Lancia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 u, takav mi treba kad se jednog dana krene po AmeriKi. bre, nikad te ne bih povezao sa lend kruzerom, pre neka laksa varijanta 4x4. jel to vozis svakodnevno ili imas nesto manje za po gradu?¿
yolo Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Na ulazu u Holandiju stoji tabla 130 al već od roterdamskog ringa je ograničenje 100, i tako sve do Shipola, iako radova nema nigde. Debili. Što se Opela tiče, do pre neki dan mi ne bi ušao ni u širi izbor (posebno ova karavanasta verzija za teranje ovaca na pijacu u Rabrovu), al posle ovog iskustva se to definitivno menja. Jedino su sedišta dosta tvrda (il to moje žgoljavo dupe izvoljeva), sve ostalo je za 10, opremljen je abnormalno dobro plus ćera ko blesav a troši ko Smart (nepunih 26l za skoro 600km). Plašim se da ću kukati za njime kad stigne stalni auto (ovo je iznajmljeno za prvih par meseci).nikome normalnom opel ne bi usao u siri izbor, jedini problem sto mnogo daju za te pare koliko kostaju - a za karavanastu verziju mozes flegmi da se javis, taj koji vozis je verovatno trenutno najlepsi mali karavan u ponudi (mada bi trebalo videti kako V50 izgleda pored njega). zamisli da su ti dali prethodnu verziju, cccc....sedista - ima verzija koja imaju OK sedista. ne OK nego pristojna, recimo u klasi jednog fokusa sto ce reci nije francuz ali nije ni VW. ja imam verovatno najneudobnija koja su napravljena u istoriji auto industrije - sport verzija - nekakve polu-kadice, pa vidi da i tebi nije zapalo nesto tako. 1.7CDTi je definitivno viner za ekonomiju voznje i pouzdanost, 1.9CDTi trosi dosta vise (na bord kompjuteru imam 7.3l prosek sa dosta voznje po otvorenom, doduse na autobanu gde mu se na preko 160 otvara dizna), ali je realno redefinicija pojma "cera ko blesav" - dizel koji ima bolje ubrzanje nego honda accord 2.0, pa ti vidi.inace po euforiji cenim da ti je ovo prvi bolji dizel u koji si seo za volan.... priznaj
Yoyogi Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 u, takav mi treba kad se jednog dana krene po AmeriKi. bre, nikad te ne bih povezao sa lend kruzerom, pre neka laksa varijanta 4x4. jel to vozis svakodnevno ili imas nesto manje za po gradu?¿Nema nista drugo, imam samo 1 parking, ne mogu da imam kola vise nego parkinga. No parking = no car. Niko ne sme da ti proda kola bez katastarkog uverenja da imas parking. Privatne prodaje nema.Zivim kao gde je Istocna kapija na Konjarniku, radim kao gde je aerodrom u Surcinu. Samo autoput. Vikendima skijanje ili negde na put, skoro da nema gradske voznje.
dig_chohano Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 nikome normalnom opel ne bi usao u siri izbor, jedini problem sto mnogo daju za te pare koliko kostaju - a za karavanastu verziju mozes flegmi da se javis, taj koji vozis je verovatno trenutno najlepsi mali karavan u ponudi (mada bi trebalo videti kako V50 izgleda pored njega). zamisli da su ti dali prethodnu verziju, cccc....sedista - ima verzija koja imaju OK sedista. ne OK nego pristojna, recimo u klasi jednog fokusa sto ce reci nije francuz ali nije ni VW. ja imam verovatno najneudobnija koja su napravljena u istoriji auto industrije - sport verzija - nekakve polu-kadice, pa vidi da i tebi nije zapalo nesto tako. 1.7CDTi je definitivno viner za ekonomiju voznje i pouzdanost, 1.9CDTi trosi dosta vise (na bord kompjuteru imam 7.3l prosek sa dosta voznje po otvorenom, doduse na autobanu gde mu se na preko 160 otvara dizna), ali je realno redefinicija pojma "cera ko blesav" - dizel koji ima bolje ubrzanje nego honda accord 2.0, pa ti vidi.inace po euforiji cenim da ti je ovo prvi bolji dizel u koji si seo za volan.... priznajU pravu si, do sad uvek imao benzince, jedini dizel kog sam imao je Smart (znam, znam, nije auto, bla bla). Do duše, dosta sam proveo za volanom Pežoa 307 2.0 HDI pa me ova Astra iznenadila jer sa 1.7 ima skoro identično ponašanje. Kad smo kod dizela, apsolutno me raspametio BMW 530d osmobrzinski automatik, potpuno je neverovatno kako to ide, al treba giljati još dosta do toga.
twisted Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) 1.7CDTi je definitivno viner za ekonomiju voznje i pouzdanost, 1.9CDTi trosi dosta vise (na bord kompjuteru imam 7.3l prosek sa dosta voznje po otvorenom, doduse na autobanu gde mu se na preko 160 otvara dizna), ali je realno redefinicija pojma "cera ko blesav" - dizel koji ima bolje ubrzanje nego honda accord 2.0, pa ti vidi.inace po euforiji cenim da ti je ovo prvi bolji dizel u koji si seo za volan.... priznajsamo babe voze 1.7cdti :D ako ti je 7.3 mnogo, dođi sedi u neki 2.2,2.4,2.5 motor pa uporedi potrošnju :))) lično mi se taj 1.7 od 100ks nije dopao ni ič. i dalje tvrdim da je lagunin 1.9dci najbolji motor koji sam vozio. čak bolji od novog audijevog/passatovog 2.0 (subjektivni utisak) i waaaay better od ovog govneta koje trenutno vozim 2.5tdiV6edit: naravno, govorim o cenovnom rangu do 10k € Edited January 8, 2012 by twisted
dig_chohano Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 lično mi se taj 1.7 od 100ks nije dopao ni ič.To neki stariji model? Sad su 1.7 od 110, 125 i 130ks. Moj je od 96kw i opasan je Zgrčko Zgibonja, plus je ispod 100g CO2 što miluje bakin novčanik.
Zli Gli Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Danas sam provozao drugovu Astru 1.6 sa 103 konja. U odnosu na moju je duplo startnija iako ima samo 200 kubika i 13 konja vise, smorio sam se najstrasnije.
twisted Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 To neki stariji model? Sad su 1.7 od 110, 125 i 130ks. Moj je od 96kw i opasan je Zgrčko Zgibonja, plus je ispod 100g CO2 što miluje bakin novčanik.da, 2005. god. mislim da je od 2006. krenuo novi model, ali nisam siguran
Zli Gli Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) sto si se smorio?Zato sto ide mnogo bolje nego moj krs. Mislim, moja ide dobro pri vecim obrtajima ali startna je k'o kurac. Nisam ocekivao da je bas tolika razlika, jbg. Sledeci cilj mi je bas takva 1.6, samo mozda sa plinom jer kapiram da trosi 10ak litara po gradu. Edited January 9, 2012 by Zli Gli
Aće Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 trosi i vise. a ako stavis plin, i ona ce postati troma. 1.4 ponekad oce dumre na plinu od nemoci. ja sam imao prethodnu onu astru 1.8 16v, bez plina, to je cupalo ko ludo. realno je 1.6 za taj auto pravi motor, 1.8 spali izduvnu granu i sjebava sonde, a 1.4 je preslab.
Zli Gli Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Evo nasao sam specifikacije, tacno 10 kazu.Fuel consumption (economy) - urban 10 l./100 km.Fuel consumption (economy) - extra urban 5.9 l./100 km.Velika razlika izmedju gradske voznje i na otvorenom, 4 litre
bags Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ja za potrosnju uvek vjerujem samo :http://www.spritmonitor.de/en/
Yoyogi Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ja za potrosnju uvek vjerujem samo :http://www.spritmonitor.de/en/Probao ja. Za moja kola, kaze "Sorry, no results". A ima Toyota, LandCruser, posle ima "refined search", pa ispade da ne zna.Model je LandCruiser 200, AX, 2011.Doduse, bas me i briga. Ko kupi kola sa motorom od 4,600cc i ne misli o potrosnji. Cisto me je zanimalo kako su smanjili potrosnju od mog prethodnog LandCruisera (Series 100) koji je bio V6 a ovaj je V8. Tih kao pred uzbunu.Kazu (dileri), manja je potrosnja mada je benzin samo super, najskuplji. LC 100 je primao obican (jeftiniji) benzin.Kako mi izgleda, to je 20 dinara po km. Bar je biz class, svako sediste ima svoju klimu i svoje grejanje koje moze da se podesi, pozadi sedista imaju kontrole aircona i grejanja doopeta.Fantastican auto, kao i sve Toyote, naravno, za svoje klase. Moj bivsi Toyota Vitz (kod vas je to Yaris) je isto bio unbreakable, kao nekada Reno-4.
Recommended Posts