Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Lepa je Margot baš, ali nema to nešto sanjivo u očima. 

Posted

taman da ospem paljbu sta vam se svidja u tom idiotluku od filma, a onda skontam da mislim na 'Amsterdam' a ne na 'Babylon'

dzaba sam se zblanuo

Posted

Babylon se zamerio holivudu, shamarcinu mu lupio sve ko da nece. 

A pri tom je prelep omaz filmskoj umetnosti i njegovim ljubiteljima. 

Dominiraju sound score, montaza i rezija.  

Scena sa zmijom mi je plakanje 

Ima tu milion stvari sto je ubaceno za otpozdrav filmu, glumcima, tragedijama u istim..

Btw, paramount studio (tamo gde su im kao ofisi i studiji), kako u filmu izgleda i dalje je tako na javi, osim gore na kapiji sto pise Paramount.  Raspad sistema unutra, smrdi na starost. I ovo sa Kumom kako se snimalo je isto tu. Mozda stavili samo neku saksiju cveca vise na trotoar. 

• +1 1
Posted

Nightmare Alley - odličan. 

Sviđa mi se kako su smislili da su samo motivi glavnog junaka (delimično) razumljivi i objašnjeni, dok za sve druge publika mora sama da proceni zašto oni rade to što rade. Cold reads, baš kao i čitači misli iz filma.

Posted

Margo je sjajna, Bred Pit vec vidjen, ali Babylon me nije nesto odusevio, previse je scena koje pucaju vizuelno u prazno.

Posted (edited)

Ja sam junacki resio da izbindzujem babylon i Wakanda forever za jedno vece. Isto sam poceo tako sto sam tek na pola prvog video da traje 3 sata pa prebacio na wakandu kod koje sam tek na pola filma shvatio da traje 2 sata i 42 minuta. U sustini nisam ni jedan odgledao do kraja, posle je sve bilo motanje. Babylon fino krenuo da vozi na pocetku, pa negde do 1/3 filma a onda kad su usporili je malo smor. Kad sam ga dovrsavao kao da sam drugi film gledao. Wakanda mi je kao da su James Kameron i DC komiks pravili bolivudski Aquatartm (aquaman + avatar) film, s tim da bi u bolivudu bilo manje pevanja, manje letecih ljudi i vanredno specijalnih ljudi. I kao history trivia alert

Spoiler

Majanski narodi su Jukatan (Chichen Itzu) napustili oko 1200. godine A.D. i nikad se tu nisu vracali. Jedan deo je otisao juzno, u Gvatemalske i Honduraske sume i brda ne toliko blizu mora, drugi severnije u meksicke gudure i severnije do Amerike. Kukulkan, glavni junak plavog morskog naroda ima u real life-u svoj najpoznatiji "spomenik" u gorepomenutoj Chicenitci, i verovatno je da ista napravljena u vrhuncu Majanske vladavine Jukatanom, sto bi bilo nekad u periodu oko 8-9 veka, mada se isti pominje i u ostalim kraljevstvima latinske amerike. Kukulkan iz filma je rodjen u 16. veku, u Jukatanu pored mora gde ne da nije bilo Maja nego nije bilo ljudi, osim u malom ribarskom mestu sada poznatom kao Kankun. Cak i da film prati makar deo istorije Kukulkan je bio serpent king, kao sto je predstavljen u skulpturama, bez ruku i nogu, nesto kao zmaj a nikako kao covek. Mada po onome sto sam video na licu mesta u trokutu izmedju Majo/Asteckih piramida Meksika i Centralne amerike ima vise skulptura ancient eliensa nego zmaja Kukulkan. Booooring.

Edited by Zlurad
  • +1 1
  • Haha 2
Posted
7 minutes ago, Zlurad said:

Ja sam junacki resio da izbindzujem babylon i Wakanda forever za jedno vece. Isto sam poceo tako sto sam tek na pola prvog video da traje 3 sata pa prebacio na wakandu kod koje sam tek na pola filma shvatio da traje 2 sata i 42 minuta. U sustini nisam ni jedan odgledao do kraja, posle je sve bilo motanje. Babylon fino krenuo da vozi na pocetku, pa negde do 1/3 filma a onda kad su usporili je malo smor. Kad sam ga dovrsavao kao da sam drugi film gledao. Wakanda mi je kao da su James Kameron i DC komiks pravili bolivudski Aquatartm (aquaman + avatar) film, s tim da bi u bolivudu bilo manje pevanja, manje letecih ljudi i vanredno specijalnih ljudi. I kao history trivia alert

Reveal hidden contents

Majanski narodi su Jukatan (Chichen Itzu) napustili oko 1200. godine A.D. i nikad se tu nisu vracali. Jedan deo je otisao juzno, u Gvatemalske i Honduraske sume i brda ne toliko blizu mora, drugi severnije u meksicke gudure i severnije do Amerike. Kukulkan, glavni junak plavog morskog naroda ima u real life-u svoj najpoznatiji "spomenik" u gorepomenutoj Chicenitci, i verovatno je da ista napravljena u vrhuncu Majanske vladavine Jukatanom, sto bi bilo nekad u periodu oko 8-9 veka, mada se isti pominje i u ostalim kraljevstvima latinske amerike. Kukulkan iz filma je rodjen u 16. veku, u Jukatanu pored mora gde ne da nije bilo Maja nego nije bilo ljudi, osim u malom ribarskom mestu sada poznatom kao Kankun. Cak i da film prati makar deo istorije Kukulkan je bio serpent king, kao sto je predstavljen u skulpturama, bez ruku i nogu, nesto kao zmaj a nikako kao covek. Mada po onome sto sam video na licu mesta u trokutu izmedju Majo/Asteckih piramida Meksika i Centralne amerike ima vise skulptura ancient eliensa nego zmaja Kukulkan. Booooring.

Tako je i moj cale jeo supu uz lebac :D

Ja gledao When you finish saving the world, onako, vise ostavljeno gledaocu da slaze kockice, nego sto je nesto pametno rekao, ali po jednoj stvari cu pamtiti film, od pocetka do kraja se osecas vrlo ali vrlo neprijatno, kako zbog glume (Dzulijan je tu neprejebiva), tako zbog same atmosfere i dijaloga. 

Sad sam u bedaku, pa moram nesto normalno da odgledam, da mi se ovo ne vrati u snove.

Posted
9 minutes ago, Lancia said:

Tako je i moj cale jeo supu uz lebac :D

Ja gledao When you finish saving the world, onako, vise ostavljeno gledaocu da slaze kockice, nego sto je nesto pametno rekao, ali po jednoj stvari cu pamtiti film, od pocetka do kraja se osecas vrlo ali vrlo neprijatno, kako zbog glume (Dzulijan je tu neprejebiva), tako zbog same atmosfere i dijaloga. 

Sad sam u bedaku, pa moram nesto normalno da odgledam, da mi se ovo ne vrati u snove.

Leba uz supu je kompletan obrok, jer supa je samo predjelo supa al kad ubacis leb je ceo obrok. Radnicka klasa odlazi u raj.

• Haha 2
Posted

Moji avangardni Vlasi meću sir u supu.

Beat that!

Posted
19 minutes ago, Filozof manijak said:

Moji avangardni Vlasi meću sir u supu.

To su nekako videli od Francuza. ( ili obrnuto)

Posted

nemam pojma, ali znam da se ovako konzumira supa samo u Timočkoj krajini kod nas.

Pretpostavljam da je neko romansko nasleđe :D

Posted

Bogme jede se to i po ostatku Srbije. Odlicna fora!

• +1 1
Posted

Pamela, ljubavna prica 

Brandon sin joj je faca..bas me pozitivno iznenadio. 

Okej je dokumentarac, nije rocket science, pamela je bila i ostala jedinstvena :wub: 

Al jesu ona i tommy bili jedno za drugo.

Posted

You People (2023)

06D02090-ED87-4856-AD7E-AA3086C5FF07.jpeg.f1e93cabe6fcdf72978b90da296c12ae.jpeg

Majko mila, kakvo đubre.:rolf: 

Umesto da se spremam za dodelu Oskara, ja puštam ovo... scenaristu treba razapeti, po mogućnosti na javnom mestu. Ngl, ima nekoliko dobrih/smešnih replika ali dijalozi su toliko neprirodni da ovo od starta samo nervira, kao da je neko sakupio gomilu smešnih tvitova koji su prošle godine postali viralni i samo ih nabacao jedan za drugim (u prvoj polovini filma, na samom početku, naročito). 

Edi Marfi izgleda super, zapravo izgleda bolje od doslovce svih u filmu a kapiram da je ubedljivo najstariji. Rispekt. 

Ne znam što je Dejvid Duhovni pristao da se pojavi u ovoj ne-ulozi, jedino ako Netflix plaća u zlatnim polugama, onda kul.

Soundtrack je dobar, sve ostalo nije ni za potpalu.

Posted (edited)
10 hours ago, Patty Lee said:

You People (2023)

06D02090-ED87-4856-AD7E-AA3086C5FF07.jpeg.f1e93cabe6fcdf72978b90da296c12ae.jpeg

Majko mila, kakvo đubre.:rolf: 

Umesto da se spremam za dodelu Oskara, ja puštam ovo... scenaristu treba razapeti, po mogućnosti na javnom mestu. Ngl, ima nekoliko dobrih/smešnih replika ali dijalozi su toliko neprirodni da ovo od starta samo nervira, kao da je neko sakupio gomilu smešnih tvitova koji su prošle godine postali viralni i samo ih nabacao jedan za drugim (u prvoj polovini filma, na samom početku, naročito). 

Edi Marfi izgleda super, zapravo izgleda bolje od doslovce svih u filmu a kapiram da je ubedljivo najstariji. Rispekt. 

Ne znam što je Dejvid Duhovni pristao da se pojavi u ovoj ne-ulozi, jedino ako Netflix plaća u zlatnim polugama, onda kul.

Soundtrack je dobar, sve ostalo nije ni za potpalu.

Ahahaha nisam mogao zaspati pa sam pustio ovo sinoć. Gledao sam ga na silu, smeta mi što su mi neki likovi poput Jonah Hilla antipatični pa sam shvatio gledanje filma kao terapiju. On mi je još i simpa na kraju ispao. Nemam pojma ko je ciljna publika za ovo sranje.

Eddie Murphy dječarac :)

Šta se desilo sa Julia Louis Dreyfus?! Kakva spodoba :huh:

Edited by maheem