April 3Apr 3 sa inkalom sam imao priliku da ed askewa gledamo 2013. u utrehtu na le guess who? festivalu. podnevni nastup. savrsenstvo. a isti taj inkal u subotu, 11.04., organizuje nastup steve gunna na spratu.ne pratim lajnap tog festivala vec godinama, ali tad je bilo bas bas lepo.https://www.popdepresija.com/?p=2587
April 4Apr 4 Jbg, verovatno nisam izabrao adekvatan dan za ovaj bend i sad me ovaj album asocira na onaj čuveni odlomak iz pripovetke Limun:Naišla je oluja crnog tela, sa juga, i donela je kišu i dvanaest vetrova da oteraju brdske ptice sa lica neba, naišla je oluja, crni čovek, kao sa dna mora, riblje kamenje, grmljavina, noćni šljunak, kao mučnina, kao posteljica posle rođenja iz utrobe vremena; ludo kao magla, kao antihrist iz modrog plamena, ili iz krsta od pare. Kiselina je postajala jača, bura se umnožavala, i boja ljutnje, i zdravi, i prokleti, s rukama od stena – svi su naišli, penjući se.To je bio spoljnji svet.
April 4Apr 4 NP novi Hoze Gonzales, u šetnji na povratku iz Lidla. Prema Hozeu imam “soft spot” od albuma “Veneer” i potom sjajnog nastupa u “Amerikani” pre oko 10-ak godina koji se još uvek prepričava. Ovaj novi album, meðutim, preslušavam već 9-10 put, al nikako da “kvrcne”, majku mu je*em. Nijedna stvar da iskoči, je*em mu mater, da podseti na slavne dane, i bar zaliči na “Crosses” ili “Hints”. Korektan album, nažalost ne više od toga. Sr*nje.