Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Čuknuo si tanjir! 🥺

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

ih još kada

a s obzirom da mu je to jedini u kuhinji aj skupimo prilog da mu kupimo neki novi

Zločesti čika Eleniko, ccccc.

:traži njene čuknute tanjire za fotkanje:

Meni je jedan lik odavde prokomentarisao tanjir, kao, ala ti je tanjir baaaapski, starinski, hnjo, hnjo.

A zapravo to i jeste bakin servis i mnogo ga volim.

Najveći tanjir sam namenila za glavu tog pametnjakovića. 🎀

:osmeh Salome:

32 minutes ago, Klara said:

Čuknuo si tanjir! 🥺

Već sam pisao, jednim udarcem čuknuo sam dva 😂 Potrajali čitavih nedelju dana. Pobedio sam OCD i shopingmaniju da ne naručim nove 😂

On 23. 2. 2025. at 21:34, Seabass said:

Brussel sprouts su nastale u paklu, izmislio ih je neko ko mrzi covjecanstvo i svaki oblik uzivanja u hrani.

Brussel sprouts (prokelj?) - od kad sam otkrila ovaj recept postao je omiljeno povrće, i samo ga tako spremamo. Očistim i operem "kupuščiće" i svaki presečem na pola po dužini. U širokoj plitkoj šerpi istopim kockicu maslaca i stavim par čenova bluka sečenih na deblje komade, na laganu vatru par minuta, da pusti aromu. Onda izvadim bluk, pojačam vatru da maslac počne da dimi... i onda sunem prokeljčiće unutra. Poželjno je da budu u jednom sloju i da budu okrenuti sečenom površinom ka dole. Poklopim, smanjim malo temperaturu, i zaboravim na 3-4 min. Onda sklonim sa šporeta, narendam odozgo parmezan, grana padano, ili šta već imam... i onda se udavimo u tome! Prokeljčići imaju blago zagoren presek koji im daje super šmek, zbog maslaca. Dovoljno su kuvani zbog pare koja se stvorila u šerpi, a nisu mekani da se raspadaju. Imaju miris belog luka i parmezana... ma divota! Obično su prilog uz neku belu ribu, jednostavno ispečenu u rerni sa malo začinskih travki.

On 27. 3. 2025. at 20:19, aram said:

nije danas, ali ne znam imamo li temu kako se jede na putovanjima. enivej, New York je spektakl, od street food-a do restorana. ne previše fancy jerbo su i jeftini za nas preskupi. evo npr. ramen koji se jeo u lancu Ichiran, skromnih 180 dolara za tri osobe izašlo sa pićem.

ramen-new-york.jpg

U Sangaju neso slicno 3 dolara po osobi :D

20250405_164037.jpg

IWcJIa6.jpg

Kuvani govedji jezik u sosu od rena i pirinac na pari. s_d

Recept:

Kuvani goveđi jezik

1 goveđi jezik od oko 1,5 kg,

1 veći crni luk,

1 glavica belog luka,

2-3 dl belog vina,

po 1 peršun, paštrnak i šargarepa,

kašikica bibera u zrnu,

2-3 karanfilića,

so.

Jezik dobro operite i stavite u šerpu sa malo vode, tek da ogrezne i kuvajte ga nekih desetak minuta.

Nakon toga vodu prospite, šerpu properite i vratite nazad jezik i nalijte čistom hladnom vodom.

U lonac dodajte korenasto povrće, začine i vino. Kuvajte u ekspres loncu 1-1,5 sat, a u običnoj poklopljenoj šerpi na laganoj vatri 2-3 sata, ili onoliko dugo koliko je potrebno da jezik sasvim omekša.

Goveđi jezik izvadite na drvenu dasku da se malo prohladi i skinite mu kožu.

Kuvan i očišćen jezik narežite na parčad debljine 0,5 - 1 cm i poslužite uz kuvani krompir (ili pire krompir) i uz neki sos kao npr. sos od rena, višanja ili paradajza.

Sos od rena

1 kašika ulja,

1 kašika brašna,

3 kašikice narendanog rena,

oko 2 dl mleka, ako je potrebno dodati i više u zavisnosti od toga da li volite ređi ili gušći sos,

so i biber.

Na ulju kratko propržite brašno. Kada brašno počne da žuti, skinite šerpicu sa vatre i dodajte ren i mleko. Posolite, pobiberite. Sve dobro promešajte, vratite na ringlu i kuvajte uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne.

Edited by kronostime

Filet pastrmke sa spanaćem

Pastrmka već tradicionalno pržena u maslinovom ulju sa kašikom maslaca, samo posoljena i pobiberena bez ikakvih drugih začina. Pre pastrmke propržena dva čena belog luka i dodata grančica peršuna

U jednoj kašici maslinovog ulja i isto toliko maslaca proprženo 5 sitno iseckanih čena belog luka i dodat baby spanać. Sve gotovo za nekoliko minuta eat2

IMG_20250406_211057.jpg

• Popular Post

ewP7KQS.jpg?2

Ako je neko za bundevaru sa cimetom - `ajde. D

pileća džiga

slajsovani karfiol

sve to na užarenom livenom tiganju, po minut sa svake strane

možda ne treba da napišem činjenice - ostaci od ženinog spremanja hrane za kučiće

ali mi je prijalo uz sourdough hleb iz lidla, nije šarlo ali može

Mrmnj!

IMG_6410.jpeg

7 minutes ago, Eleniko said:

pileća džiga

slajsovani karfiol

1 minute ago, aram said:

Mrmnj!

IMG_6410.jpeg

Ovo je jelo, mmmmrmnj želim holesterol!! ♥️♥️🥰😍

jao podseti me da sam zaboravio da otvorim baš ajvar diem-gp a mogao sam da biram između ljut i ifrit (džavolski)

bio sam i na granici da otvorim buratu koju sam danas uzeo na rasprodaji (grčki lidl, majka svih majaka)

fetu sam jeo za ručak

masine imao

slaninicu doneo iz serbone da nauljujem i čistim žice roštilja

krompir imao

ćevape nisam ali sam imao mlevenu junetinu, moglo se nešta improvizirati

mada me sve to mrzelo u anticipaciji onoga što dolazi narednih dana

plećkica od šilježeta (2 kile, 8e ovde)

gregada od grdobine (2.5kg 33e)

• Popular Post

Shoyu ramen

IMG_6413.jpeg