I*m with the pilots Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 Meni su bele spargle zakon - za čorbu, to sad u sezoni pravim barem jednom nedeljno. Kuvane mi i nisu toliki hit, ali ih jedem, pogotovo kada naprave preliv od putera i badema, pa spargle dodju kao izgovor Meni objasnise da su tako skupe jer su jedino izistinsko sezonsko povrće - zamrznute nisu lepe, čak ni za čorbu, nešto valjda gube. (Nisam probala sama)Razlika u klasama te u ceni je čisto vizuelna, reče mi prodavac sa farme; za supu uvek kupujemo jeftinije (8€/kg), tako i oni preporucuju. One skupe su lepse na oko pa njih za barenje i za restorane. Čorba od zelene spargle mi već nije tako lepa.
roksi Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 minut-dva blansirane pa onda blago prelivene susamovim uljem i susamom + kajgana. simple as that = omfg. moze tako svaki dan.
cmrlj Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 (edited) sta su ove usi, tripice? ovo pocelo kao jedno, zavrsilo kao drugo jelo. imala nanu i korijander, smisljala sta cu s tim, ja bas ne volim da bacam. napravila najukusniji sos na svetu, nana, korijander, crveni luk, bei luk, djumbir, ljuta paprika, lajm, masinovo ulje, voda, so sve samleveno, time zacinila povrce, pekla paketic u rerni. onda kad sam probala nedostajalo mi necega, pa zalila soja sosom, dodala nudle, rascepkala losos i sve smandraljala. vrlo lepo. +1 za precenjene sparoge. 200 dinara vezica na bajloniju. je l jeo neko smrznute iz maksija? Edited April 20, 2019 by cmrlj
aram Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Disklejmer: nije moja fotka no iz recepta. Al iste su, majke mi
I*m with the pilots Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Mama mi je donela tone mladog belog luka iz domovine, najela sam ga se ovih dana kao naocita (po jednu vezu po obroku) i mislim da me sada vec malo i zeludac od toga boli.
roksi Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 (edited) ijaoo! na baku me podseca moracu da napravim:) e: isuvise retko je pripremim! Edited April 21, 2019 by roksi
Venom Posted April 23, 2019 Posted April 23, 2019 On 20.4.2019. at 19:04, aram said: ne: portobello pečurke Haha, i mi jeli u subotu uvece.
decak Kejt Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 (edited) e kad vec spominjete smrcke - kakve su sanse naci ih na bilo kojoj od BG pijaca? edit: pogresan topic Edited April 24, 2019 by decak Kejt
ivy Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 (edited) 2 hours ago, decak Kejt said: e kad vec spominjete smrcke - kakve su sanse naci ih na bilo kojoj od BG pijaca? edit: pogresan topic i mene bi zanimalo,ali cisto fenomenoloski, ako neko primeti neka javi Edited April 24, 2019 by ivy
Recommended Posts