Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Mislis onako kako nije.

A dobro, tvrdoglav si kao pravi bosanac. Verujem ti da ne znas koje su granice opstine Centar. 

Posted

Čini se da nema drugog objašnjenja, osim da je Simon je susretao krave, ali nije umeo da ih prepozna.

Posted

a shto je problem da baba ima krave u centru, to je ko kodnas palilula, ide u atar dokle ocesh, mozesh i zmajove da drzish smile.png

znachi za bosanski kajmak smo se dogovorili. da vas ne chujem. a zovite ga kako ocete ^_^

sent from bubamoto

Posted

Kad sam bila mala nisam volela kajmak, sipanje mleka kroz cediljku nama je generacijski kod, onda baba taj kajmak skuplja u šolju pa ga posle par dana dobro ulupa i kaže da je to puter, namaže na hleb i preko džem od kajsije, e, tako sam volela :)

Ne znam zašto ali što sam starija sve češće se setim onih kojih odavno nema u mom životu 

Posted

to je zato shto ih nema. dok ih ima, svadjamo se ^_^

elem taj 'bosanski' u mom svetu uopshte nije bosanski nego se ishlo subotom na pijacu munze da se kupi i u povratku u bezanijsku po razani hleb i josh se iskrnji taj hleb do kuce jer ko ce da cheka. to je bilo doba kad se tekstil ka coshku zvao kekec biggrin.png

sent from bubamoto

Posted

Poslao me deda jednom po hleb (državni) za doručak.

Do prodavnice i nazad treba bar 20 min.

Odem, kupim, pa kako je bilo neko super sunčano jutro (ni naznake od kloake u to vreme), a meni se nije žurilo (ni pretpostavio nisam da dedi jeste!) rešim da protegnem noge, preko brda i kroz šumu, malo naokolo.

Usput miriše onaj topao hleb, a slab sam na koricu, pa krenem da u kesu zavlačim ruku i polako od okrajka da ljuštim hleb. Kako se put malo otegao, tako je sve manje korice na hlebu ostajalo.

I ne sećam se koliko je preteklo dok sam stigao nazad , a maglovito mi je sećanje i na dedu koji je izgubio živce i u čudu nani pokazivao na sat i na skoro potpuno oguljen hleb.

A deda na nas decu gotovo nikada nije podigao glas. 

Posted

moja majka je tako jela svez kvasac, sve do samog kraja kvasca.

sent from bubamoto

Posted

ništa kao čupkanje taze bela krckava leba na putu do kuće. Dobro ajde seo bi tu i kajmak (može i bosanski) al nije praktično.

Posted

problem s kajmakom je sto se ne slaze uz svaki hleb, odnosno retki su hlebovi uz koji se kajmak slaze, mora biti somunoliki. i to bi bilo otprilike to. 

Posted

ne bih ja to toliko komplikovao. Neki tipa paorski. Tvrđa brašnjava korica i lepa vazdušasta sredina, ali ne gnjecava. Sad sam opet gladan.

Posted

jeeste. al to neš kupit na pijageru tako lako. 

nego kad si kod seljaka gajbi a on ima 20 krava tu u štali iza. pa još neka vruća proja i nešto malo nakoso...

Posted
1 hour ago, Host said:

Kajmak je kao.. ne mogu da nadjem odgovarajuce poredjenje, ali kajmak je dobar samo dok je mlad stari :fantom:

popravio, da odgovara meni.

Posted

ja sam tim host, kajmak iz juniorske lige, maksimalno omladinac. za starije nemam interesovanje. kajmak kuguarka :D

dal je iko pravio kajmak od ovcijeg il kozjeg mleka? ko zna na sta bi to izaslo?! ima li smisla?