nisam ja Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 I ja sam počeo sa džejmijevim receptima. Gledao sam grilled cheesee ili kako se već zove tost sa sirom (kids menu) i kako se pravi kajgana na tri načina. Jel neko pravio french way? Ono neko kuvanje na pari.
MancMellow Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 (edited) ma ko to zna, ja kajganu pravi tako sto uvrelim tiganj do tacke topljenja celika, onda bacim jaja promuljam pet sekundi bukvalno i samo izbacim na tanjur. deo ispecen a deo skorz ziv. njam. Edited April 10, 2017 by MancMellow
cmrlj Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 I ja sam počeo sa džejmijevim receptima. Gledao sam grilled cheesee ili kako se već zove tost sa sirom (kids menu) i kako se pravi kajgana na tri načina. Jel neko pravio french way? Ono neko kuvanje na pari. je l to ono kad uspes maslac u jaja pa mesas spatulom? ja pravila od gordona,ispadne kremasta blaga masa, dobra za na tost, bez leba besmislena.
MancMellow Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 je l to ono kad uspes maslac u jaja pa mesas spatulom
aram Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 (edited) pogresan topic :) Edited April 10, 2017 by aram
banatjanin Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 Nasuvo s krompirom, triput sip'o, raspući ću se k'o balon To mi je jedno od onih jela koja jedem dvaput godišnje, i čija je priprema ritual, a konzumacija čista emocija. Moj Banat <3
decak Kejt Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 Nasuvo s krompirom, triput sip'o, raspući ću se k'o balon To mi je jedno od onih jela koja jedem dvaput godišnje, i čija je priprema ritual, a konzumacija čista emocija. Moj Banat <3 jaaaaao ubiću se sad, sad mi se više ništa ne jede, samo nasuvo, samo nasuvo... šifra: još jedna iz Banata...
Sara Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 (edited) Šta je nasuvo Nije valjda baren krompir sa testamentom, jednom spremala koleginica kao nešto extra, bilo mi žao da kažem da gluplju kombinaciju od te nisam jela???? Edited April 14, 2017 by Sara
beta Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 Šta je nasuvo Nije valjda baren krompir sa testamentom, jednom spremala koleginica kao nešto extra, bilo mi žao da kažem da gluplju kombinaciju od te nisam jela nasuvo ili kako se u našoj kući zove grenadir marš. jeste, to je vojvođansko jelo od testenine, barenog krompira, crnog luka i aleve paprike. za nas koji smo/vučemo poreklo iz madžarske/vojvodine je to mljac. za vas ostale ne znam.
cmrlj Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 meni uvek bila sumnjiva ta kombinacija, ali nikad nisam jela, pa ne mogu nista da tvrdim. ne spanac fritatu, napravila da se resim sira sto truli. dobra ispala.
Sara Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 e, daa, blize sam krajevima gde je prva asocijacija za nasuvo nesto ovako na suvo, bez leba
Recommended Posts