Jump to content
IGNORED

Vi ste profesori...

Prospero

Recommended Posts

Posted

inace primecujem pravu poplavu ne-vesti u poslednje vreme, mediji su toliko zaplaseni da se bave jos samo dvema stvarima, dojavama ministara i pandura, i tretmanom anegdota i fusnota. missim...lupetanje profanke i gaf profesora su sada nacionalna tema. pa bog te jebo gde mi idemo, u kakvo ludilo...

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

55

• Indy

44

• morgana

38

• Dagmar

32

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
inace primecujem pravu poplavu ne-vesti u poslednje vreme, mediji su toliko zaplaseni da se bave jos samo dvema stvarima, dojavama ministara i pandura, i tretmanom anegdota i fusnota. missim...lupetanje profanke i gaf profesora su sada nacionalna tema. pa bog te jebo gde mi idemo, u kakvo ludilo...
Dočekali smo konačno da Srbija postane dosadna zemlja, sad smo kao u Norveškoj. Al' zamalo xD
Posted
pa bog te jebo gde mi idemo, u kakvo ludilo...
U polagani smiraj držve i smrt iste, ili u desničarsku revoluciju. Ni jedno ni drugo nevodi ničemu, ali tamo smo krenuli.
Posted (edited)
Pa da. Mislim da skratimo. Nesrećna Rajnica govori glasom srpskom konzervativizma koji se socijalizma gadi, ali je kapitlaizam malo drugačije zamišljao, naime kao večitu nacionalnu akademiju na kojoj će patriotski intelektualci biti glavni i drviti o značaju tradicije i zlu socijalizma. Ama kad im se ukazao kapitalizam u svojoj realnosti, bez mnogo interesovanja za humanističko obrazovanje - nastala je frka i strka. Pošto se sam kapitalizam ne sme denuncirati (jer, za koj smo se kurac onda borili), optužiće se manekenke i portfolio menadžeri kao lenštine i skorojevići. Kad ne sme da se dira u ekonomiju, sve postaje pitanje kulture.
Ma...nije. Nema ovo takve okvire i predznake, krasilo nas je kroz sve sisteme i na svim stranama spektra. Može ti sad neko oponirati sa tezom da je to stav ljudi koji su u socijalizmu stekli neko zajebano zvanje i od sistema očekivali momentalno zaposlenje i dobar status.Jednostavno pogrešan stav prema radu i obrazovanju koje imamo odvajkada Edited by dillinger
Posted
Dočekali smo konačno da Srbija postane dosadna zemlja, sad smo kao u Norveškoj. Al' zamalo xD
e da, to mi je palo na pamet, sveprisutno foliranje da mozemo sebi da dozvolimo luksuz bavljenja ovakvim ne- temama.
Posted
Ja mislim da to zapravo služi zgražavanju naroda nad akademijom, naukom, kulturom, itd, kako bi se lakše opravdali budget cuts. Čak iako to nije osnovna namera, to će biti rezultat. Za ove li plaćamo? Idi begaj.
Posted
Nije poenta u tome. Kao sto rekoh, u pitanju je hejt prema informacionim elitama, pripadnicima sveze uvezenih profesija sa zapada, koji su na brzinu preuzeli drustveni prestiz od starih "uglednih" zanimanja. Pritom, to su zanimanja koja ne stvaraju novostvorenu vrednost u klasicnom smislu, njihova resor su informacije (magla), pa su samim tim i paraziti drustva (sa najvecim platama i ugledom).Disclaimer: Ovo je objasnjenje hejta i njegove motivacije. Ne moj licni stav. Forumski copy menadzeri, ne smatram vas drustvenim parazitima.
Cudi me da je onda zaboravila na softver inzenjere, popularno programere, kao primer tih informacionih elita.Ili je to mozda zato sto se ipak ne radi o informacionim elitama, nego o ljudima koji stvarno prodaju maglu / ljudima koje Rajna&puk dozivljavaju takvima iako to ne odgovara stvarnosti.
Posted (edited)
Ma...nije. Nema ovo takve okvire i predznake, krasilo nas je kroz sve sisteme i na svim stranama spektra. Može ti sad neko oponirati sa tezom da je to stav ljudi koji su u socijalizmu stekli neko zajebano zvanje i od sistema očekivali momentalno zaposlenje i dobar status.Jednostavno pogrešan stav prema radu i obrazovanju koje imamo odvajkada
Pa kakvo je sad to oponiranje? To bih ti i ja rekao. Buržoazija koja je stekla pozicije u poznom socijalizmu sad se zgražava nad činjenicom da te pozicije u kapitalizmu nisu garantovane.A meni je uvek bez veze ta mentalitetska priča - mi ovakvi, mi onakvi. A nije ni tačna. Edited by Syme
Posted

jel neko procitao razgovor sa rajnom dragicevic u danasnjem stampanom blicu?

Posted (edited)
To bih ti i ja rekao. Buržoazija koja je stekla pozicije u poznom socijalizmu sad se zgražava nad činjenicom da te pozicije u kapitalizmu nisu garantovane.
To je ok ako su te pozicije na pristojnom nivou, a pomenuta buržoazija očekuje preko 'leba pogače. Iako je stanje sigurno bolje nego tokom devedesetih, kvalitetan student koji završi nešto što je iole naplativo, teško da će se odlučiti za rad u prosveti :) Edited by Time Crisis
Posted
Rajnin govor je direktno dao krilca ovom dilkanu da, poput uglednih politicara, opsti sa zainteresovanima u zdrav mozak. Jebes profesora koji ne moze da smisli bolji izgovor ili nema toliko samopostovanja i ponosa da kaze "Ljudi..pogresih, ziv sam covek"
He had a cunning plan. :frust:
Posted
kim je (danas?) u fazonu da je sve relativno.
naprotiv. danas sam u savonarola gorite vavilonske kurve fazonu.
Posted
Psiholog Žarko Trebješanin smatra da je govor upozoravajući i da njegove poruke pre svega imaju nameru da ohrabre buduće prosvetne radnike, kojima je i namenjen, i učvrsti ih u osećanju da imaju misiju i da im neće i biti lako da se bore za istinske vrednosti.Profesorka Milena Dragićević Šešić takođe smatra da je govor odličan, jer je, kako kaže, vratio snagu profesiji koja je počela da biva skrajnuta, a ključna je u svakom društvu."Krajnje je vreme da počnemo vrednovati profesije koje se razlikuju od drugih zanimanja po tome što imaju etički kodeks, odgovornost da rezultat njihovog rada bude u funkciji društvenog razvoja."
Posted (edited)

Nacionalno pomirenje jbt!Edit: Inače, mislim da je dobar rule of thumb u javnim pitanjima gledati šta je Žarko Trebješanin podržao pa onda podržati upravo suprotno.

Međutim, ljudi su se, izgleda, nekako saživeli sa moralnim krahom, pa im zvuči disonantno svaki takav glas razuma, rekao je Trebješanin Tanjugu, navodeći da ne razume ocenu u pojedinim komentarima da je govor zapravo kultur-snobizam. "Ja ne razumem šta znači kultur-snobizam", rekao je Trebješanin zabrinut što se, kako kaže, i ljudi koji bi trebalo da se bave duhom, u stvari bave sitnim vrednostima, bez kritičkog odnosa prema primitivizmu. Ako neko ima nešto protiv ovih poruka, onda to zbilja govori da su i te kako urušene prave vrednosti, rekao je prof. Trebješanin i naveo da je govor njegove koleginice lep i dostojan antičke retorike.
Edited by Syme
Posted
nema nista traumaticno, a jedino sto je delimicno nejasno je kako to da nisi u stanju da razumes ono sto je napisano. moj je nastup vrlo konzistentan - ja se konstantno bavim licemerjem. zato ti i ovi tvoji podrepasi i jeste cesto na meti.edit: i da vrlo jasno naglasim - necu ti vise odgovarati.
aha, znaci turbo fol je nesto drugo od turbo folka? lazni turbo folk takoreci? ili su svi licemeri osim kada su autenticni prostaci koji su sami krivi za svoju sudbinu. lupas ko maksim i sam sebi skaces u usta, btw, nalicije ove teme se nalazi u kaubojevom postu na temi kritika savremene umetnosti gde se citira banksy.