Ras Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 (edited) Bananu. Sa ove farme. Kada uvedu kodove za jaja moći ću da razgovaram sa kokoškom koja ga je snela. Edited May 24, 2019 by Ras
ivy Posted May 26, 2019 Posted May 26, 2019 omlet sa suncanicama i lepistama (lepista nuda ili sordida) koje sam juce ubrala :P
aram Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 ma ukus je spektakularan, sinoć završavamo poslednje ostatke i žena kaže: "kad ćeš opet ovo da praviš? ajd sledeći vikend!"
askeladden Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 20 hours ago, aram said: supica od gambora Molio bih recept ako nije tesko?
aram Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 4 minutes ago, askeladden said: Molio bih recept ako nije tesko? može, bre na malo maslinovog ulja prodinstao jedan ljubičasti luk i jednu oveću crvenu papriku. kad je omekšalo, dodao i 4 čena belog luka, sitno naseckanog. pošto me po ovoj vrućini mrzelo da se akam sa svežim paradajzom (a i inače sam pobornik škole koja tvrdi da je onaj iz konzerve najčešće bolji od svežeg), rknuo dve konzerve i jedan tetrapak pasata, posolio, pobiberio i dodao malo izmrvljenih suvih čili papričica. u originalni recept ide i pirinač, meni se to nije dopalo kao ideja pa sam stavio grčki kritharaki, malu količinu. takođe bi trebalo i kokosovo mleko, ali ga ne ljubim baš, pa sam se rešio na pavlaku za kuvanje, ali na samom kraju. kad je kritharaki bio skoro kuvan, dodao gambore, oko 300 grama, pa pošto sam hteo još gušću strukturu, dodao i tri male konzervice fileta skuše. ostavio par minuta koliko da se gambori skuvaju, skinuo s vatre, umešao pavlaku i vezu peršuna. probao, trebalo je onda i malo soka od limuna, odustao od toga i rešio da poslužim s četvrtinama limuna, pa ko voli...voditi računa da treba uz ovo i dosta hleba krckave korice, čime bi se inače omazali tanjiri
Recommended Posts