Jump to content
IGNORED

zakon o radu, posledice, kritike i (retke) pohvale

Ravanelli

Recommended Posts

Posted

kakav bre zakon o radu?!?

kakve bre 'posledice, kritike I (retke) pohvale' :)

nezaposlenost biblijskih razmera!

od onih zaposlenih vecina ili lupa pecate ili prevrce burgere ili samoupravlja

cast izuzetcima

I onima koji dobijaju kintu iz inostranstva

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Budja

166

• Dagmar

115

• Аврам Гојић

71

• Indy

71

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
Posted

Pa kako da iko analizira kada tu više niko ne zna šta je Vučićevo a šta tuđe, vidiš da oni barataju sa 7-8 verzija tog zakona, jedna verzija je na vladi, druga na odboru, treća na raspravi, četvrta na sastanku sa sindikatima, peta za novine i tako redom.

Posted

Ja preko FIC-a, AmCham-a i DSW-a pokušavam već par dana da dobijem poslednji nacrt Zakona, i ne uspevam. Ne znam da li me samo kuliraju, ili ga ni oni nemaju. Čini mi se da je ovo drugo, izgleda da niko ne zna koja je trenutna verzija nacrta.

Posted

Саша™ ће да пресече са тим верзијама, одабраће најгору и ефектно објаснити у "Тешкој речи". Зар сте сумњали да ће 1 Вулин или 1 Орбовић рећи супротно?

Posted

imam malu sumlju™ koliko se vulinov tekst razlikuje od radulovićevog, a jako mi je teško da analiziram jer je radulovićev novi zakon, a vulinovo je zapravo samo menjanje starog ZOR.

ima li neka dobra duša?

Zar nije i ,,Radulovićev" bio formalno predlog o izmenana i dopunama? Sećam se da je bio pun fraza tipa ,,u članu X menja se" u o tom i tom delu ,,dodaje se" itd.

Posted

veliki vodja će se obratiti pučanstvu povodom zakona u 17:30

Posted (edited)

... 

Edited by Geograf
Posted

veliki vodja će se obratiti pučanstvu povodom zakona u 17:30

kakav bre zakon o radu?!?

kakve bre 'posledice, kritike I (retke) pohvale' :)

nezaposlenost biblijskih razmera!

od onih zaposlenih vecina ili lupa pecate ili prevrce burgere ili samoupravlja

cast izuzetcima

I onima koji dobijaju kintu iz inostranstva

Ovako ce nesto reci ...

Posted

Zar nije i ,,Radulovićev" bio formalno predlog o izmenana i dopunama? Sećam se da je bio pun fraza tipa ,,u članu X menja se" u o tom i tom delu ,,dodaje se" itd.

Svi ti novi Zakoni, osim Privatizacije, su izmene i dopune postojećih zakona. Međutim, promene koje oni unose su tolikog obima da bi i pravno-tehnički bilo bolje raditi potpuno novi zakon - ranije verzije ZID-a Zakona o stečaju su imale članova skoro koliko i sam Zakon o stečaju, preko 100. Najnovija verzija ima znatno manje.

Još uvek ne mogu da nađem izmene Zakona o radu. Jbt, dobiću sledeće nedelje na poslu pola dana da analiziram ceo Zakon  :cry:

Posted

Gledaj na to sa vedrije strane, poslanici će imati još manje, a javnost ni minuta, već će joj isti biti isporučen putem službenog glasnika.

Posted

Još uvek ne mogu da nađem izmene Zakona o radu. Jbt, dobiću sledeće nedelje na poslu pola dana da analiziram ceo Zakon  :cry:

http://www.minrzs.gov.rs/cir/dokumenti/rad/propisi-u-pripremi

Ovo je jedino što sam našla, a da je na zvaničnom sajtu. Kolega i ja smo ga analizirali u petak, ali mislim da će mi za sveobuhvatnu analizu tzrebati više vremena. A volela bih da dobijem  i tumačenje. I smernice od nadležnog ministarstva( za mene min.zdravlja )  a i RFZO-a, šta da radimo i kako da postupamo. Plašim se da će direktor, poželeti da se ističe, pa ćemo nešto radi kako on želi (tj. kako on zamišlja da je i pravnik i doktor i ekonomista), a onda ćemo to ponovo raditi kako naredi RFZO. Tako je kod nas u zdravstvu.

Posted

http://dostajebilo.rs/novi-zakon-o-radu/

ako se ne varam/?/ 87% radnika u privatnom sektoru nije u sindikatima dok 61% u drzavnom jeste - ako je tako 24k /:)/ sindikata stiti™ one kojima zaista nije potrebna zastita - ljude na drzavnim jaslama koji ionako muzu™ drzavu pa im sindikati u tome pomazu?

izgleda kao 1 tipicna mafijaska organizacija - skupa + nepotrebna; rezultati su im mizerni a mogucnost da koce promene velike

Posted

Commie Unions are goin to destroy our economy :(

Posted

eh da su commie - principijelni protivnici&tough negotiators tipa ti meni ovo, ja tebi ono; ali

Ovo je najobicnija fukara koja se kolje oko toplog obroka&tzv.minulog rada, isplacivanja tzv.plata onima koji ne rade godinama I sl.

pazi - drzava treba da im obezbedi posao&plate jer rade u propaloj drzavnoj kompaniji, a drzava im godinama salje signale da je kompanija propala&vreme je da sami nadju posao?!?