Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

losos na povrću sa kus-kusom od geršle
losos na povrću.jpg

losos i geršla.jpg

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

On 27. 3. 2025. at 20:19, aram said:

nije danas, ali ne znam imamo li temu kako se jede na putovanjima. enivej, New York je spektakl, od street food-a do restorana. ne previše fancy jerbo su i jkoleftini za nas preskupi. evo npr. ramen koji se jeo u lancu Ichiran, skromnih 180 dolara za tri osobe izašlo sa pićem.

ramen-new-york.jpg

Kakva je skupoća u fast fudovima? Da znam kad jednom odem šta me/nas čeka unsure

Street food je 8-12 dolara. Zaobiđi fast food, isto je toliko a mnogo lošije. Restorani pristojnog kvaliteta počinju od 50$ po osobi (uz jedno piće). Ali moram da kažem da vredi, nisam uspeo nijednu manu da nađem hrani nigde. A jebat ga, 6-7$ flaša vode u turističkim delovima Menhetna, 30$ ulaznica u Metropolitan... kad uporediš sa time još je klopa i ok.

image.png

Zauzet čitavog dana, pa sam preskočio pravi ručak (jeo s nogu) i nadoknađujem večerom.

Čorba od crvenog sočiva sa listovima rotkvice i nekom zanatskom kobasicom. Za kobasicu prelazna ocena samo zato što sam dobre volje: 2+

U čorbi je: crni i beli luk, šargarepa, sveži ruzmarin, suvi list lovora, so, biber, čili p, pasta od paradajza, peršun.

Uz to salata od krastavca i rotkvica i prepečeni kukuruzni hleb.

Za dezert, preostalo voće.

Sve je ispalo super ukusno, kako se ono kaže: ko umije, njemu dvije!

A istina je da je dovoljna jedna, ali vredna!

Edited by Ras

Dupe moje kolosalno ušlo je u br.42, a vala ući će i u br.38/36 ne zvala se ja Lorimer😂.

Orada,prilog bukovača,grašak i sušeni paradajz, i moje omiljeno "zeleno volim te zeleno" miks zel.salate/kupusa/sremuša/rotkvice/mladog crnog luka sa prelivom(senf, jogurt, limun).

1000006931.jpg

Promena dobavljača paprike pa je ispala pošteno ljuta, može voz da potera s_d ali za nas koji volimo ljuto je taman.

Divlja svinja 70% srnetina 30%

IMG_20250331_105055.jpg

Opet pečeno pile ali sad totalna kontra... iz Lidla sa akcije 185 dinara/kg. Ne sećam se kada sam jeo bolju piletinu... onaj osećaj kao u pečenjarama kada se sporo okreću pilići pa se od samog mirisa najedeš.

Elem, recept iz pera Jacques Pépin-a https://youtu.be/sFtpo1nxX_k?si=1iW6N8ncGjlxDmH8

Prilog pečeni krompir i salata od sremuša, baby spanaća, baby crvene blitve i endivije

IMG_20250331_201324.jpg

Špargle sa pečurkama

špargle sa pečurkama.jpg

da se nadovežem šparglama na špargle od večeras, verzija u rižotu

Screenshot_2025-04-03-23-54-50-11_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

On 30. 3. 2025. at 15:55, makondo said:

Dupe moje kolosalno ušlo je u br.42, a vala ući će i u br.38/36 ne zvala se ja Lorimer😂.

Uh, to je za mene nedostižan cilj.

No! Ima jedna izmena. Nabavila sam litl blek dres, i sad ću da je nosim. Bez blama. Ko ga jebe covid19

@ Svemir Zeka Život je jedan, živa ga Fikreta😁

1 hour ago, makondo said:

@ Svemir Zeka Život je jedan, živa ga Fikreta😁

Danas sam je obukla, baš za svečanost vikleri

Nego, čim sam došla kući:

FB_IMG_1743776287723.jpg

FB_IMG_1743776278601.jpg

Njoke i par ravijojli koje su ostale, s paradajzom, mocarelom i spanaćem. I lukac, paprika iz turšije i tucana, i parmezam. I sad gledam kako da se suzdržiđ da ne pojedem još jedan tanjir 😭

nešto ti uvenuo taj spanać

2 hours ago, Eleniko said:

nešto ti uvenuo taj spanać

Uvenuo od tuge zbog tvojih reakcija

Spaghetti all` amatriciana

IMG_20250404_201812.jpg

IMG_20250404_205153.jpg