dekss Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Da, to je uobicajeno kod japanskih proizvođača. Ja sam inače ovih dana napustio svoju dugogodišnju ljubav - Opela. Kako je izgledao poslednji kojeg sam vozio poslednjih 5 godina imate na prethodnim stranama, a sad vozim ovo:Nije bas mlad, ali je lepo očuvan Fiat Marea Weekend. Motor je benzinski 1,6 iako je ovde popularniji izuzetno cenjen JTD.pa zar se taksistima isplati benzinac?
Tresko Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Da, to je uobicajeno kod japanskih proizvođača. Ja sam inače ovih dana napustio svoju dugogodišnju ljubav - Opela. Kako je izgledao poslednji kojeg sam vozio poslednjih 5 godina imate na prethodnim stranama, a sad vozim ovo:Nije bas mlad, ali je lepo očuvan Fiat Marea Weekend. Motor je benzinski 1,6 iako je ovde popularniji izuzetno cenjen JTD.Sa srećom da ga voziš. Ako ništa drugo, italijanska policija ga je opsežno testirala, jer su pre 7-8 godina imali kao patrolno vozilo baš Fiat Marea, i prešli zilione kilometara.Sad su se vratili na Alfu, ali je Marea časno svoje odslužila.
nesha taxista Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 pa zar se taksistima isplati benzinac?Svakako na benzin ne bi išlo. Zato sam odmah ugradio plin. :) Sekventna igračka je prilično komplikovana za moj ukus, ali šta da radim.
nesha taxista Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Sa srećom da ga voziš. Ako ništa drugo, italijanska policija ga je opsežno testirala, jer su pre 7-8 godina imali kao patrolno vozilo baš Fiat Marea, i prešli zilione kilometara.Sad su se vratili na Alfu, ali je Marea časno svoje odslužila.Hvala, ali nažalost nije baš krenulo najbolje. U petak odoh na tehnički pregled i tom prilikom je puklo crevo za kočnice kod zadnjeg točka. Popravka nije bila skupa. Danas mi se desio drugi maler. Polovina elektronike je odjednom prestala da radi. Auto normalno upali, ali instrument tabla ne radi, migavci takođe i još štošta. Zanimljivo je da recimo klima ipak radi. Ništa, sutra kod električara. :(
twisted Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 da ga sa veseljem voziš!ja sam vozio pre par godina fiat bravu 1.6 16V i bio sam oduševljen autom, kako motorom tako i upravljivošću, nemam 1 reč zamerke na taj motor i osećaj za volanom. koliko para toliko muzike. jedina stvar koja me nervirala jeste mala šoferka :)
nesha taxista Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 (edited) Hvala. :ss1:Meni nije mala, ali to je stvar ukusa. Možda i utiska zato što je veoma zakošena, mada je to tako kod većine kola napravljenih u poslednjih 20 godina. Elem, prešao sam do sada oko 7.000 km bez većih problema. Ništa se nije pokvarilo, samo se 2 puta bez vidnog razloga upalila lampica za kod ključ, tj. nije se ugasila kao i obično kad upalim motor. Edited August 19, 2012 by nesha taxista
The Ghost Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Tja...italijanska kanta... :thumbsup:A ovo je moja...Rosso TS 2.0 150 ks...trosi ko blesava, ide ko nevreme. Nabavio sam i Ragazzon zadnji lonac. Cuje se lepo, ali ne preglasno.
ToniAdams Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 ljepota od avta, daj enterijer, tu meni alfa tek rula.
Mil@n Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Ta ljepotinja moš se uzme za smešne pare sada, i stvarno su sa dizajnerske strane prelepi, ali na 101 mestu sam čuo da se jako često kvare i da su skupi za održavanje i da je Alfa po tim merilima na samom dnu kao brend, to sam već čitao na sajtovima, u smislu da su po odnosu učestalost kvarova, ceni delova i sl bukvalno na dnu, fuck me, možda je neko baš ovde to kačio sa nekog uglednog Britanskog sajta.Što se moje hondice tiče, svakoga dana je sve više volim, bez ikakvog preterivanja. Svaki put kada sednem u nju, osećam lučenje endorfina u nezanemarljivim količinama. Nedavno do Grčke i nazad prešli 2700km, radilo ko sat.
The Ghost Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) Znas kako, ja sam to isto slusao godinama, ali nije bas tako. Alfe nisu sampionke pouzdanosti, ali daleko od toga da sam se okumio s majstorom. Poenta je samo kupiti dobar primerak. Alfina boljka je trap, tj. srpski drumovi, ali ni to vise nije tako papreno. Ostalo je u okviru klase, mislim da odrzavaanje Megana, Focusa, 307 ili Golfa nije jeftinije...Meni je ovo druga Alfa, a sledeca ce biti 159.Edit: Edited August 26, 2012 by The Ghost
Prospero Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 jel imao neko posredna ili neposredna iskustva sa Vel Satis-om?
wall Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Isto cuo, od ljudi koji bi trebalo da znaju i kojim verujem. Zaobidji.
Prospero Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 jel ima neki detalj?u mom preseku želja/mogućnosti se odlično uklapa, samo ne znam iskustva - servis, troškovi itd.
Recommended Posts