Jump to content

Kuća, enterijeri, nameštaj, itd...

Featured Replies

2 hours ago, Frank Pembleton said:

To linoleumemoji769.png za 21. vek?

... Shiit has hit the fan

linoleum je prirodni materijal dobrih svojstava, ponovo je in sto bi znacilo da ga je lako naci u odgovarajucem stilu. vinil je plastika. 

linoleum je prirodni materijal dobrih svojstava, ponovo je in sto bi znacilo da ga je lako naci u odgovarajucem stilu. vinil je plastika. 
Imaš kod tarketa PVC linoleum i to je ono približno što kums spominje i imali smo to po blokovima. Skidao sam to iz kuhinje.
I to je plastika.

... Shiit has hit the fan

On 21.1.2022. at 2:51, I*m with the pilots said:

Imate li iskustva sa "vinilom" kao podlogom za stanove/kancelarije?

brechen-e1432888946452.jpg

Ja za to nisam cula do sad, dok majstor nije spomenuo. Ima kao neke prednosti u odnosu na laminat, a glavna mu je caka da podloga ispod njega mora da bude savrseno uradjena. Moze da izgleda kao laminat, moze da imitira plocice. Medjutim, ne znam koliko je to sve dugotrajno, i zdravo (posto je od PVC-a, ovde savetuju da se kupuje samo sertifikovani)...mi smo u prethodnom stanu imali laminat, ocito neki dobar jer je postavljen pocetkom 90tih i do 2020. je izgledao sasvim dobro. U nas stan smo ipak stavili parket svugde pre nego sto smo se uselili (originalno je stan imao parket samo u hodniku i dnevnoj a u spavacoj i decijoj itison, hajde da su to Nemci voleli 70tih, ali danas staviti nesto takvo mi je prava misterija).

https://www.casando.de/ratgeber/vinylboden-vor-und-nachteile/

Odlicni su ali nisu jeftini.

https://www.floor-experts.rs/kategorija-proizvoda/vinil/

• 5 weeks later...

Jel zna neko, da li nova mašina za veš treba da se pusti da odradi na prazno jednu turu i koju temperaturu odabrati?

Edited by Arkadija

po preporukama većine proizvađača prva tura na prazno na 60 stepeni

samo da prijavim da nova mašina za veš( znam samo da je LG) savršeno radi.

On 25.2.2022. at 8:05, Arkadija said:

samo da prijavim da nova mašina za veš( znam samo da je LG) savršeno radi.

A jel ta LG veš mašina tiha na centrifugi (ili centrufuzi)?

Pa ako je DD ne čuje se

Da, da, neki bešumni motor, Direct drive. 

buržujko

2 minutes ago, renne said:

buržujko

Povećalo plate u zdravstu

vidi se, vidi, posle prvorođeni ne valja

duda je buržujka, a ne arkadija. 

Nekad smo gramofone gledali da li su belt ili direct drive, a eto sada vreme došlo da tako biramo i veš mašine.

Koliko koštaju te bešumne?

Zamišljam kako šeta po kupatilu i razbija sve pred sobom a ne čuje se. :wub:

Edited by mraki