maheem Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 Odličan Vinterberg. @Hermetico Brzo te odnese struja daleko a kad to skontaš mnogo je teško vratiti se. Al ne mora da bude tragično, i nepopravljive stvari ne treba tako gledati. Sebastijanov ispit, Kjerkegard, strah od neuspeha,... Ali i vešt prikaz raznih likova sa svojim problemima u tom svetu koji pominješ u sukobu sa Martinom. Moraću ga pogledati bar još jednom.
ZSNj Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 On 18.12.2020. at 20:36, pt 2.0 said: Film je 1 milinica u svom žanru. I vizuelno je divan. Ko ima EON TV, neka ga pogleda na Cinestar TV, za dan-dva nestaje iz ponude... Stvarno me je odusevio, pogotovo sto nisam imao neka velika ocekivanja.. Retko zanimljiv i simpatican film u tom zanru, ako ima neki slican javljajte.. 2
Hermetico Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 2 hours ago, maheem said: Odličan Vinterberg. @Hermetico Brzo te odnese struja daleko a kad to skontaš mnogo je teško vratiti se. Al ne mora da bude tragično, i nepopravljive stvari ne treba tako gledati. Sebastijanov ispit, Kjerkegard, strah od neuspeha,... Ali i vešt prikaz raznih likova sa svojim problemima u tom svetu koji pominješ u sukobu sa Martinom. Moraću ga pogledati bar još jednom. Strah od neuspeha je sve u filmu, ali koliko se ja sećam Danaca koje sam znao tamo je pritisak društva ogroman. Da ne budeš parazit i tako to, društveni ugled je važniji no pare, para ima. Inače tripujem da film nije o alkoholu a onoliko koliko jeste, da je alkohol stvarno sila dobra. Od početka je baš upadljivo da niko ne sme i neće ni o čemu da razgovara, o ličnim stvarima. Što je kao pristojno, a zapravo je linija manjeg otpora, da ne preuzmeš odgovornost za nekog drugog. Valjda. Možda lupam, nemam pojma. 1
maheem Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 4 hours ago, Hermetico said: Strah od neuspeha je sve u filmu, ali koliko se ja sećam Danaca koje sam znao tamo je pritisak društva ogroman. Da ne budeš parazit i tako to, društveni ugled je važniji no pare, para ima. Inače tripujem da film nije o alkoholu a onoliko koliko jeste, da je alkohol stvarno sila dobra. Od početka je baš upadljivo da niko ne sme i neće ni o čemu da razgovara, o ličnim stvarima. Što je kao pristojno, a zapravo je linija manjeg otpora, da ne preuzmeš odgovornost za nekog drugog. Valjda. Možda lupam, nemam pojma. Sve si u pravu, ne lupaš.
mustang Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 (edited) A danska se vodi kao najmanje korumpirana zemlja na svetu. Treba li da se upitamo, koja je veza izmedju toga i bitisanja jednog danca? Kako sto je juznije (vatrenije) korupcija sistema je veca.. Odgledala tenet, stigoh do cetvrte duplog viskija 2 ipo sata film traje, ne znam sta je nolan hteo da kaze..... Rezwolkeru ce mozak da prosvira dok razlista simbole kako treba Edited December 22, 2020 by mustang 1
Sludge Factory Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 Jel ima Vinterberga na trafikama? Jel ste trazili pod originalnim ili engleskim nazivom?
nisam ja Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 ja našo pod engleskim, al nisam pogledao još. 1
ultra plasticni Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 To je jedna oda zdravom danskom patriotizmu 2
Milošica Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 38 minutes ago, ultra plasticni said: To je jedna oda zdravom danskom patriotizmu I to su provukli vrlo lepo u filmu.
jms_uk Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 8 hours ago, Sludge Factory said: Jel ima Vinterberga na trafikama? Jel ste trazili pod originalnim ili engleskim nazivom? Ima 1
Gylfi Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 Zakucao Vinterberg, nema zamerke! Jedva sam izdržao da ostavim flajku rakije na 2/3, punu.Moglo bi opet za praznike.
Filozof manijak Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 Poslednji film koji sam izobličen gledao
maheem Posted December 23, 2020 Posted December 23, 2020 Interstellar. Nije loše, da se izbace neki banalni cheesy hollywood momenti bio bi super.
Recommended Posts