Jump to content

nesto sto ste jeli, a ne znate sta je to.

Featured Replies

On 30. 8. 2013. at 2:40, keksi krem said:
E pa onda je u pitanju belgijski Floris Chocolat, malo losija verzija onog prvog navedenog...
Reveal hidden contents

:ziga:taj je! hvala!i ako je to lošija verzija, jedva čekam da probam bolju, jer je ovo što sam pila meni bilo super :)

Edited by funk soul sister

On 30. 8. 2013. at 2:40, keksi krem said:
mada mozda ni na njega nisi mislio...
nema veze, nastavi da pogadjas na sta sve nije mislio, zabavno je. keksi, a meni daj recept za karamel tortu iz hotela milenijum, poslasticarnica vagner, u opatiji. :lol:dankane: http://www.city.ba/gastro/slasticarne/4276-egipatzovi, pitaj, obraduj nas kad saznas. :)

Evo sad sam zvao, lepo se ispričao. Rade i dalje, prave ga, ista, jedinstvena receptura, isto sve, nema ga niko drugi.Moram da navatam nekog ko putuje da mi donese jedan pleh.

:)drago mi je.

On 30. 8. 2013. at 9:08, darling said:
hotela milenijum, poslasticarnica kavana vagner, u opatiji. :lol:
sto ne rece ranije, zena bila tamo nema deset dana, smorila bi ih za recept garantujem :lolol:
  On 30. 8. 2013. at 9:08, darling said:
nema veze, nastavi da pogadjas na sta sve nije mislio, zabavno je.keksi, a meni daj recept za karamel tortu iz hotela milenijum, poslasticarnica vagner, u opatiji. :lol:
Ma ko tamo jede torte, tu je mesto iskljucivo za sladoled i nista vise :lol:
Reveal hidden contents

Nego bez zajebancije pokusao sam nesto preko jedne vezice, i evo sta mi je poslao...ali ne garantujem nista :lol:

Reveal hidden contents

Koja klasa su ove Delhaize cokolade sto se prodaju ovde.

On 31. 8. 2013. at 9:35, djeneralche said:
Koja klasa su ove Delhaize cokolade sto se prodaju ovde.
po osećaju bih rekla, klasa najlepših želja

Keksi krem je vilenjak.

On 31. 8. 2013. at 9:40, slepa živana said:
po osećaju bih rekla, klasa najlepših želja
:lolol:jos kad bi znao sto sam napisao ovde pitanje
  On 31. 8. 2013. at 4:43, aram said:
ic ofisl, veci si smarac od moje zene :P
Inace taj recept dobijaju mladi poslasticari iz ugostiteljsko-turisticke skole iz Beograda, Osjeka i Sarajeva koji odlaze tokom leta na tromesecnu praksu u hotel Milenijum i uce u Wagner-u sve trikove zanata...ovo je osnovni recept za karamel tortu koji oni dobiju i onda vezbaju izradu biskvita i krema, dok sam nacin finalne prezentacije uglavnom varira (nekada je prave u slojevima, a nekada na onaj klasican nacin)...e sad, ne mogu da potvrdim da li je 100% identicna sa tortom koja se servira gostima, ali ako i postoje neke sitne izmene one mogu biti jedino u nekoj dekoraciji ili eventualnom dodatnom prelivu...Cafe Wagner organizuje Dane Cokolade svake godine u decembru, a covek koji odavde salje nase poslasticare na praksu je nekada i sam radio u hotelu Milenijum, ali u upravljackom timu...

Edited by keksi krem

Keksi krem treba da ima "Pitajte keksi krema" temu u kulinarstvo forumu.

Keksi, jel se varam ili je u Opatiji bila nekakva izuzetno cenjena visa ugostiteljska? tj. valjda je jos uvek?

O da, najbolja u regionu...ali koliko znam oni svoje ucenike salju uglavnom u druge hotele na praksu (Ambasador, Mozart, Astoria)...