Jump to content

nesto sto ste jeli, a ne znate sta je to.

Featured Replies

:)  onda ništa, ja imam iskustva samo sa onim drugim, tvoje pitanje me podsetilo na detinjstvo i drvo sa plodovima guabe u dvorištu

gde si odrastao?!

meni je moja baba cesto govorila da se ponasam kao da sam odrasla na drvetu, ali kapiram da ce njegov odgovor biti jos zanimljiviji.

Baba ti je bila rani evolucioni psiholog.

gde si odrastao?!

Peru, tamo sam proveo nekoliko godina detinjstva, pre nekih 40 godina (ouch).

I dan danas me prate ukusi iz tog doba.

ah, cula sam da imaju fantasticno voce (i to po niskim cenama). :)

Jeo sam to u Brazilu, ali mislim retko kao voce. Mislim da su uglavnom pravili sokove od toga. Jede se i u obliku necega nalik marmeladi, samo je dosta tvrda (goiabada), ali to ti ne znaci mnogo. Ne secam se iskreno kako izgleda, ali ako je bas nejestivo, moguce da nije bilo dovoljno zrelo kad je ubrano. U svakom slucaju oprez, u pitanju je narodni lek protiv proliva. Neumerena konzumacija dovodi do intenzivnog kontra efekta (ili mi je tako receno).

pa nejestivo je, tako da ga sigurno necu pojesti previse :D , ali ceo stan prelepo mirise, tako da cu da drzim neko vreme u kuhinji, pa u kantu.

Jeo sam to u Brazilu, ali mislim retko kao voce. Mislim da su uglavnom pravili sokove od toga. Jede se i u obliku necega nalik marmeladi, samo je dosta tvrda (goiabada)

Yep. Vojvođani prave sličnu stvar od dunje, kitnikes.

U svakom slucaju oprez, u pitanju je narodni lek protiv proliva. Neumerena konzumacija dovodi do intenzivnog kontra efekta (ili mi je tako receno).

So true :lolol:

• 1 month later...

jel ima kod nas, jel neko uopste probao ove bele jagode (pineberries)?

p_pineberry-fruit_1630658i.jpg

prvi put vidim, a u srbiji izvesno nema

haludža od jagoda :blink:

Zašto na kupindu, a ne jagodindu? :Jova:

prvi put vidim, a u srbiji izvesno nema

haludža od jagoda :blink:

Ima i u Srbiji (vidi edit i komentare na linku)

A sta kazete za ovo?

plava-jagoda-seme.jpg

http://www.seeds-gallery.com/520-2253-large/plava-jagoda-seme.jpg

Koliko sam video ljudi su vrlo skepticni za ovu i kazu da je fotosop,

ma farbana je. vidi se po semenkama.