October 1, 20159 yr Služimo narodu! narod zahvalan. samo je stigao emajl: hjustone ja ovde razumem svaku petu. chitacemo kotkuce
October 2, 20159 yr hjuston se zahvaljuje, dobio je plus, a, pitan za izvor, rekao je da mu majka ima mocne prijatelje -_-
October 2, 20159 yr nastavnici istorije po osnovnim, srednjim školama? jel su oni od onih koji se nisu snašli ili kako...
October 2, 20159 yr nastavnici istorije po osnovnim, srednjim školama? jel su oni od onih koji se nisu snašli ili kako... kako ko. do sada uglavnom ok. knjige sharene, zahtevi minimalni. da se deca ne namuche. svaki samoinicijativni iskorak iz rutine se dozivljava kao korak na mesecu :D
February 16, 20169 yr Ima li neko da ima pristup Oxford Dictionary of National Biography? Ми на ово нисмо претлпаћени. Нема је ни Принстон.
February 17, 20169 yr jel ti vredi nesto ovaj matori https://en.wikisource.org/wiki/Dictionary_of_National_Biography,_1885-1900
February 17, 20169 yr Author ne, nažalost. to je neka selekcija, a meni treba jedan vrlo opskuran lik za koga nisam siguran da bih ga našao ni u originalnom izdanju
February 17, 20169 yr Author Glynne Williams. Mislim da ima neke veze sa časopisom The New Statesman. Period 1910-1920.
February 17, 20169 yr Ima veze, bio je jedan od direktora NS, ali mislim da masis godine, bice da su 20-te, nisam siguran, mislim da mogu da proverim.
February 17, 20169 yr Author Meni zapravo trebaju podaci o čoveku koji je bio visoki funkcioner SRF (Serbian Relief Fund) za vreme Prvog svetskog rata. Znam mu samo ime i pretpostavljam da je moguće da je to isti čovek iz New Statesmana, bilo je u SRF puno novinara svih političkih opredeljenja. Ako saznaš nešto više o njemu, super. Unapred zahvalan.
February 19, 20169 yr Author Opet ja. Ponovo mi trebaju fotografije, ako neko slucajno poseduje. 1) Dobrivoje Stosovic, ministar prosvete u vladi Milana Stojadinovica 2) dr Slavko Secerov, ekonomista 3) dr Tihomir Djordjevic, etnolog i folklorista 4) Kosta Manojlovic, kompozitor