Lancia Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 La Vénus à la fourrure Za ovo što se danas nudi, totalna preporuka. Zabavan film, kome je veća mana silovanje proizišlo iz potrebe za izvesnim tananijim poznavanjem forenzičke patologije dela i stvaraoca, koji se seciraju naživo uz prećutnu samoobmanu da su u pitanju leševi. Lik je Polanski, voleli ga ili ostalo, čak je dobio i Cezara za režiju ovog... kako ti se svidela gluma?
Ajant23 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 meni je tu najveće pitanje kako izgleda sam komad i koliko ga je ovaj pretabao. meni komad deluje ovde 107% filma Pa, kadrovi, dijalozi, njegova žena, reference na sopstvene filmove, kontekst francuske drame i francuskih filmova, zezanje sa cgi šund simulacijama dugih kadrova, kojim se daje svet van pozorišta, popularnih otkud znam gde - i sve to možda je i do Polanskog kao reditelje ove moguće postavke drame američkog pisca. Ali, sve to ignorišeš da bi poentirao jako lukavo odnosom autorskog kao rediteljskog ili koga već kurca... U pravu si, nagrada je smeće, ali se uklapa u usvrhovljenost koju nameću teorijski postupci, verovatno relativno uspešno i u teksu kao i u postavci Polanskog...
frit Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 http://www.imdb.com/title/tt1255953/?ref_=chttp_tt_186 Incendies malo je reci da me sokirao
Ajant23 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Tek sada videh ovo... kako ti se svidela gluma? Pa, nisam gledao dodelu Cezara, kako bih znao...
Прслин Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 jel moze Alexander Payne da prodje? Може, али кроз дебело црево, између једног Паула Коенља и другог Паула Коенља (ево једнине, Моцо).
Прслин Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Још да знаш да сам куцао само десном, док сам левом чачкао нос, шта би ми тек онда рекао... О Коенима смо дрвили два дана пре два дана, све лепо и културно. Мени није забавно да понављам исто што сам рекао, па сам помислио да вулгарношћу подигнем улоге, из чисте досаде. На страну што заиста мислим да су сви они, затвори очи сада иде псовка, срање кроз густо грање.
Ajant23 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Још да знаш да сам куцао само десном, док сам левом чачкао нос, шта би ми тек онда рекао... Rekao bi ti da si lik iz filma The Informers (2008), i da te mustang voli...
Lancia Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Још да знаш да сам куцао само десном, док сам левом чачкао нос, шта би ми тек онда рекао... О Коенима смо дрвили два дана пре два дана, све лепо и културно. Мени није забавно да понављам исто што сам рекао, па сам помислио да вулгарношћу подигнем улоге, из чисте досаде. На страну што заиста мислим да су сви они, затвори очи сада иде псовка, срање кроз густо грање. poucan post.
Amelija Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Ender's Game Pa, nije ni loš koliko sam se plašila. Dosta dobro prikazana atmosfera, insektski brodovi, kraljica, itd. Ender mi je samo nekako suviše ozbiljan, trebao je biti dosta klinjastiji. A glavna zamerka je što je pokvareno glavno iznenađenje, tj da je bitka bila prava
đorđe geprat Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 potražio sam reč "lazarescu" i naišao samo naovaj post, davno napisan. Posted by PussyGalore on 20 January 2008 - 20:06:15 in Film Kudravi Gaucos, on Jan 19 2008, 21:08, said: U cemu je fora sa Rumunima? Ja nemam blage veze sa tim umetnickim tendencijama u filmu i pitam zaista iskreno sa pozicije nemanja pojma. U cemu se ogleda taj uspesni talas?shvatam ja izbore, ali...pa da pojednostavim, foru bi verovatno ukapirao da si bar jedan film od spomenutih autora gledao.meni je 'wild dogs' iz 2002 skrenuo paznju na rumuniju, film je izazvao negativne reakcije rumuna i u inostranstvu i u rumuniji, iako ga je rezirao amerikanac. koliko tu jezivu stvarnost mozemo da nadjemo i u tajlandu ili negde u vijetnamu ili kubi, nije ni vazno, neko je to dokumentovao.onda je nastao stampedo od 2005 sa 'the death od mr lazarescu', film je sniman kao polu dokumentarac, brutalno jasno i cisto bez velike patetike, iskreno autorsko delo, dragulj. i zajedno sa jos tri nagradjena filma, svetu je skrenuta paznja na rumunsku filmsku i zivotnu stvarnost.pisac teksta koga je ulis citirao je pronasao neku uporednu svarnost i blisku istoriju sa srbijom, pa se pita, a zasto i nasi reziseri ne snimaju slicne filmove, materijala ima.pa i tomas alea je snimio '93 'strawberry and chocolate' pa je umro prirodnom smrcu u havani.ulise, posto je protutnjala tajvanaska invazija, iranska , kineska, rumunska...sto bi sinatra rekao, the best is yet to come, ukoliko kusturicu napuste fantazmagoricni orgazmi i napravi jos jednog oca na sluzbenom putu mislim da je to bilo prošle zime, gledao sam u sava centru na smotri "7 veličanstvenih dokumentaraca" film o sofijskoj hitnoj pomoći. izgleda da je svugde na balkanu isto. večeras sam pogledao vozanje gospodina lazareskua po bukureštu. sjajan film, potpuno sam saglasan sa boldovanim. mota mi se po glavi da je neko na ovom topiku pominjao ovaj film. no, "search" nije pokazaoništa. da, protekle nedelje sam se bacio na ponovna gledanja crno-belih italijanskih filmova: roko i njegova braća, kradljivci bicikla, ćoćara, osam i po, sladak život. i dva koja sam sada prvi put gledao: ulica i kabirijine noći. filmčuge koje vrede i posle 60 godina
belch Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 La Vénus à la fourrure vrlo zabavno indeed trebalo mi je neko vreme da se vratim sebi i ja se bacam u potragu za originalnim komadom
Have_Fun Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 (edited) podsetih se sjajnog filmauff...mrzim kad me film ovako protrese :/ Edited April 9, 2014 by Have_Fun
Recommended Posts