Ajant23 Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Heh, nije čuo za film... Grisham i njegov happy end pod kompromisom obeležio je devedesete. U tom periodu su ga ekranizovali Pollack, Altman, Foley, Coppola, Fleder, ali niko tako dobro kao Joel Schumacher. A Time to Kill je po mnogima najuspešniji film snimljen po Grishamovom književnom predlošku. Lično mi se uvek činilo da to i jeste tako...
Lancia Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Heh, nije čuo za film... Grisham i njegov happy end pod kompromisom obeležio je devedesete. U tom periodu su ga ekranizovali Pollack, Altman, Foley, Coppola, Fleder, ali niko tako dobro kao Joel Schumacher. A Time to Kill je po mnogima najuspešniji film snimljen po Grishamovom književnom predlošku. Lično mi se uvek činilo da to i jeste tako... :( izvini, Ajante.
Ajant23 Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) Nije mi jasno što se meni izvinjavaš, zapravo i nisi morao čuti za film. Heh, što si manje filmova gledao i manje knjiga čitao, to je pred tobom više mogućnosti zadovoljstva percepcije svega toga... edit: zaboravio da stavim smajli da bih ispoštovao akademski diskurs. Dakle :) Edited September 21, 2017 by Ajant23
Lancia Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 ono jeste, zadovoljstva moras pravilno rasporediti u zivotu, a ne posle da se dosadjujes :)
Ajant23 Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 E, pa zato postoji ono neo, kao neoromantizam, neoklasicizam, neoseksizam, i tako dalje...
ion Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Kakav je "IT" glede prethodne verzije? Nešto sam skeptičan kad su rimejkovi u pitanju...
James Marshall Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Nije rimejk onog starog, razdvojene su priče "klinci" vs "odrasli". Vizuelno solidno, možda malo prenaglašeno, zanatski ok, fino podsjećanje na kraj osamdesetih, ali priča je ispričana malo dosadno, razvučeno, fali više strave sem "Bu!" momenata.
Filozof manijak Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Odgledao i ja It sinoć, nije mi se dopao, bled rimejk originala, bar što se tiče jezovite atmosfere. Priča bukvalno leti sa jedne scene na drugu, u kojima klovn napada decu. Te scene su istinski strašne, ali to je jedina prednost filma. Atmosfera originaia je neprevaziđena. Ovaj novi klovn, Šveđanin valjda, nije loš, ali Penivajz u izvedbi Tima Karija je neprevaziđen. Ne sviđa mi se ni kasting klinaca, uboli su samo sa Beverli i Ričijem. I još jedna stvar, film je pun referenci na knjigu, ali prosečan gledalac koji nije čitao književni predložak to neće videti.Morali su malo više da se pozabave ukletom istorijom Derija, uticajem stvorenja na sve stanovnike i odrasle, da gledalac stekne uvid koliko je stvorenje proželo grad i upravlja njime u svom ritmu 27godišnjeg ciklusa. Sve u svemu ok dvosatna zabava&razbibriga, ali ništa više od toga.
Arkadija Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Oćete da kažete da novi It nema dve paralelne priče, klince iz 1950ih i odrasle iz 1980ih?
Filozof manijak Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 nema, ima samo jednu priču, klince (ali ne iz pedesetih, već je radnja pomerena na '88.)Valjda da bi se deo sa matorciima odigravao negde u naše doba sad.
Arkadija Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 OMG. Tačno sam znala da će taj tv film od pre 20 i kusur godina da ispadne vrh vrhova u poređenju sa ovim novim "čitanjem" literarnog predloška.
kipo Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 nema, ima samo jednu priču, klince (ali ne iz pedesetih, već je radnja pomerena na '88.) Valjda da bi se deo sa matorciima odigravao negde u naše doba sad. Dakle, nema prostora za eventulno drugi nastavak filma? To sam očekivao kad sam čuo da je samo priča sa klincima, i nekako je logično jbm ga.
Filozof manijak Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Dakle, nema prostora za eventulno drugi nastavak filma? To sam očekivao kad sam čuo da je samo priča sa klincima, i nekako je logično jbm ga. Ima prostora za drugi deo u kom će se obraditi priča sa matorcima. Bar sam tako shvatio na kraju filma, pošto je prikazano da je To pobeđeno, ali ne i uništeno. Ali suština Kingovog romana i jeste u tom skakanju radnje izmedju pedesetih i osamdesetih, dok su ovde išli strogo linearno.
Moća Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Ja kažem da je It verodostojno moguće odraditi samo kao seriju.
Ajant23 Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Pa, to je Hičkok rekao: da bi mogao da ekranizuje Zločin i kaznu, ali bi taj film morao da traje barem pet i po sati. A, bilo bi neozbiljno da snimi tako dug film. Kao da je uopšte ozbiljno ekranizovati takav roman, doduše... Šteta što ga nije snimio, pa da se smejemo. Bila bi to jedina uspela parodija Hičkoka. Mislim, Topaz jeste parodija, ali nije uspeo...
Recommended Posts