April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 9:51, Marko M. Dabovic said: da se zna: ne osudjujem ni ucesnike ni gledaoce. polemisem sa Kaubojevim stavom da je to prirodna evolucija televizije. Tacno sam shvatio sta si zeleo da kazes, mada nisam siguran u tacnost tvojih prognoza. Moguce je da emisije ovog tipa vaskrsnu u jos nekom estremnijem obliku.
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 9:38, Marko M. Dabovic said: taj sou je potpuno artificijelan, od prve do poslednje sekundeOvo je meni suštinska stvar. To što ćeš nekoga da staviš u sobu i kažeš mu "Živi!", ništa ne vredi, kada on zna da ga snimaš. Zato je sam pojam "reality" u suštini jedna laž - ljudi koji znaju da su izloženi stalnom snimanju (pogledu) su jednostavno glumci - bez obzira da li im je to posao u stvarnom životu. Oni ne mogu da prosto žive, oni glume, a ne umeju - loša gluma je sve što gledamo.Međutim, postoji jedan segment istine u VB-u, koji volim da pogledam kada se zateknem pored televizora u nedoba. Negde oko 4 ujutru, kad već svi spavaju, gledamo random kadrove soba u kući velikog brata. Tada VB dostiže svoj vrhunac, pošto funkcionalno, ako već ne estetski, ima sve što je potrebno za nekakav tv intermezzo.
April 7, 201311 yr @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser?
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:17, kobni zelaya said: Međutim, postoji jedan segment istine u VB-u, koji volim da pogledam kada se zateknem pored televizora u nedoba. Negde oko 4 ujutru, kad već svi spavaju, gledamo random kadrove soba u kući velikog brata. Tada VB dostiže svoj vrhunac, pošto funkcionalno, ako već ne estetski, ima sve što je potrebno za nekakav tv intermezzo. http://vimeo.com/4880378
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:18, Indy said: @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser? http://akademijadebelih.blogspot.com/
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:22, Marko M. Dabovic said: http://vimeo.com/4880378Pa da. A ovo je neki Turbo Warhol
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:18, Indy said: @Aion, pa vec je dovoljno ekstremno. Jel ste imali tamo ekvivalent The Biggest Loser?Mislim da nismo, ali pretpostavljam da cemo dobiti.
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 9:38, Marko M. Dabovic said: kauboje, tvoja argumentacija je neodrziva vec od pocetne premise - da u rieliti emisijama ima neceg realnog. Jok more, u rijaliti emisiji ima vise interakcije nego u standardnoj studijskoj TV formi. A to sta je zaista "realno" je tesko izmeriti. On 7. 4. 2013. at 9:38, Marko M. Dabovic said: iza cele tvoje neverovatne mistifikacije stoji banalna cinjenica da su rieliti emisije zastrasujuce jeftine za produkciju - treba ti pet fiksnih kamera, jedna kuca koju ti adaptiraju sponzori i vozi. :D mislim da se producenti ne bi slozili sa tobom. Ali to je tek posebna tema. On 7. 4. 2013. at 9:38, Marko M. Dabovic said: ... sto se tice zabrane, ne bih imao nikakav problem sa zabranom emisije u kojoj se zivotinje ubijao iz cistog hira Napisao vec na odgovarajucem topiku, trebalo bi da se sastavi 1 tuzba (sto jeste realno odnosno mislim da ce ih ORCA tuziti) i naplati lepa svota. Tako se onaj koji vodi srpski showbiznis uci pameti. i to vrlo javno.Da se razumemo, ovde govorimo o "stetnosti rijalitija po drustvo" i moralisemo odnosno pisamo po glavama onih koji se drznu da VB prate ili posredno/neposredno finansiraju. Dakle, stvar se u startu postavlja kao ideoloska, fale jos samo komesari koji ce nam svima objaviti u kojem smeru drustvo treba da se krece.Nemam nista protiv da raspravu okrenes protiv mog nicka, ali mislim da se u slucaju "narod protiv VB" nesto vece iza brda valja. Aj da pisemo o tome. Edited April 7, 201311 yr by CowBoy
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:10, fonTelefon said: histerija zastitara glodara je jedan svrsh.a ko si ti?
April 7, 201311 yr Ja ne mislim da je BB nesto posebno stetan po drustvo, posto televizija postaje u sve vecoj meri marginalna zabava, osudjena na tavorenje. Oni koji prate BB -, neki to gledaju kao cistu zabavu (Hattori and co), dok se drugi veoma ozbiljno uzivljavaju u to, identifikuju sa ucesnicima itd..,Ima i onih za koje je BB ekvivalent gledanja preko tudjeg plota, te gviribabe se tako ponasaju i kad nisu za ekranom.
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:45, Marko M. Dabovic said: Ja ne mislim da je BB nesto posebno stetan po drustvo, posto televizija postaje u sve vecoj meri marginalna zabava, osudjena na tavorenje™. ... nau ju toking. Televizija se svakako marginalizuje kao medij, potiskuju je drugi kanali koji prodaju zabavu (ovakvu ili onakvu).Zato i insistiram na posmatranju VB-a kao televizijske forme pre svega, bez da zalazim u moralisanje i opstu korist po drustvo.
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:15, Aion said: Tacno sam shvatio sta si zeleo da kazes, mada nisam siguran u tacnost tvojih prognoza. Moguce je da emisije ovog tipa vaskrsnu u jos nekom estremnijem obliku.Zar nismo onomad pricali o ubistvu kao (logicki) legitimnom umetnickom aktu? Jedini razlog sto se to nije desilo do sada (mrtav sam ozbiljan) je cinjenica da zakon to ne dozvoljava.Ta i same direktorke institucija u Bg kazu "umetnost je i za obicnog coveka" :D Edited April 7, 201311 yr by CowBoy
April 7, 201311 yr On 7. 4. 2013. at 10:59, CowBoy said: Zar nismo onomad pricali o ubistvu kao (logicki) legitimnom umetnickom aktu? Jedini razlog sto se to nije desilo do sada (mrtav sam ozbiljan) je cinjenica da zakon to ne dozvoljava.Ne mislim o nicemu tako ekstremnom, trenutno (neoliberalno) drustvo ne ide u tom smeru, vidi koja se frka digla oko par miseva koji nisu dali pisanu dozvolu da se pojave u emisiji. Mislim na to sto su ljudi spremniji da zarad nesto para i malo slave da istrpe sve veca ponizenja, mediji da to prenose, gledaoci da to odgledaju.