yolo Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) socivo sa now cooking sa brdom suvog mesa i slanine, ispalo toliko bruka dobro da je i moja zena koja ne jede nista suvo odlepila, narokao celera i korenastog povrca, lorbera, crnog i crvenog bibera i na kraju bluka, redefinicija comfort fooda, crveno socilo se raspalo i zagustilo corbicu, braon ostalo citavo za grickanje, sluzio uz narendani parmadjelo kao neku extended opciju minestroneta, a posto je bio lonac poveci mislio sam da zovem zavejane i zalutale na vracaru da dodju da se okrepe ali zena stavila veto kaze ne da nikome oce da jede i sutra.inace kad vec pominjem, otkrice nedelje je crveni biber od kineza, kupio sam ga ko zna kada ali otvorio tek onomad kad sam marinirao guscije batake, tad sam ga ubacio u mlin za biber, ljudi to je najbolji biber koji sam probao u zivotu, bukvalno mirise na ruzu a rezi ljutinom koja nije agresivna ali je ima, skroz druga prica od indijskog. preporuka iz sve snage! Edited December 12, 2012 by gazza1
hefestus Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 inace kad vec pominjem, otkrice nedelje je crveni biber od kineza, kupio sam ga ko zna kada ali otvorio tek onomad kad sam marinirao guscije batake, tad sam ga ubacio u mlin za biber, ljudi to je najbolji biber koji sam probao u zivotu, bukvalno mirise na ruzu a rezi ljutinom koja nije agresivna ali je ima, skroz druga prica od indijskog. preporuka iz sve snage!Tako sam i ja mislio ali suvise je aromatican ne ide bas uz sve,ali to je stvar ukusa na kraju. Inace od njega se prave parfemi. Probaj da nadjes zeleni secuanski biber, taj je nesto izmedju, ima ostru mao citrusnu notu.
Valk Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 pripremljene po vasudevinom receptukudos!Žele-ptičice?
yolo Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Tako sam i ja mislio ali suvise je aromatican ne ide bas uz sve,ali to je stvar ukusa na kraju. Inace od njega se prave parfemi. Probaj da nadjes zeleni secuanski biber, taj je nesto izmedju, ima ostru mao citrusnu notu.da to mi je odmah bilo jasno da se treba pametno koristiti ali sam bio fasciniran od prve.... zeleni ne verujem da ima ovde kod kineza, nisam zamjetio do sada ali potrazicu. zanimljivi su ti kineski zacini, sve je naizgled isto, anis, kumin, cimet a zapravo drugacije od indijskog
hefestus Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) Meni se svidja taj zvezdasti anis, to je jedan od key med. zacina. Kinezi koriste i likviriciju (i holadjani za bonbone) i suvu mandarininu koricu, karanfilic. Sve zavisi od odnosa tako da stvarno obiluju razlicitim ukusima.Treba da vidis kinesku samisku u R'damu. zive kornjace, koi (akvarijumi i terarijumi). Kokosije noge, specijalitet ... mislim nemislim :) Odem tamo ponekada da kupim zamrznutu patku i posle ovoliko godina ovde nemogu da se cudom nacudim sta sve valjaju.Kada ces da pravis neku patku (na dunji :) bar da gledam slike. Kineske patke zamrznute, nisu neke, premasne. Edited December 12, 2012 by hefestus
yolo Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 znam kineske samiske po a'damu, video sam sve to. bolest mozga, ja se tamo pogubim i izadjem napolje praznih ruku ako nemam jasnu ideju i spisak u rukama. prosto ne znam gde da udarim.nego evo ovog sociva od danas
Dr Arslanagić Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 pasulj sa suvim rebrima, vruć hleb i pečene paprike u ulju, sirćetu i belom luku već treći dan sutra ću da kuvam još jednu turu za sledeća tri.
banatjanin Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 haha, snabdevas se u IDEI, priznaj.nego gukni za meso od koga si pravio burger.hah, nope. merkator, ona organic gondola. zapravo sam tamo zabasao tražeći Vozarovo povrće. i našo ga. jednako dobri kao godinama unazad u NS, samo ovde skuplje.meso - june vulgaris, samo to.
belch Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 inspirisana pričom o čiliju napravila svoju vedži varijantu, sa pirinčem. dodala sam i čokoladu po lubinom predlogu i ispalo je odlično
assück Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 ja sam inspirisan pričom o čiliju hteo sutra da napravim po onom gore receptu ali žena nejde meso sa pirinčem oder pasulj, pa neću ni praviti. pošto sam hom alon, napravio sam ovaj bućkuriš, talentu sa nekim šatro fish stewom (sardina iz konzerve, tomatinello, cluk, bluk, biozačin, mrvljeni biber i paprika, cayenne pepper, vlašac, malo provansalske mešavine, aleve paprike, i nekog ljutog miksa)
*edited by mod Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Po sastojcima bih rekao da je daleko ukusnije od toga kako izgleda.
assück Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 izgleda kao proliv/povra preko talente, da.zaista je ukusno
nisam ja Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 meni super kako proliv желиш приказат из више углова :Д
assück Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 proliv nije valjan ako nije sagledan sa više strana
Recommended Posts