Jump to content
IGNORED

N1, CNN medj srbljem

Grunf

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, Arkadija said:

šta je sa sajtom N1? Ne radi od jutros.

sa fejsa

Poštovani čitaoci, sajt i aplikacija N1 nisu trenutno dostupni. Intenzivno radimo na rešavanju problema. Molimo vas za strpljenje. Hvala.

Posted

Taman se oporavili i objavili da su pod napadom, i opet nedostupni...

Posted (edited)

Meni izašla na mobilnom, notifikacija da su bili izloženi sajber napadu, ali sama vest ne može da se otvori.

Edited by Arkadija
Posted (edited)

Telekom :s_w:

Portal N1 jutros je bio meta sajber napada zbog čega nekoliko sati nije bilo moguće čitati vesti na našem sajtu ni na aplikaciji.

U pitanju je bio plaćeni DDoS napad iz Kine koji je trajao od ranih jutarnjih časova.

DDoS su napadi sa više hiljada računara kojima je cilj da dovedu do preopterećenja veb servera, mreže ili nekog drugog dela infrastrukture i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima.

Takvi napadi ne mogu se dešavati slučajno i deo su organizovane akcije, pa ne možemo da se ne zapitamo da li je ovo nastavak kampanije koji se ovih dana vodi protiv N1.

Edited by mraki
Posted
17 hours ago, Frank Pembleton said:

Meni je to fantasticna taktika.....

Svuda po programu smaras gledaoce sa time da treba da se vidi N1.Gledaoce koji te vec gledaju.

:D

Posted
2 hours ago, Skyhighatrist said:

Kineski Telekom

7ioTEHb.png

Pa kakve veze odakle dolazi napad? Naravno da ce iz Kine ili Rusije, gde vec, jer se to kupi (DDOS) za male pare. 

Posted (edited)

Ma naravno bre... I dalje ne radi, fino su ih pričvrljili.

Ed: op op, evo ih, al' se vuče ko sa dialupa...

Edited by Skyhighatrist
Posted

Što ne zabrane ceo saobraćaj sa Kinom? Tako bi odsekli napad, a u Srbiji bi moglo da se pristupi.

Posted (edited)

Da se vidi N1!

:ugasili strim na sajtu:

Edited by napadaj
Posted

Eno Cloudflare, radi sasvim pristojno, a nije ni skupo.

Posted
8 minutes ago, dragance said:

Eno Cloudflare, radi sasvim pristojno, a nije ni skupo.

Prilikom drugog napada Cloudflare je zatajio, tj video sam samo poruku od istog, ne i sajt.

Posted

Ja sam sve vreme gledao u Cloudflareove error kodove (520, 522, 524)

Posted

Znači da su ih predobro skenjali. Nije to šačica studenata i botovi koji su iza toga. 

Posted

upravo imam problem da odem na N1 sajt javlja mi se Http/1.1 Service Unavailable