March 17, 20251 yr Juče iting, Chraime. Proso kao prilog. Danas dovršili uz malo dodatih kozica i ovu salatu od rukole, sremuša i sira.
March 17, 20251 yr Baš mi je juče brat slao fotografije mladog sremuša iz šume, a danas i omleta. Zavidim.
March 18, 20251 yr 21 hours ago, Ras said: mladog sremuša iz šume, ja cu tek za vikend po sremus..a ima ga vec dve nedelje..danas sam bila na tu stranu ali od smrcaka ne stigoh
March 19, 20251 yr @aram prosle godine nisam nijedan pojela a od godine do godine zaboravim koliko su ukusni Edited March 19, 20251 yr by ivy
March 19, 20251 yr 5 hours ago, ivy said: @aram prosle godine nisam nijedan pojela a od godine do godine zaboravim koliko su ukusni Baš su pravi smrčci sada aktuelni ili one slične što ih zovu češke smrčkovice?
March 19, 20251 yr 21 minutes ago, hej profesore said: Baš su pravi smrčci sada aktuelni ili one slične što ih zovu češke smrčkovice? pravi pravcati ...jedna od vrsta smrcka (Morchella steppicola) koja raste po parlozima,pasnjacima i livadama..ali smrcak ko kuca meni mozda i omiljeni..
March 19, 20251 yr Praziluk u lisnatom testu Toliko ne kupujem lisnato testo da sam jedva pronašao i prepoznao pakovanje u frizovima. Sa temperaturom sam malo preterao, pa su jaja dobila nešto tamniju boju Spoiler Za punjenje sam koristio neki mladi sir, blagog, neutralnog ukusa, a osim soli i bibera, u nedostatku svežeg začinskog bilja koristio sam suvi timijan. Za kontrast slatkom ukusu pečenog praziluka i malo limuna odozgo.
March 21, 20251 yr Ajde da probam i to čudo... u Lidlu se pojavila piletina hranjena kukuruzom. Veoma privlači izgledom a i ukus je fenomenalan Spremio sam na krajnje jednostavan način:Posuti unutrašnjost pileta sa kašikom vegete, dodati kašičicu bibera u zrnu, dva-tri lovorova lista, na četvrtine isečeno pola glavice luka i pola limuna i dve tri manje grančice svežeg ruzmarina.Zatvoriti sa čačkalicom, nauljiti celo pile i dobro utrljati dosta soli i vegete. U posudu za pečenje sipati dva prsta vode.Peče se na 200 stepeni oko sat i po, s tim što se nakon 50 minuta okrene pile da se i druga strana zarumeni. Tako peći još 30 minuta i onda ponovo okrenuti poslednjih 10 minuta
March 22, 20251 yr 13 minutes ago, arheolog1981 said:Omlet sa sremušem i mladim lukomBas sam jela jaja jutros. Jaja u modi