Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Meni su bele spargle zakon - za čorbu, to sad u sezoni pravim barem jednom nedeljno. Kuvane mi i nisu toliki hit, ali ih jedem, pogotovo kada naprave preliv od putera i badema, pa spargle dodju kao izgovor :D

Meni objasnise da su tako skupe jer su jedino izistinsko sezonsko povrće - zamrznute nisu lepe, čak ni za čorbu, nešto valjda gube. (Nisam probala sama)

Razlika u klasama te u ceni je čisto vizuelna, reče mi prodavac sa farme; za supu uvek kupujemo jeftinije (8€/kg), tako i oni preporucuju. One skupe su lepse na oko pa njih za barenje i za restorane.

Čorba od zelene spargle mi već nije tako lepa.

Posted

minut-dva blansirane pa onda blago prelivene susamovim uljem i susamom + kajgana. simple as that = omfg. moze tako svaki dan.

Posted (edited)

sta su ove usi, tripice?

2vb97r4.jpg

ovo pocelo kao jedno, zavrsilo kao drugo jelo. imala nanu i korijander, smisljala sta cu s tim, ja bas ne volim da bacam. napravila najukusniji sos na svetu, nana, korijander, crveni luk, bei luk, djumbir, ljuta paprika, lajm, masinovo ulje, voda, so sve samleveno, time zacinila povrce, pekla paketic u rerni. onda kad sam probala nedostajalo mi necega, pa zalila soja sosom, dodala nudle, rascepkala losos i sve smandraljala. vrlo lepo.

+1 za precenjene sparoge. 200 dinara vezica na bajloniju. je l jeo neko smrznute iz maksija? 

Edited by cmrlj
Posted

Disklejmer: nije moja fotka no iz recepta. Al iste su, majke mi :) 

Posted

Mama mi je donela tone mladog belog luka iz domovine, najela sam ga se ovih dana kao naocita (po jednu vezu po obroku) i mislim da me sada vec malo i zeludac od toga boli. :ph34r:

Posted (edited)

ijaoo! na baku me podseca :heart: moracu da napravim:)

e: isuvise retko je pripremim!

Edited by roksi
Posted
On 20.4.2019. at 19:04, aram said:

ne: portobello pečurke

jl9YZz9.jpg

Haha, i mi jeli u subotu uvece.

Posted (edited)

e kad vec spominjete smrcke - kakve su sanse naci ih na bilo kojoj od BG pijaca?

edit: pogresan topic

Edited by decak Kejt
Posted (edited)
2 hours ago, decak Kejt said:

e kad vec spominjete smrcke - kakve su sanse naci ih na bilo kojoj od BG pijaca?

edit: pogresan topic

i mene bi zanimalo,ali cisto fenomenoloski, ako neko primeti neka javi :)

Edited by ivy