Timmy Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Malo? Pa ovu zemlju vodi uvoznicki lobi. Zato je i evro na 120 i svake godine prodamo van nekoliko milijardi manje nego sto uvezemo. Al nije mesto za tu temu.
Zverilla Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Zapravo, odlučila sam se za LG zato što ne bih da Zli priča mladjoj deci kako se ne isplati učiti. LG FTW!
Pokojni Ruxin Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 A što ppp toliko voli lg kad svi znamo da ih samsung lagano šije?
Jeremija Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 (edited) Drago mi je da je postavljeno ovo pitanje, već mesecima se uzdržavam da ga i sam postavim, ne želeći da ispadne da solim pamet ili trolujem. Ne mogu da govorim o modelima iz niže klase (pošto sa njima nisam imao iskustva), ali u srednjoj i višoj klasi Samsungovi modeli su superiorni na odnosu na njihove pandane iz LG-a, uglavnom zato što koriste VA panele, a svi LG-ovi LCD televizori koriste IPS panele. Razlika je ogromna, jer Samsungovi televizori imaju mnogo bolji kvalitet prikaza crne boje, sivih nijansi, i kontrasta što je direktan rezultat kvaliteta VA panela u njima. Čak lično ne bih mogao da preporučim ni LG OLED televizore, barem ne trenutnu generaciju, jer izmedju ostalog imaju veliku manu, nisku tzv. pokretnu rezoluciju (motion resolution), tako da kad prikazuju neki pokretni 4k sadržaj (na primer, film ili igricu) prikazuju ga ili u 3840*300 rezoluciji ili u 3840*600 (ali sa artefaktima). Ni jedno ni drugo nije zadovoljavajuće jer bi pokretna rezolucija morala da bude 3840*2160, pogotovo u tako visokoj cenovnoj klasi. Edited October 30, 2016 by Jeremija
radisa Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 lg, samsung Dobra stara vremena, PC vs Mac, ČvP, Ceca ili Karleuša... Dugo na forumu nije bilo besmislenih svađa, pa je rad da i na tehnici zapatimo opet jednu...
Pokojni Ruxin Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Ne trolujte vas dvojica nego odaberite stranu I da objasnite zašto, ali sa razumevanjem
kud u maglu Simoviću Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 sony nema šta da se objašnjava, ako imaš oči. posle ide panasonic. koreanci su liga za sebe, druga liga u odnosu na ova dva proizvodjača. sad što su jeftiniji pa raja misli da je kupila wooow tv od 120cm druga je priča. nešto poput hjundaija u auto industriji ako me razumeš
Pokojni Ruxin Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Ne znam kumse o čemu pričaš, mislio sam da je očigledno da je ova diskusija sirotinja only I nemoj mi korejance u isti koš - samsung je mečka, lg opel
radisa Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 sony nema šta da se objašnjava, ako imaš oči. posle ide panasonic. koreanci su liga za sebe, druga liga u odnosu na ova dva proizvodjača. sad što su jeftiniji pa raja misli da je kupila wooow tv od 120cm druga je priča. nešto poput hjundaija u auto industriji ako me razumeš Ne bih da te razočaram, ali Sony odavno ne pravi panele, već se udružio sa drugoligašem i prepustio mu kontrolu fabrike... A pre toga je kupovao od drugog drugoligaša... :(
Pokojni Ruxin Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Ma kums nema pojma, ali nisam hteo da razvodnjavanjam temu Jasno je da kod nas domaćin čovek bira između samsunga i, iz nekog razloga, lg-a
kud u maglu Simoviću Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 (edited) Ne bih da te razočaram, ali Sony odavno ne pravi panele, već se udružio sa drugoligašem i prepustio mu kontrolu fabrike... A pre toga je kupovao od drugog drugoligaša... :(da zato što mu je jeftinijeali i dalje u tom svetu postavlja standarde npr. sajam tv tehnike u amsterdamu je bio eksplicitan primer panasonic i sony su u tv biznisu priča za sebe. spominjati njih i lg/samsung u istoj rečenici je bogohuljenje e gledajući lg/samsung meni lg ima prijatniju sliku. kod samsunga mi je nekako prenabudženo sve. i kontrast i saturacija pogotovu Edited October 30, 2016 by kud u maglu Simoviću
Pokojni Ruxin Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Po najboljem sajtu koji sam našao za televizore (http://www.rtings.com) malo preteruješ, ali dopustićemo čisto da ne bi dalje skretali sa teme
Recommended Posts