer.

Bolje ovi mrsomudi sa Zapada da se zapitaju za svoje probleme.

Odavno Kina ima stopu radjanje ispod 2.1, sto je znak kada pocinje pad populacije ako se vremenski oduzi period od manje 2.1. Postoji duzi period od trenutka kada zemlja padne ispad 2.1 rodjenih po paru i pada stanovnistva. Medjutim, vazi i obrnuto.

U svakom slucaju, ako robotika i vestacka inteligencija nastave ubrzano da se razvijaju pitanje radjanje nece biti toliko vazno sa stanovnista privrede i socijalnih davanja. Javice se neki drugi problemi, mozda.

Vidim niko ne pise o strajku u BYD fabrici u Kini, kazu zaradjuju oko 2000 Junana, oko $300 mesecno, sada im i to smanjuju. Zanimljivo da u zapadnim medijima to uopste nije bila tema, ili ja nisam primetio.

On February 5, workers at BYD’s high-voltage electrical equipment factory in the Jixian Industrial Park of Xi’an’s High-tech Zone walked off the job in a collective strike against savage cuts to their piece-rate bonuses. Under BYD’s ongoing cost-reduction drive, the maximum monthly piece-rate bonus—a critical component of workers’ meagre incomes—was slashed from 2,400 yuan to as little as 300-600 yuan. 

After mandatory deductions for social insurance and housing fund contributions, many workers reported that their monthly take-home pay had fallen below 2,000 yuan (approximately $US290). To put this figure in perspective: 2,000 yuan per month amounts to roughly $3,480 per year. 

Posto ovde imal judi iz Kine, je l ovo tacno, je l se prica u Kini o ovom?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.