Frank Pembleton Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 meni to tako ruzno naoko da nikad nisam kupio, niti cu +1000
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Nisu ni vinogradarske breskve sampionke izgleda, pa su ukusnije od savrseno oblikovanih nektarina. Pljoskve su po ukusu na pola puta, pametnome dosta. dobro, sa vinogradarkama nema poređenja, ni sa caldesi nektarinama belog mesa, koje su koncentrovana lepota vinogradarki, konzistentnog ukusa.
yolo Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 a jel primeceno da ima dve vrste pljoskvi, bele vinogradarke i nektarinke?
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 a jel primeceno da ima dve vrste pljoskvi, bele vinogradarke i nektarinke? ja sam video samo prve
yolo Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 ja sam se sad ubio u grckoj od ovih nektarinskih, kostaju 2.80 ali nisam zalio sredstava za to. medjutoa, danas sam ugledao u malom kalenicu u njegosevoj novu turu i jednih i drugih, i to dosta vecih od ovih grckih. cena 280 dinara. ne znam da li su zrele, ove u grckoj su na granici da budu prezrele, jesu nektarine i to zute, ali i one vuku na vinogradarske. fenomenalno voce, pogotovo sto su ergonomski projektovane za kvalitetan ugriz bez prljanja veceg dela lica.
Venom Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Ja sam danas prvo krenuo da stavljam pljoskarine, ali su bile bas pretvrde, pa sam se odlucio za pljoskve.
namenski Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Nisu ni vinogradarske breskve sampionke izgleda, pa su ukusnije od savrseno oblikovanih nektarina. Pljoskve su po ukusu na pola puta, pametnome dosta. Каже се: шептелија или шефтелија, како где, мислим та виноградарска бресква :)
namenski Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) Da, na jugu. Ако под југом подразумеваш све јужније од, рецимо, Западне Мораве :P Иначе, занима ме о којој воћки причате, пошто видим да је купујете: права, некадашња аутохтона виноградарска бресква, шептелија, шефтелија, је неугледна, скоро па дивља, ситних зелених плодова чија боја ретко пређе у назнаку румене, брашнастог меса, сува, понекад и превише, слатка... Edited July 25, 2015 by namenski
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 baš ta. malo bademastog, zemljanog ukusa, belog mesa, izuzetno jakog mirisa. ja sam prvu probao baš u vinogradu na Fruškoj, kao klinac. jedna od onih aroma koje posle pucaju pravo u mozak i tunneluju ka prošlosti.
namenski Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 baš ta. malo bademastog, zemljanog ukusa, belog mesa, izuzetno jakog mirisa. ja sam prvu probao baš u vinogradu na Fruškoj, kao klinac. jedna od onih aroma koje posle pucaju pravo u mozak i tunneluju ka prošlosti. Онда је то та, мислио сам да је нестала: расла је ненегована и насумице по виноградима и знала, потпуно без неге да роди невероватно...
aram Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 koliko ih dugo nisam video, kao da jeste nestala :( pljoskva je nesto najblize tome sto sam ikad okusio
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) Pojavi se po pijacama u septembru, recimo od kraja avgusta do sredine septembra. A najbolje sam kupio u jednom supermarketu u Turskoj. Edited July 25, 2015 by Грешни Василије
yolo Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 ima toga po srbiji, ne preterujte. veci je problem da nadjes da su jestive, da nisu prezrele, malo otuznog ukusa, pa i gorkaste.... ponekad previse dlakave ili neke cudne boje od ostalih stvari u vocnjaku... ljudi ih zaborave pa ih kasno oberu.
Recommended Posts