gospa buba Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 znachi sad da motam te sarme, imam resurse a i chini mi se da sam obecala <_<
katamaran Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 Japrak bi bilo lisce vinove loze? Obozavam al nisam znao da je vec sezona. Moram da pojurim na pijaci.
renne Posted April 3, 2017 Author Posted April 3, 2017 Јапрак је за мене од раштике. može i jedno i drugo bitno da je malo vode, i samo meso i pirinač
Simon Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 није баш сарма, ипак има специфичан укус и разликује се по смјеси којом се пуне или листови раштике или винове лозе.
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 moja mostarska mater japrak pravi od rashtana, s mesom i puno bibera. sluzi se toplo s mileramom/pavlakom. a loza ide bez mesa i s puno sveze nane i zove se jalan dolma. moze se jesti i toplo i hladno, idealno leti, s nogu, pravo iz frizidera. siguran sam da drugi drugacije i prave i zovu al eto, kod nas u familiji je ovako.
renne Posted April 4, 2017 Author Posted April 4, 2017 Ja i u burek i krompirušu stavljam dosta bibera
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Ja i u burek i krompirušu stavljam dosta bibera dada, obavezno.
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 sa sirom ili sa mesom? ^_^ eeee.... ja ovde na nashoj strani priznajem samo burek i pite. kad odem u majcinu najdrazi mi je prazan burek, pa sa sirom pa sa mesom. jabuke nisam nikad razumeo - slatko nije dorucak. a pecurke, pica bureke, sunke, kackavalje i ostale novotarije ne priznajem nigde. kavgadzija bio i ostao.
Recommended Posts