Jump to content
IGNORED

Hannibal (2013, NBC)

Lrd

Recommended Posts

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Lrd

104

• Arkadija

86

• Calavera

59

• *edited by mod

52

Posted

"Hanibal Rising", kod nas izdao Blic pod naslovom "Tajna Hanibala Lektera".

Posted

Ja sam jednom u napadu ludila odgledala taj film. Ne znam šta bih rekla o nekvalitetu istog, ali uzrok svega u Hanibalovom životu je u detinjstvu, naravno. Ukratko, u vreme II svetskog rata, u Litvaniji, vojnici u povlačenju, nabasaju na imanje Lektorovih roditelja, a pošto je bila zima i nije bilo hrane, pojedu mu sestru.

Posted

Ma znam. Ja sad počinjem Jaganjce da čitam, pa pitam da li Lrd referiše na Hannibal Rising da je oduran.

Posted

Da, odgovorila je Arkadija bez spojlera. Ima i posle kako mu je ljudskost definitivno ubijena i kako je razvijena disciplina, ali je suština u tome što su ga litvanski petokolonaši terali da jede isto što i on.MayDay, da, Hannibal Rising film je dno dna, mada je taj sam početak gledljiv.A Red Dragon i Jaganjci su super.

Posted

Odgledao u cugu poslednje dve epizode, pa da podelim utiske.Bryan Fuller je u meni dobio fana. Velikog. Serija je visokog umetnickog dometa. Likovi izuzetno dobro napisani, gluma odlicna, fotografija magicna, rezija vrhunska. Svidja mi se sto su dogadjaji izmesteni iz stvarnosti, sto su svi zlocini/zlicinci bizarni, a ne klasicne real-life ubice i psihopate. U moru serija koje "realno" prikazuju kriminalnu svakodnevicu, prija gledati dobro smisljene fiktivne price. Zato, ma koliko su neke stvari i likovi creepy, ja nijednog momenta nisam osetio nelagodu dok gledam.Slazem sa svima koji su kao highlights istakli seanse, kako Willa i Hannibala, tako i Hannibala i Dr Du Maurier (kapiram da je u pitanju posveta knjizevnici Daphne Du Maurier). One su dramaturski odlicno odradjene, drze paznju, a razotkrivaju likove. Za razliku od nekih komentara, meni se svidela ideja velikog kontrasta izmedju Willa i Hannibala, odnosno njihova neravnopravnost. Will, koji progresivno srlja ka ludilu, i Hannibal koji ga ka ponoru gura majstorski povlaceci poteze iz senke (poput profesora Moriartija).Uzgred, vidim da je pre nekoliko strana postavljeno pitanje zasto Hannibal svim gostima servira ljudsko meso. Mislim da je odgovor jednostavan, kao neko ko manipulise drugim ljudima i voli da eksperimentise sa njima, tako dokazuje da u svima nama cuci jedan kanibal, mada toga nismo svesni. Mi se gadimo na pomisao da jedemo drugo ljudsko bice, ali ako nam se podvali (i pri tome onako primamljivo aranzira), mi cemo hvaliti na sva usta i traziti repete. Ima odlican dijalog izmedju Hannibala i Dr Sutcliffa uz veceru, gde jedu super kvalitetnu svinjetinu i raspravljaju da li je ta svinjetina zaista bolja od ostalih ili je samo prati takva reputacija. Ako konzument veruje da jeste bolja, to odredjuje njenu vrednost, psihologija nadjacava neurologiju. Na toj veceri, Hannibal i otkriva da je svoju svinju (Willa) izabrao u moru drugih zbog njegove bujne maste, tu lezi osnov njegove empatije prema Willu. ‘’So... how far does this go? Do you put out the fire, or do you let him burn?", pita ga Sutcliff, a Hannibal odgovara: "Will is my friend.We will put out the fire, when it's necessary". Sto bi rekli, sa takvim prijateljima, sta ce ti neprijatelji.. :DKraj je bio logican i zadovoljavajuci. Lepo pripremljen teren za drugu sezonu. Nisam srecan sto je NBC produzio ugovor, jer ce opet biti strepnja da li ce izgurati celu drugu sezonu (rejtinzi za poslednje tri epizode su bili prilicno losi, tako da sumnjam da ce biti mnogo bolji kada krene nova sezona). Da nisu, da je pravo uzela neka od kablovskih mreza ili Netflix, bilo bi mnogo bolje.

Posted

ne mogu da verujem da ova zbglj amaterska serija ima svoj topik :isuse:pre bih gledao gossip girl nego ovo sranje koje nazalost zloupotrebljava ime 1 dr lekteraps. jedino u cemu su uspeli je da imaju najantipaticnijeg glavnog lika u jednoj seriji ikada

Posted
David Bowie Offered Hannibal RoleWhat goes well with a nice chianti and fava beans? David Bowie, apparently!An offer has been made for Bowie to appear on season two of Hannibal, showrunner Bryan Fuller tells E! News exclusively.EXCLUSIVE! Bryan Fuller reveals what happens in season two of Hannibal"We have reached out to David Bowie to see if he's interested and available," Fuller reveals. "We would love for him to play Hannibal's uncle, who is a character from the literature and in the books."Fuller explains "we don't have an answer yet," but is hopeful Bowie can join the NBC series, which resumes production in August in Toronto.Hannibal's uncle, Count Robert Lecter, was killed by Nazis in the books, but "since our timeline is a little more present, there's a little bit of J.J. Abrams-style alternate universe storytelling where he could still be alive," Fuller explains.EXCLUSIVE! Hannibal Boss Talks Casting Lee Pace and Kristin Chenoweth of Pushing DaisiesAnother pivotal role in season two will be that of Barney, an orderly at the Baltimore State Hospital for the Criminally Insane, where Will Grant (Hugh Dancy) will be kept captive. "That will be some fun stunt casting," says Fuller. "I would love to bring in Chi McBride, if he's available. There are so many great actors I would love to work with."Not much of season two will be taken from the literature, according to Fuller. "We're going to see Will Graham [Dancy] institutionalized and what we know from Red Dragon, the backstory that is given, which is very, very thin, explains that Will Graham was so psychologically compromised from investigating the Minnesota case that he had to be institutionalized. And that's sort of one sentence that we can do quite a bit with. As you can see from the first season, we held true to that backstory in a very faithful way, but obviously we took huge liberties in how we interpreted that one sentence. So right now, for season two, we are in fresh territory with a chapter that hasn't even been written by Thomas Harris. It's exciting."Hannibal, which has developed a devoted fan following and critical acclaim, has been renewed by NBC for a second season, despite less-than-blockbuster ratings in season one. The first season finale which aired, June 20, [spoiler Alert!] left Will Graham [Dancy] behind bars in the iconic Hannibal Lector prison jumpsuit, with Hannibal himself [Mads Mikkelsen] on the other side of the glass. Season two will be about Graham trying to prove his innocence for the crimes Hannibal committed.Would you like to see David Bowie as Hannibal's uncle?
Posted
Uzgred, vidim da je pre nekoliko strana postavljeno pitanje zasto Hannibal svim gostima servira ljudsko meso. Mislim da je odgovor jednostavan, kao neko ko manipulise drugim ljudima i voli da eksperimentise sa njima, tako dokazuje da u svima nama cuci jedan kanibal, mada toga nismo svesni. Mi se gadimo na pomisao da jedemo drugo ljudsko bice, ali ako nam se podvali (i pri tome onako primamljivo aranzira), mi cemo hvaliti na sva usta i traziti repete.
Ima smisla to što kažeš ali mi smisla i teorija da na taj način Hanibal ukazuje "čast" gostima ma šta da im je smislio. Postoji jasna fetišizacija hrane (kad kaže da je nikad ne bi otrvao) i kao što Geret Džejob Hobs smatra da "nije ubistvo ako se ne iskoristi", nešto slično postoji kod Hanibala što je obavezuuće kad je hrana u pitanju.A inače, jedina osoba koja nije jela njegovo meso je zla novinarka. Znači li to onda da ona jedina nema kanibalsku crtu u sebi? :D
Posted

Ma ona je andjelce pravo. Ta ne bi ni mrava zgazila.. :DNije jela ni Crawfordova zena, jer je vegetarijanac. Ne mogu sad da se setim, jel i novinarka navela isti razlog?

Posted

Tako je. Novinarka je pohvalila salatu i zatim dodala da joj nije jasno zašto bi je iko upropastio ubačenim mesom.

• 3 weeks later...
Posted

Odgledao sam 8 epizoda bez citanja topika i tek sad skontah da mi je nesto falilo u 4. epizodi. Naravno skinuo sam onu polovicnu™ od 20 minuta.Propustam li nesto krucijalno™ ako ne odgledam ostatak te epizode?

Posted (edited)

Ништа кључно за радњу, али пропустићеш добру епизоду.

Edited by Lrd
Posted

krenuo i ja sa hanibalom - Kasting je savršen, a scenario /makar u prve 3 epizode/ sjajno izbegava Xfajlizaciju. Serija je vizuelno vrhunska i ukupno gledano gotovo* savršena.*bila bi po meni još bolja da se preterano ne insistira na onim dejvidlinčovskim vizijama, kao i kad bi onaj predavač bio malo manje pičkast i antipatičan. Takodje mi se čini da je serija malko razvučena (cenim po tome što mi je pažnja već u trećoj epizodi počela da puca), al ništa strašno.unapred znam da će mi omiljena epizoda biti kad Hanibal napravi uštipke od sisa one antipatične novinarke. :angry: