Кристофер Лумумбо Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 sad mi se ne gleda film. kada sam prvi put gledao bastardse bio sam odusevljen, kada sam film pogledao ponovo pokusao sam da se setim zbog cega sam se odusevio kada sam ga gledao prvi put.
Vapad Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 ja sam Djanga pogledao dva puta bez muke, samo drugi put je bilo oštrijih kritika na plan infiltracije i postizanja cilja, tj. našli smo bolje rešenje :)
Indy Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 sad mi se ne gleda film. kada sam prvi put gledao bastardse bio sam odusevljen, kada sam film pogledao ponovo pokusao sam da se setim zbog cega sam se odusevio kada sam ga gledao prvi put.Meni je drugi put bio losiji nego prvi. Ali, drugi put sam gledao na kompjuteru. Tarantino je za bioskop, a posebno taj film (koji se delom desava bas u bioskopskoj sali). Na drugo gledanje mi se ponovo svidelo "Jew hunting", kao i onaj deo gde u podrumu u kafani igraju onu igru sa kartama. One masovnije scene su ipak za veliko platno. I dalje mi je beskrajno zabavan bio Brad Pitt sa njegovim italijanskim, itd. Lots of goodies there.
Turnbull Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 (edited) naravno da je gangsta rap depolitizovani derivat crne kulture. svakoko nije pri tome autenticni glas vec komodifikacija.sam jackson je zapravo u svim tarentinovim filmovima rediteljsko prisustvo u filmu (ne doslovce alter ego vec neka lokalizacija glasa autora). to je kraj za jay-z generaciju zabavljaca koji sebi mogu da laskaju da su se za percin izvukli iz bede kao autenticni heroji a ne da su deo industrije zabave.njihov obracun recima dok ga django muci je jednostavno porazavajuci. cinjenica da je django obucen u odecu belog gospodara je signal da je zauzeo njegovo mesto. on je zpravo doc johnson iz 100th street. crni kriminalac u belom svetu.ponavljem ovde rec 'brother' nije potrebna kako bi se uspostavila solidarnost vec kako bi se djangu dao status heroja.edip: i da dodam ostajem pri tome da sve ovo deluje kao looney tunes. ona scena kada tarentino eksplodira kao kauboj sima je potpuno sumanuta.Pa sve je komodifikacija, sam Tarantino je komodifikacija, kao što nas je Vini Pu podeetio bar deset puta tokom ovog razgovora.Ove primedbe za shootouts ne mogu da procenim. Morao bih ponovo da pogledam film.Jednu stvar nismo pomenuli - Tarantino se svesno (kao i Basterdsima) bavi filmom i njegovim mogućnostima. Mandingo fighting je zapravo blakcsploitation - to je jedan način gledanja ovog filma, onako kako Kendi gleda obračune Mandingo rvača, sa sve vađenjem očiju i sakaćenjem.S druge strane imamo Šulca i Djanga - Šulc bukvalno režira Đangovo ponašanje, i daje mu uputstva kako da igra izvesne uloge (pro sluge, posle toga slobodnjaka), a zatim sam Django preuzima incijativu u ovoj glumi. ovo su dve mogućnosti žarna kao takvog, ali i ovog konkretnog filma - možemo ga gledati kao puku zabavu, u kojoj neki ljudi (crnci) jedni drugima lome ruke, i upucavaju kolena. Ili kao dramu o emancipaciji.Konačno - nije li to mogućnost svih trivijalnih žanrova, pa samim tim i gangster repa - on ima svoju defektnu, eskploatacijsku verziju, a možda može imati još nešto.Edit: Pa nisu li Mandingo fighters prvi ganagster raperi? Sa sve opasnim nadimcima (Eskimo Joe - Ice-T). Edited January 21, 2013 by Syme
Weenie Pooh Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 E, a jel' vam bilo žao Kendija? Meni jeste, iako sam znao šta će da bude :(
Indy Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Hej, koristi spojlere... i posle sam ja kriv sto me iritiras. <_<
Weenie Pooh Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 E jebiga, ko je preživeo ovih devet strana komodifikacije bez da se spojlovao, bolje nije ni zaslužio -_-
Turnbull Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 (edited) E, a jel' vam bilo žao Kendija? Meni jeste, iako sam znao šta će da bude :(http://www.youtube.com/watch?v=dVITAQo6t-Y Kako je to super pesma...A inače nemam suza za robovlasnike! Edited January 22, 2013 by Syme
Weenie Pooh Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Evo ga Sem Džekson kako izvodi originalni gangsta rap - I bolja verzija za vas white boys, u izvođenu .
Mil@n Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 E, a jel' vam bilo žao Kendija? Meni jeste, iako sam znao šta će da bude :( Uopšte. Ali sam se opasno smorio kada je Django našao u štali besta kako leži mrtav, već onako, odstojao malo. :(
Indy Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Cekaj, jel vi stvarno ne kapirate namenu spoiler taga?Ili ste toliki nevidjeni drkoshi?
yolo Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ma loze te, nema nista od toga u filmu. bice gusto ako se neko izlane da ofira epizodu sa arapima u bordelu.
Indy Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Nebitno, ionako cu da izbegavam ovaj topik dok ne odgledam film. Neke ovde ne treba pustiti da rukuju teskom masinerijom. A bogme ni lakom.
Recommended Posts