Anonymous Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 Nabrao brđanku na Orjenu: Jedan od najboljih mirisa u prirodi koje sam ikad osetio, ali će cveće poslužiti da se napravi tinktura protiv uboja.
ivy Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 juce sam prvi put probala u sumi brekinje https://sr.wikipedia.org/wiki/Брекиња prosle nedelje sam prvi put videla to drvo sa plodovima i pomislila ,,bogte koliki dren,, jer ima slican list i plodove samo sto je ovo full on drvo pa sam juce setala u blizini,setim se toga i odem da ih probam..jedini problem je sto raste visoko pa se dosta tesko ubere ali sam nekako uspela ..ukus plodova koji su vec malo gnjili i mekani je izmedju sipka i musmule,jako su mi se svidele..a kako to obicno biva sa percepcijom sada kada sam ih primetila pocela sam da ih vidjam svuda po sumi tako da sam spazila jednu koja bi bila laksa da se ubere ali za to ce morati da se saceka sledeca godina..
Anonymous Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 (edited) Jel' zna neko kakva je ovo mutirana divlja jagoda, puna mi ih je bašta usred Beograda? Dospeva očigledno prerano (normalna divlja jagoda je tek u cvetu), rađa sve do kraja oktobra i ima žuti cvet, a ne beli. Ne usuđujem se da je probam. Edited May 28, 2019 by Anonymous
Anonymous Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 E superhvala. Ovo me kopka godinama. Mogu za rane da ih koristim makar. 1
Tvrdica Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 (edited) @ivy извини што је лоша фотка, наишла у параку на ово а не знам шта је... Edited June 8, 2019 by Tvrdica
ivy Posted June 8, 2019 Author Posted June 8, 2019 (edited) u pravu si slika je uzasna. ali vidi pod coprinus samo jjaakooo stari kod mene danas 1 kraljica gljiva Amanita Caesarea Edited June 8, 2019 by ivy
Recommended Posts