keitel Posted June 20, 2020 Posted June 20, 2020 Jako dobar novi broj, Goran Marković dao rijetko dobar intervju.
Ian Mancunian Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Preporuka za ovonedeljni broj - temat o 1990. poslednjoj godini pred raspad SFRJ - Pančić, Jergović, Đurić, Ivanji.
ljuttko Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Trideset godina od prvog broja Vremena, ostarila sam uz te novine i počela da zaboravljam al se tačno sećam tog broja 4
namenski Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 27 minutes ago, ljuttko said: Trideset godina od prvog broja Vremena, ostarila sam uz te novine i počela da zaboravljam al se tačno sećam tog broja Secam se i nekoliko, mozda 20-ak brojeva kasnije, broja koji sam, izmedju ostalih Yu casopisa i novina iskamcio - u jednoj belosvetskoj velikoj luci - od nasih ljudi na prisutnim koje nasim koje stranim brodovima, to je funkcionisalo kao neka berza, razmena, nema veze koliko su bajati. I nosim to Vreme izmedju ostalih ispod miske, prati me lik, mali, specen, pocrneo, izmucen, neka Bosna mislim, zagleda me, sve kao da nesto hoce i sve dok se po novinama i casopisima koje nosim nije uverio da sam Jugovictm... I ne toliko samog pitanja, koliko neceg ocajnog, beznadeznog u tonu, glasu: 'Sta to rade sa nasom Jugom?...' 1
ljuttko Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 2 minutes ago, namenski said: Secam se i nekoliko, mozda 20-ak brojeva kasnije, broja koji sam, izmedju ostalih Yu casopisa i novina iskamcio - u jednoj belosvetskoj velikoj luci - od nasih ljudi na prisutnim koje nasim koje stranim brodovima, to je funkcionisalo kao neka berza, razmena, nema veze koliko su bajati. I nosim to Vreme izmedju ostalih ispod miske, prati me lik, mali, specen, pocrneo, izmucen, neka Bosna mislim, zagleda me, sve kao da nesto hoce i sve dok se po novinama i casopisima koje nosim nije uverio da sam Jugovictm... I ne toliko samog pitanja, koliko neceg ocajnog, beznadeznog u tonu, glasu: 'Sta to rade sa nasom Jugom?...' Rekla bih , minijaturu si napisao Ja pamtim kolportere , tačno se uvek kod istih kupovalo. I vreme kad su neki jurili kolportere da ih biju . I vreme kad si noseći Vreme u rukama na ulici mogao da dobiješ batine. Pa posle, misliš, prošlo to a sad slušam iz pozadine Brnabićku koja u nekom govoru od pre par dana targetira Vreme koje svesno mrzi i laže protiv precednika i porodice mu. Tako im je čestitala droplja 30 godina izlaženja 1
namenski Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 @ljuttko izvini, nisam hteo da kvarim obelezavanje jubileja, jednostavno me asociralo, podsetilo na jedan poseban broj ondasnjeg vremena i na gomilu nada koje je pobudila pojava 1 casopisa kakav je bilo ondasnje vreme: ne samo nada, nego i - pa sto da se ne kaze - i verovanja da je u tada vec nabujaloj poplavi ondasnjih Politika i otrova koji je sejan na sve strane, moguce i nesto drugo, drugacije, novo, da u najmanju ruku jos negde postoje ljudi koji misle svojom glavom...
Zabalujev Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 43 minutes ago, ljuttko said: Trideset godina od prvog broja Vremena, ostarila sam uz te novine i počela da zaboravljam al se tačno sećam tog broja A ja ih čitam nešto više od 20. Omatorio uz te novine. Leto 2000. Opozicionim novinama uskraćivali papir za štampu. Dođeš na trafiku i kupuješ šta ima, a da nisu Politika, Novosti i šta je još bilo iz te družine. Došlo dobro da se vidi šta ima i vidi šta ti odgovara. Koja je bila muka za mene tada rastumačiti tekstove Teofila Pančića. I sedim tako jednom, i čitam, dal je bio Danas ili Vreme i đilkoš iz kraja pita: šta to čitaš, tu politiku, što ne kupiš Sabor?
ljuttko Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 7 minutes ago, namenski said: @ljuttko izvini, nisam hteo da kvarim obelezavanje jubileja, jednostavno me asociralo, podsetilo na jedan poseban broj ondasnjeg vremena i na gomilu nada koje je pobudila pojava 1 casopisa kakav je bilo ondasnje vreme: ne samo nada, nego i - pa sto da se ne kaze - i verovanja da je u tada vec nabujaloj poplavi ondasnjih Politika i otrova koji je sejan na sve strane, moguce i nesto drugo, drugacije, novo, da u najmanju ruku jos negde postoje ljudi koji misle svojom glavom... e tako sam i razumela, i to je lepo sećanje, ja recimo čuvam još uvek Vreme br 2, to je bio prvi broj koji sam kupila Sjajni ljudi su prošli kroz te novine , meni je Stojan Cerović bio najomiljeniji, uvek bih prvo njega čitala . Jedan od onih koji je baš baš prerano otišao 2
ljuttko Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 11 minutes ago, Zabalujev said: A ja ih čitam nešto više od 20. Omatorio uz te novine. Leto 2000. Opozicionim novinama uskraćivali papir za štampu. Dođeš na trafiku i kupuješ šta ima, a da nisu Politika, Novosti i šta je još bilo iz te družine. Došlo dobro da se vidi šta ima i vidi šta ti odgovara. Koja je bila muka za mene tada rastumačiti tekstove Teofila Pančića. I sedim tako jednom, i čitam, dal je bio Danas ili Vreme i đilkoš iz kraja pita: šta to čitaš, tu politiku, što ne kupiš Sabor? xa, realno pametno čovek pitao Zamalo da zaboravim Sabor. Ja sam redovno godinama ostavljala višemesečno skupljene brojeve u kući u selu u nadi da će ih rodbina kad nema ništa drugo dohvatiti da prelista. Dok mi ujak nije rekao da se džaba trudim sa izdajničkim novinama i da treba da kupujem Ilustrovanu politiku
April Posted November 6, 2020 Posted November 6, 2020 . I nosim to Vreme izmedju ostalih ispod miske, prati me lik, mali, specen, pocrneo, izmucen, neka Bosna mislim, zagleda me, sve kao da nesto hoce i sve dok se po novinama i casopisima koje nosim nije uverio da sam Jugovictm...Te sam godine u Stokholmu upoznao tri Sarajke:'Izvinite, da li govorite JUGOSLOVENSKI?''Đe ne govorimo, bolan...'Sent from fav toy
Budja Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Citala se u tim prvim godinama prvo Ceroviceva kolumna, pa onda Lukoviceva "Corava kutija".
Recommended Posts