Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Apokalipsa, cetvrti put, remek delo

• +1 3
Posted

Podsetio me Adams nekidan na

CY9T5Qg.png

iliti "Jedan voz za dve bitange".

Mnogo sam voleo ovaj film kad sam bio klinja, i dalje je odličan, dva majstora Ernest i Lee :thumbsup:

• +1 1
Posted

white lie

jos jedan iz edicije "volim kad iskopam neki mali biser". odlican. izvesna kacey rohl bas pokidala.

Posted

Sad su na film klubu puštali Vrane, crnilo crnog talasa.

Posted
On 28.7.2020. at 22:45, Бруклинский said:

Pete Davidson, lik mi je dugo bio misterija, prosecan komicar i marginalan clan Saturday Night Live ekipe, celog zivota se bori sa psihickim i fizickim problemima, ne moze se reci ni da izgleda kao Brad Pitt, znaci daleko je od neke holivudske zvezde i u materijalnom i u svakom drugom smislu, medjutim zadnjih par godina dospeo je u zizu javnosti jer su odjednom pocele da ga jure poznate pevacice, glumice, manekenke i druge popularne devojke za koje se moze reci da su izvan njegove lige, tri najbolja primera su Ariana Grande, Kate Beckinsale i Kaia Gerber, kad god raskine sa jednom, odmah mu se prilepi neka druga, jedino objasnjenja mi je bilo BDE (guglajte ako ne znate za tu skracenicu), ali juce sam odgledao dva filmova u kojima tumaci glavnu ulogu i moram priznati da sam ga instant zgotivio, definitivno poseduje harizmu i prilicno je kul.

Big Time Adolescence, radnja filma je vezana za klinca koji brzo postane prijatelj sa starijim likom i bivsim deckom njegove rodjene sestre, bas mnogo gotivan film, jednu od uloga ima i reper Machine Gun Kelly, kao i preslatka Sydney Sweeney, a u ulozi oca tog klinca je Jon Cryer.

https://www.imdb.com/title/tt3824648/

23Fa77Z.jpg

mozda i previse nepretenciozan film, moglo je malo vise dramskih obrta da se unese. kraj je nedopustivo smandrljan i nedorecen.

Posted

Natenane i odmoran ponovo odgledao Papićeve Lisice.

Neverovatno kako gluvo glamočki svaki kadar čini hororom.

Sent from fav toy

Posted

Blue Velvet, remek delo

a onda

La Notte , remek delo :heart: Žana Moro je magnet

MV5BMmYxYzAyMjktMGI3MS00NjhmLTk3MzktOTIw

kakva filmchina

Posted

Uhvatio sam na kanalu RTS 2 film Blood Father, nista preterano specijalno, ali moze da se pogleda, Mel Gibson standardno odlican, Diego Luna i William H. Macy isto dobri, ali je najbolji utisak ostavila Erin Moriarty, inace film malo podseca na Get the Gringo (2012) koji mi je bio bolji kad sam ga ranije gledao.

https://www.imdb.com/title/tt3647498/

dqVY9cP.jpg

Posted
10 hours ago, Caligula said:

Blue Velvet, remek delo

Da li je onaj krimos i manijak poseban lik ili je to filmskim jezikom prikazana unutrašnja borba glavnog junaka sa svojim demonom? Na drugo gledanje gotovo sam siguran da je čitav film u stvari proces unutrašnjeg sazrevanja. (A i sva njegova filmska dela sad gledam kroz te "naočare") 

Posted
3 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Da li je onaj krimos i manijak poseban lik ili je to filmskim jezikom prikazana unutrašnja borba glavnog junaka sa svojim demonom? Na drugo gledanje gotovo sam siguran da je čitav film u stvari proces unutrašnjeg sazrevanja. (A i sva njegova filmska dela sad gledam kroz te "naočare") 

Sad si najeb’o... 😁

Posted
On 25.7.2020. at 22:24, Pokojni Ruxin said:

preporuke za palm springs :thumbsup:

groundhog day indie rom-com, i mnogo bolji film nego što bi čovek zaključio na osnovu tog opisa

dobar. komedija koja actually smesna.

Posted (edited)
9 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Ko bi ga znao. Linch je reditelj atmosfere i podsvesnih tkanja, često režira intuitivno, dakle njemu ne učitavam toliko jasnog smisla.

Linch se inače bavi zlom kao takvim, zlom koje je veće od čoveka koji ga nosi, često i van čoveka, meta zlo koje ne možemo razumeti i kontrolisati. Onda tome suprotstavi banalnost i bizarnost fizičkog sveta kao antitežu, ravnodušmost kosmosa, slepi tok fizičkih pojava, nemih i bez ikakvih dubokih značenja, u smislu da je svo to zlo samo iluzija i hemija u ljudskom mozgu i da u nekom širem smislu ne postoji, taman kao što ne postoji ni dobro.

Sve njegove filmove mogu da čitam kroz taj ključ i pravo da ti kažem uživam, ne zamaram se paralelama i konstrukcijama.

edit: završio Gradjanina Kejna, kakva kamera, planovi, fotografija, sirovi genije. Sama radnja pak me nije povukla srazmerno hajpu oko ovog filma, ostao sam gotovo ravnodušan (iako je poenta sjajna).

Edited by Caligula
  • +1 3
Posted

Pogledao Greyhound, Tom Henks se dao u glumljenje kapetana, film tehnicki OK, u svakom drugom pogledu istorijski nekorektan, na liniji novootkrivenog americkog patriotizma, ogresio se o mnoge ljude, cinjenice i dogadjanja, sa nepotrebnim detaljima...

Sve u svemu nije vredno gledanja, zali boze 2 sata...

• +1 1