August 30, 201311 yr On 30. 8. 2013. at 2:40, keksi krem said: E pa onda je u pitanju belgijski Floris Chocolat, malo losija verzija onog prvog navedenog... Reveal hidden contents Reveal hidden contents :ziga:taj je! hvala!i ako je to lošija verzija, jedva čekam da probam bolju, jer je ovo što sam pila meni bilo super :) Edited August 30, 201311 yr by funk soul sister
August 30, 201311 yr On 30. 8. 2013. at 2:40, keksi krem said: mada mozda ni na njega nisi mislio...nema veze, nastavi da pogadjas na sta sve nije mislio, zabavno je. keksi, a meni daj recept za karamel tortu iz hotela milenijum, poslasticarnica vagner, u opatiji. :lol:dankane: http://www.city.ba/gastro/slasticarne/4276-egipatzovi, pitaj, obraduj nas kad saznas. :)
August 30, 201311 yr Evo sad sam zvao, lepo se ispričao. Rade i dalje, prave ga, ista, jedinstvena receptura, isto sve, nema ga niko drugi.Moram da navatam nekog ko putuje da mi donese jedan pleh.
August 30, 201311 yr On 30. 8. 2013. at 9:08, darling said: hotela milenijum, poslasticarnica kavana vagner, u opatiji. sto ne rece ranije, zena bila tamo nema deset dana, smorila bi ih za recept garantujem
August 31, 201311 yr On 30. 8. 2013. at 9:08, darling said: nema veze, nastavi da pogadjas na sta sve nije mislio, zabavno je.keksi, a meni daj recept za karamel tortu iz hotela milenijum, poslasticarnica vagner, u opatiji. Ma ko tamo jede torte, tu je mesto iskljucivo za sladoled i nista vise Reveal hidden contents Nego bez zajebancije pokusao sam nesto preko jedne vezice, i evo sta mi je poslao...ali ne garantujem nista Reveal hidden contents Café WagnerDessert Shop and Café in OpatijaMarsala Tita 109Opatija, Primorsko-goranska 51410Karamel TortaSastojciBiskvit: 375g ostrog brasna, prosijanog 3 kasicice praska za pecivo 1/2 kasicice kasicice soli 125g maslaca, omeksalog 1,25dl ulja 500g kristal secera 3 cela jaja 6 zumanca 3dl punomasnog mleka 3 kasicice vanila ekstrakta KREM: 600g solje kristal secera 250g maslaca 2,5dl slatke pavlake prstohvat soli 2 kasicice vanila ekstrakta Instrukcije Zagrejati rernu na 180 stepeni. Podmazati posudu za tortu i staviti papir za pecenje. Prosejati zajedno brasno, prasak za pecivo i so. Ostaviti sa strane. Mesati maslac i ulje 5-7 minuta. Dodati secer maslacu i mesati jos 7 minuta. Dodati jaja i zumanca, jedno po jedno, i dobro mesati nakon svakog dodavanja. Dodavati brasno i mleko naizmenicno, pocinjuci i zavrsavajuci sa brasnom. Umesati vanilu. Sipati u pripremljenu posudu za tortu i peci 20-25 minuta, sve dok kora ne bude zlatno braon i meka na dodir. Ohladiti sa strane dok ne bude spremna za filovanje. Karamel krem U veliki tiganj, staviti 500g kristal secera, maslac, slatku pavlaku, prstohvat soli i vanilu. Kuvati na srednjoj temperaturi dok ne krene da kljuca, a onda dodati secerni sirup. U isto vreme, u manjoj posudi, staviti 100g secera i topiti ga na srednjoj temperaturi dok ne dobije kristalno braon boju. Ovo je secerni sirup koji se dodaje u prethodnom koraku. Nakon sto je dodat sirup, kuvati na srednjoj i visoj srednjoj temepraturi, konstantno mesati dok se krem ne sjednini i ne predje u meku fazu ili dok termometar ne pokaze 110 stepeni. Skolinti posudu sa serpe i ostaviti da se ohladi sa strane oko 5 minuta. Koristiti elektricni mikser ili rucno mesati sve dok krem ne dobije potrebnu teksturu za filovanje, oko 5-7 minuta.
August 31, 201311 yr On 31. 8. 2013. at 9:35, djeneralche said: Koja klasa su ove Delhaize cokolade sto se prodaju ovde.po osećaju bih rekla, klasa najlepših želja
August 31, 201311 yr On 31. 8. 2013. at 9:40, slepa živana said: po osećaju bih rekla, klasa najlepših želja :lolol:jos kad bi znao sto sam napisao ovde pitanje
August 31, 201311 yr On 31. 8. 2013. at 4:43, aram said: ic ofisl, veci si smarac od moje zene :PInace taj recept dobijaju mladi poslasticari iz ugostiteljsko-turisticke skole iz Beograda, Osjeka i Sarajeva koji odlaze tokom leta na tromesecnu praksu u hotel Milenijum i uce u Wagner-u sve trikove zanata...ovo je osnovni recept za karamel tortu koji oni dobiju i onda vezbaju izradu biskvita i krema, dok sam nacin finalne prezentacije uglavnom varira (nekada je prave u slojevima, a nekada na onaj klasican nacin)...e sad, ne mogu da potvrdim da li je 100% identicna sa tortom koja se servira gostima, ali ako i postoje neke sitne izmene one mogu biti jedino u nekoj dekoraciji ili eventualnom dodatnom prelivu...Cafe Wagner organizuje Dane Cokolade svake godine u decembru, a covek koji odavde salje nase poslasticare na praksu je nekada i sam radio u hotelu Milenijum, ali u upravljackom timu... Edited August 31, 201311 yr by keksi krem
August 31, 201311 yr Keksi, jel se varam ili je u Opatiji bila nekakva izuzetno cenjena visa ugostiteljska? tj. valjda je jos uvek?
August 31, 201311 yr O da, najbolja u regionu...ali koliko znam oni svoje ucenike salju uglavnom u druge hotele na praksu (Ambasador, Mozart, Astoria)...