Jump to content
IGNORED

Hannibal (2013, NBC)


Lrd

Recommended Posts

Hannibal-TV-Series-hannibal-tv-series-33200173-389-513.jpgSve u svemu - dobar pilot, treba da se pogleda, uprkos svemu, i sigurno ću ga nastaviti.Serija je jako pretenciozna i balansira na ivici preteranog umetničarenja, ali ima jak kasting koji iznosi sve to bez većih problema. Čak i hermetički, nerealni dijalozi ne bodu oči i uši, iako ja na to nemam praktično nikakvu toleranciju.hannibal3.jpgDobar je tempo, više je u duhu Demmeovog Lekter kanona i kasnijih nastavaka nego u duhu romana i Manovog zaboravljenog pokušaja.Glavno pitanje je, naravno: kakav je Lekter? Moj odgovor je da ima prelaznu ocenu za sad, iako deluje da će biti pretenciozniji i teatralniji čak i od Hopkinsovog, ali Mikelsen je toliko dobra faca da mu za sada prolazi, videćemo dalje.movies_mads_mikkelsen_hannibal_1.jpgOno što je mene skroz kupilo i prevagnulo tas na stranu ipak mi se sviđa je što su ubistva brutalna, uprkos preterivanju, nema pardona i maskiranja i, na osnovu pilota sudeći, tvorci kao da kapiraju da nasilje mora da bude ultra snažno i da je to sastavni deo ovog univerzuma.Definitivno je serija za 18+ i to na dobar način. Edited by Lrd
Link to comment
 • Replies 643
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Lrd

  104

 • Arkadija

  86

 • Calavera

  59

 • *edited by mod

  52

Jako mi se dopala ova prva epizoda, baš je sirova i brutalana. Dr Lektor je u izvjedbi Mikelsenovoj totalno zastrašujući, što je meni dovoljno za nastavak praćenja ove serije. Očekujemo još brutalnih zločina i potoke krvi.

Edited by Arkadija
Link to comment
Jako mi se dopala ova prva epizoda, baš je sirova i brutalana. Dr Lektor je u izvjedbi Mikelsenovoj totalno zastrašujući, što je meni dovoljno za nastavak praćenja ove serije. Očekujemo još brutalnih zločina i potoke krvi.
Da, Lektor mora da bude brutalan, priča sa njim mora da bude nasilna. Nego, ne znam šta mi bi, pa uzeh da čitam kritike po Americi. :isuse:Jebote, stvarno ne razumem tu glupost, ljudima smeta nasilje i tera ih, a neki ga porede sa Followingom i izvlače paralele. Koliko slep treba da budeš?U stvari, ja sam se baš primio na seriju od pilota, nadam se da neće da razočara.
Link to comment

These are the facts: pilot razvalio :DKoliko ja volim kad mu ga Fuller da po jarkim bojama, skoro sve drugo na televiziji je priguseno i dosadno ali njegove serije nikad. Lrde, totalno kapiram na sta si mislio pod tom pretencioznoscu i umetnicarenjem, Fuller je acquired taste. Ako se naviknes, postace ti 1 od omiljenih autora, pazi sta sam ti rekao!Steta sto nema sanse za drugu sezonu, odmah se vidi da nije serija za siru publiku, sto ce reci klasican Fuller. Hvala NBCju sto su uopste kupili ovo, valjda ce emitovati svih 13 epizoda i valjda je Fuller navikao da mu ukidaju serije pa nas nece ostaviti na cliffhangeru...

Link to comment

Odavno sam odustala od pokušaja razumevanja američke publike i njihovog ukusa/neukusa.Ne znam šta je taj Following, ali verovatno će doživeti 5000 epizoda i još 4 franšize, dok će Hannibal imati samo ovih planiranih 13 epizoda.

Link to comment
These are the facts: pilot razvalio :DKoliko ja volim kad mu ga Fuller da po jarkim bojama, skoro sve drugo na televiziji je priguseno i dosadno ali njegove serije nikad. Lrde, totalno kapiram na sta si mislio pod tom pretencioznoscu i umetnicarenjem, Fuller je acquired taste. Ako se naviknes, postace ti 1 od omiljenih autora, pazi sta sam ti rekao!
- Kako je to biti u ulozi ubice?- It’s like I’m talking to a shadow suspended on dust...:DAli, za divno čudo se ne bunim, pošto sve to funkcioniše. :)
Link to comment

Ja sam ti mogao reci da je ovo Fullerizam™ i da nisam gledao seriju, covek ima apsolutno jedinstven stil. On je inace prilicno opsednut smrcu, Dead Like Me se bavi drustvom grim reapera koji skupljaju duse i omogucuju ljudima da nastave dalje, a Pushing Daisies u glavnoj ulozi ima Neda, koji dodirom moze da ozivi mrtvaca na 60 sekundi i koristi to da resava nerazjasnjene zlocine. Razlika je u tome sto su te dve serije bile komedije isto koliko i drame, Hannibal je izgleda all drama all the time. Cak se pomalo i plasim kako ce sve to izgledati, ali svejedno jedva cekam. :D

Edited by Calavera
Link to comment

@Lrd: A sta ja pricam sve vreme? :D Pushing Daisies je meni bolja od te dve, ja bih poceo odatle.

Edited by Calavera
Link to comment

Javljaj utiske!Premijeru Hannibala gledalo 1.6 miliona gledalaca, sto je... nesto slabije od predvidjenog. Pilot Awakea je skupio 2 miliona, a to je ukinuto posle prve sezone. Izgleda da Fuller opet nece docekati da mu neka serija stigne do trece sezone. :(

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...