February 27Feb 27 5 minutes ago, Moonwalker said:Da li ste bre normalni, pa nije reprezentacija Srbije u bilo kom sportu, reprezentacija etnickih Srba, vec gradjana drzave Srbije.Sta on ima sa Bosnom, beogradsko dete, makar i iz predgradja.Sta je sledece da se igracima trazi da li su krsteni u crkvi ili da ih odobre Porfirije, Vucic i Dodik? Treba da prestanu da se izvoze te podele fazona iz okruzenja. Ako oni na teritoriji danasanje BiH hoce da se izmedju sebe non stop razgranicavaju na bazi religije iako po u mnogo cemu imaju dosta zajednickog, let it be so.Ali nema sta da se to izvozi u okruzenje, pa da se ljudima rodjenim i odraslim u Srbiji projektuju isti sumanuti principi. Ono nisi pravoslavac, idi igraj za BiH, svasta.ako se ovo odnosi na mene, a po tvojim reakcijam rekao bih da da, ja se sa tobom apsolutno slazemjedini razlog zasto sam spomenuo smailagica je da bih naglasio koliko je princip (koji opisujes u postu) besmislen onima koji se zalazu za njegaa sto se tice "razgranicavanja na bazi religije unutar BIH" onog trenutka kad bi u tom smislu prestali pritisci beograda, zagreba, a vala i istanbula toga bi bilo daleko daleko manje
February 27Feb 27 2 minutes ago, pbg12345 said:bosnian ortodox!koliko smo mi zastranili sve ti jebem@kraljkondic je trenirao i igrao godinama u igokei koju je trenirao dragan bajictesko da je on dosao autom iz srbijehalu u laktasima je "dodik sagradio" od para pokradenih od gradjana republike srpskeona druga u kojoj je stasavao kondic, banjalucki borik je sagradjena u sfrji nije se odnosilo samo na kondica vec na sve bih sportiste koji igraju za hrvatsku, srbiju, pa i turskupo tvojoj logici nista nije bosansko hercegovacko, sve im drugi obezbedili, izgradili, osposobiliPa to je njihova stvar kao pojedinaca i njihovog licnog osecaja koji moze biti ovakav i onakav iz raznih razloga. Svaka reprezentacija ce pokusati da dodje do dobrog igraca, makar mu trazili neku babu koja ima veze sa tom drzavom. Pa nemoj Smailagica koristiti kao kontra primer jer on nije to, dajes ideje idiotima. Malo nam je idiotluka.Kad ti ljudi koji zive tamo budu osecali tu drzavu/teritotiju svojom i to ce se promeniti. Edited February 27Feb 27 by Moonwalker
February 27Feb 27 1 hour ago, pbg12345 said:slazem seali sto bi kosta kondic igrao za srbiju?rodio se i odrastao u banjaluci, roditelji mu iz bihZato što on možda tako hoće... A ako neće isto ok.
February 27Feb 27 11 minutes ago, Valk said:Mahom se opredeljuju u skladu sa sopstvenim etničkim poreklom (što je nonsens sam po sebi jer smo isti q svi ovde na Balkanu).Stvar je ili unutrašnje motivacije uzrokovane osećajem pripadnosti nekom narodu, ili prostom ambicijom da se bude deo uspešnije, prominentnije repke. Pa će tako fudbaler Hrvat iz BiH veoma rado prihvatiti poziv da igra za kockaste, a Srbin košarkaš da bude u reprezentaciji Srbije koja je ipak neki faktor. Za BiH igraju Bošnjaci, srbohrvati koji nemaju kvalitet za Sr/H i naturalizovani Amerikanci kojima je svejedno za koju banana državu nastupaju kad već za USA neće nikad. To je ipak, rekla bih, stvar odluke samih sportista a ne komšiluka koji čerupa jadnu Bosnu.BiH bi mogla da ne troši pare na osamdeset hiljada kantonalnih funkcionera nego da ulaže malo u sport, a ne da Musa i jarani sami plaćaju troškove reprezentacije. Ali to je neka druga priča i njihov problem.republika srpska nema kantonedakle bih politicari da se ugledaju na vucica i srpsku vlast, uloze u sport i da vidis kako ce procvetajuhrvatska kosarkaska reprezentacija je inace uspesna u picku materinu, toliko da ih je bih direktno izbacila sa proslog EPpa eno bogdanovica, zubca, matkovica, brace dreznjak, brace ivisic i brojnih drugih igraju za hrvatsku, a ne bih
February 27Feb 27 1 minute ago, pbg12345 said:republika srpska nema kantoneZnam da nema, ali ima svakako preglomazan državni aparat i ona u odnosu na broj stanovnika. Kantoni su svakako nakaza za sebe i zato sam ih spomenula.1 minute ago, pbg12345 said:dakle bih politicari da se ugledaju na vucica i srpsku vlast, uloze u sport i da vidis kako ce procvetaju Ne lupaj gluposti™, ko je rekao da treba da se ugledaju na Vučića? Ti aludiraš, naravno, na Partizan i Zvezdu koji su ti rak-rana, a tema je uopšteno ulaganje u sport i, na kraju krajeva, odnos države prema sopstvenoj reprezentaciji. https://balkans.aljazeera.net/amp/news/sports/2022/9/6/kosarkasi-pobjedjuju-a-vijece-ministara-bih-ne-salje-novacSamo jedan od primera, ali jači mi je onaj kad su Nurkić i Musa platili hotel celoj reprezentaciji jer što bi se država time opterećivalaNURKIĆ I MUSA DIGLI FRKU - HAOS U REPREZENTACIJI: Mi zaje...Najpoznatiji košarkaši reprezentacije Bose i Hercegovine jako su nezadovoljni tretmanom u nacionalnom timu,Itd itd, veoma privlačna atmosfera za svakog mladog sportistu, u pm. Sad samo reci da NE TREBA da se ugledaju na Hrvatsku i Srbiju po pitanju tretmana reprezentacije.1 minute ago, pbg12345 said:hrvatska kosarkaska reprezentacija je inace uspesna u picku materinu, toliko da ih je bih direktno izbacila sa proslog EPpa eno bogdanovica, zubca, matkovica, brace dreznjak, brace ivisic i brojnih drugih igraju za hrvatsku, a ne bihLepo sam napisala: Stvar je ili unutrašnje motivacije uzrokovane osećajem pripadnosti nekom narodu, ili prostom ambicijom da se bude deo uspešnije, prominentnije repke.Dakle ili-ili, ove momke koje si ti pobrojao očigledno podvodimo pod prvu opciju. "Zubac holds dual citizenship but he identifies fully as Croatian." - WikiIskusno si zanemario da sam aludirala na hrvatske fudbalere kad sam spomenula uspešne reprezentacije.👋🏻
February 27Feb 27 1 hour ago, Valk said:Dubai igra sa Partizanom, verovatno će pravo iz Istanbula kući sa reprezentacijom i čekaće ekipu u Beogradu. Prosto se poklopilo, a verujem da je i on napast koja je davila Juricu da ga pusti. Petrušev, recimo, ne dolazi.Petrušev je davio Juricu da ga ne pusti
February 27Feb 27 Po pravilima, može svako igrati za zemlju čije državljanstvo je dobio pre 18. godine.Ako je državljanstvo stekao posle 18. godine, može igrati kao taj jedan naturalizovani igrač.Mi smo se odlučili da to pravilo ne koristimo da plaćamo neke xy igrače da igraju za nas, a ni ne znaju gde je Srbija, već da iskoristimo to pravilo ako ima neki igrač koji našu reprezentaciju smatra svojom i ima želju da igra za istu.Ne znam šta je Kondić po nacionalnosti, nisam ga držao za ruku kad se radio popis, znam da je dečko koji je odbio Bosnu i Hercegovinu više puta i ima želju da igra za Srbiju.Ne traži lovu da igra, ima želju i to je to. Zašto bi, koji moj, propustili to?Ne vidim ni neki njegov sebični motiv, mada i da ga ima nije bitno ako daje sve od sebe, danas se baš retko igrači prodaju preko reprezentacije, a on nije toliko mlad i već je formiran evroligaški igrač za koga se zna.
February 27Feb 27 Mora da ga stekne pre 16 godine po pravilama fibe ako se ne varam, kako bi igrac mogao da nastupa za zemlju koju zeli ,u suprotnom mora da ceka da napuni 21 godinu valjda i vodi se kao naturalizovan igrac, takav je slucaj sa Nikolicem iz Mege, isto je bilo sa Vukcevicem itd. Mada oni imaju razlicita pravila za razlicite zemlje, miki maus organizacija. Edited February 27Feb 27 by Micko8