Indy Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 S druge strane, cak i on (i mi svi) imamo 99% gena zajednickih sa misevima.
Aion Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 da se zna: ne osudjujem ni ucesnike ni gledaoce. polemisem sa Kaubojevim stavom da je to prirodna evolucija televizije. Tacno sam shvatio sta si zeleo da kazes, mada nisam siguran u tacnost tvojih prognoza. Moguce je da emisije ovog tipa vaskrsnu u jos nekom estremnijem obliku.
kobni zelaya Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 taj sou je potpuno artificijelan, od prve do poslednje sekundeOvo je meni suštinska stvar. To što ćeš nekoga da staviš u sobu i kažeš mu "Živi!", ništa ne vredi, kada on zna da ga snimaš. Zato je sam pojam "reality" u suštini jedna laž - ljudi koji znaju da su izloženi stalnom snimanju (pogledu) su jednostavno glumci - bez obzira da li im je to posao u stvarnom životu. Oni ne mogu da prosto žive, oni glume, a ne umeju - loša gluma je sve što gledamo.Međutim, postoji jedan segment istine u VB-u, koji volim da pogledam kada se zateknem pored televizora u nedoba. Negde oko 4 ujutru, kad već svi spavaju, gledamo random kadrove soba u kući velikog brata. Tada VB dostiže svoj vrhunac, pošto funkcionalno, ako već ne estetski, ima sve što je potrebno za nekakav tv intermezzo.
Indy Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser?
Аврам Гојић Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Međutim, postoji jedan segment istine u VB-u, koji volim da pogledam kada se zateknem pored televizora u nedoba. Negde oko 4 ujutru, kad već svi spavaju, gledamo random kadrove soba u kući velikog brata. Tada VB dostiže svoj vrhunac, pošto funkcionalno, ako već ne estetski, ima sve što je potrebno za nekakav tv intermezzo. http://vimeo.com/4880378
hattori Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser? http://akademijadebelih.blogspot.com/
kobni zelaya Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 http://vimeo.com/4880378Pa da. A ovo je neki Turbo Warhol
Aion Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser?Mislim da nismo, ali pretpostavljam da cemo dobiti.
Caligula Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 (edited) kauboje, tvoja argumentacija je neodrziva vec od pocetne premise - da u rieliti emisijama ima neceg realnog. Jok more, u rijaliti emisiji ima vise interakcije nego u standardnoj studijskoj TV formi. A to sta je zaista "realno" je tesko izmeriti. iza cele tvoje neverovatne mistifikacije stoji banalna cinjenica da su rieliti emisije zastrasujuce jeftine za produkciju - treba ti pet fiksnih kamera, jedna kuca koju ti adaptiraju sponzori i vozi. :D mislim da se producenti ne bi slozili sa tobom. Ali to je tek posebna tema.... sto se tice zabrane, ne bih imao nikakav problem sa zabranom emisije u kojoj se zivotinje ubijao iz cistog hira Napisao vec na odgovarajucem topiku, trebalo bi da se sastavi 1 tuzba (sto jeste realno odnosno mislim da ce ih ORCA tuziti) i naplati lepa svota. Tako se onaj koji vodi srpski showbiznis uci pameti. i to vrlo javno.Da se razumemo, ovde govorimo o "stetnosti rijalitija po drustvo" i moralisemo odnosno pisamo po glavama onih koji se drznu da VB prate ili posredno/neposredno finansiraju. Dakle, stvar se u startu postavlja kao ideoloska, fale jos samo komesari koji ce nam svima objaviti u kojem smeru drustvo treba da se krece.Nemam nista protiv da raspravu okrenes protiv mog nicka, ali mislim da se u slucaju "narod protiv VB" nesto vece iza brda valja. Aj da pisemo o tome. Edited April 7, 2013 by CowBoy
slepa živana Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 histerija zastitara glodara je jedan svrsh.a ko si ti?
Аврам Гојић Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ja ne mislim da je BB nesto posebno stetan po drustvo, posto televizija postaje u sve vecoj meri marginalna zabava, osudjena na tavorenje. Oni koji prate BB -, neki to gledaju kao cistu zabavu (Hattori and co), dok se drugi veoma ozbiljno uzivljavaju u to, identifikuju sa ucesnicima itd..,Ima i onih za koje je BB ekvivalent gledanja preko tudjeg plota, te gviribabe se tako ponasaju i kad nisu za ekranom.
Caligula Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ja ne mislim da je BB nesto posebno stetan po drustvo, posto televizija postaje u sve vecoj meri marginalna zabava, osudjena na tavorenje™. ... nau ju toking. Televizija se svakako marginalizuje kao medij, potiskuju je drugi kanali koji prodaju zabavu (ovakvu ili onakvu).Zato i insistiram na posmatranju VB-a kao televizijske forme pre svega, bez da zalazim u moralisanje i opstu korist po drustvo.
Caligula Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 (edited) Tacno sam shvatio sta si zeleo da kazes, mada nisam siguran u tacnost tvojih prognoza. Moguce je da emisije ovog tipa vaskrsnu u jos nekom estremnijem obliku.Zar nismo onomad pricali o ubistvu kao (logicki) legitimnom umetnickom aktu? Jedini razlog sto se to nije desilo do sada (mrtav sam ozbiljan) je cinjenica da zakon to ne dozvoljava.Ta i same direktorke institucija u Bg kazu "umetnost je i za obicnog coveka" :D Edited April 7, 2013 by CowBoy
Aion Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Zar nismo onomad pricali o ubistvu kao (logicki) legitimnom umetnickom aktu? Jedini razlog sto se to nije desilo do sada (mrtav sam ozbiljan) je cinjenica da zakon to ne dozvoljava.Ne mislim o nicemu tako ekstremnom, trenutno (neoliberalno) drustvo ne ide u tom smeru, vidi koja se frka digla oko par miseva koji nisu dali pisanu dozvolu da se pojave u emisiji. Mislim na to sto su ljudi spremniji da zarad nesto para i malo slave da istrpe sve veca ponizenja, mediji da to prenose, gledaoci da to odgledaju.
Recommended Posts