Frile Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 :) onda ništa, ja imam iskustva samo sa onim drugim, tvoje pitanje me podsetilo na detinjstvo i drvo sa plodovima guabe u dvorištu
betty Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 meni je moja baba cesto govorila da se ponasam kao da sam odrasla na drvetu, ali kapiram da ce njegov odgovor biti jos zanimljiviji.
Frile Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 gde si odrastao?! Peru, tamo sam proveo nekoliko godina detinjstva, pre nekih 40 godina (ouch). I dan danas me prate ukusi iz tog doba.
rajka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 ah, cula sam da imaju fantasticno voce (i to po niskim cenama). :)
Venom Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Jeo sam to u Brazilu, ali mislim retko kao voce. Mislim da su uglavnom pravili sokove od toga. Jede se i u obliku necega nalik marmeladi, samo je dosta tvrda (goiabada), ali to ti ne znaci mnogo. Ne secam se iskreno kako izgleda, ali ako je bas nejestivo, moguce da nije bilo dovoljno zrelo kad je ubrano. U svakom slucaju oprez, u pitanju je narodni lek protiv proliva. Neumerena konzumacija dovodi do intenzivnog kontra efekta (ili mi je tako receno).
rajka Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 pa nejestivo je, tako da ga sigurno necu pojesti previse :D , ali ceo stan prelepo mirise, tako da cu da drzim neko vreme u kuhinji, pa u kantu.
Skyhighatrist Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Jeo sam to u Brazilu, ali mislim retko kao voce. Mislim da su uglavnom pravili sokove od toga. Jede se i u obliku necega nalik marmeladi, samo je dosta tvrda (goiabada) Yep. Vojvođani prave sličnu stvar od dunje, kitnikes. U svakom slucaju oprez, u pitanju je narodni lek protiv proliva. Neumerena konzumacija dovodi do intenzivnog kontra efekta (ili mi je tako receno). So true
Guest Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 jel ima kod nas, jel neko uopste probao ove bele jagode (pineberries)?
katamaran Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 (edited) Prodaju seme za njih na kupindu al na plodove nikad nisam naisao. edit: cak je i slika ista http://www.kupindo.com/Seme/22369631_Bela-jagoda edit 2: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:436487-Bele-jagode-iz-Zaklopace Edited December 15, 2014 by katamaran
boshoku Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 prvi put vidim, a u srbiji izvesno nema haludža od jagoda
katamaran Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 prvi put vidim, a u srbiji izvesno nema haludža od jagoda Ima i u Srbiji (vidi edit i komentare na linku) A sta kazete za ovo? http://www.seeds-gallery.com/520-2253-large/plava-jagoda-seme.jpg Koliko sam video ljudi su vrlo skepticni za ovu i kazu da je fotosop,
Recommended Posts