đorđe geprat Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 1 hour ago, Hamlet Strašni said: Ima pravo da laže jer se još od inkvizicije smata da nemaš pravo da nateraš bilo koga da se sam optužuje. Zato npr u Americi okrivljeni daje iskaz samo ako sam hoće. Doduše, onda mora da govori istinu. A slučaj je slučaj. Ne razumem kako bi mogla da se ograniči nekome pravo na odbranu u zavisnosti ko je okrivljeni. moje pitanje je bilo prosto. ako optuženi na pretresu kaže da je njegovo priznanje u istrazi bilo iznuđeno i to bude prihvaćeno, da li onaj koji mu je iznudio priznanje mora da odgovara za to? da, kada se potegne kao argument da je nešto u americi, logično je pitanje zašto nije sve kao u americi: naoružavanje stanovništva, suđenje trampu.......da se razumemo, ne želim ništa u srbiji k'o u americi.
Hamlet Strašni Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Just now, djordje geprat said: moje pitanje je bilo prosto. ako optuženi na pretresu kaže da je njegovo priznanje u istrazi bilo iznuđeno i to bude prihvaćeno, da li onaj koji mu je iznudio priznanje mora da odgovara za to? da, kada se potegne kao argument da je nešto u americi, logično je pitanje zašto nije sve kao u americi: naoružavanje stanovništva, suđenje trampu.......da se razumemo, ne želim ništa u srbiji k'o u americi. Mora. Ja nisam potezao argument da je nešto kao u SAD. Objasnio sam razliku. A nemo contra se princip postoji još od starog Rima najmanje. 1 2
pt 2.0 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Izuzetno me uznemiravate @gospa buba i @Hamlet Strašni što ste zamenili medjusobno tradicionalna pisma kojim pišete ovde dok komunicirate jedno sa drugim. pet puta čitam bubu i u fazonu sam - bože, uopšte ne liči na hamleta da ovo kaže. i obratno. poludeću u cvetu sredovečnosti odvas. p.s. provela par sati zažareno pričajući i fantazirajući kako ću da završim pravo (nevezano od doom-a) 1
sherman Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 pravo okrivljenog da laze je jedno civilizacijsko dostignuce, ma sta laik mislio o tome jok, treba da povladjuje optuzbi i usere se sebi u zivot. ima pravo da se brani kako zna i ume, pri cemu treba imati u vidu da sudija u velikom broju slucajeva nije veverica koja je sisala vesla relativno cesto se desava da okrivljeni nakon sto je sve priznao kod tuzica, izadje pred sud i kaze da su ga naterali. isto vazi i kad da iskaz u policiji, mada je to sve redje, jer ga cesce tuzilac saslusava. on za tu tvrdnju mora da pruzi neke konkretne dokaze, u protivnom mu sudija nece poverovati. tuzilac moze da preduzme istrazne radnje povodom njegovih trvrdnji da ga je pandur tukao i pretio mu da prizna, ali ako je njegova rec jedina sto ima od dokaza, od toga nema nista u velikom broju slucajeva ovaj pandur je ocigledno uzeo pare od ovog predsednika opstine da spere njegovu odgovornost. pogotovu je sumnjivo sto to iznosi u zavrsnoj reci, a ne tokom postupka. ali da bi se mogao izvesti siguran zakljucak, morao bi se procitati citav predmet i videti i cuti svi ti ljudi 3 1
gospa buba Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Izuzetno me uznemiravate [mention=135]gospa buba[/mention] i [mention=464]Hamlet Strašni[/mention] što ste zamenili medjusobno tradicionalna pisma kojim pišete ovde dok komunicirate jedno sa drugim. pet puta čitam bubu i u fazonu sam - bože, uopšte ne liči na hamleta da ovo kaže. i obratno. poludeću u cvetu sredovečnosti odvas. p.s. provela par sati zažareno pričajući i fantazirajući kako ću da završim pravo [emoji38]ol:(nevezano od doom-a)izvini, imala sam zvanichnoga cirilicarskog posla, pa mi zametno bilo da mrdam tastaturu tamo vamo [emoji38]ol:bice josh toga, nije kraj...sent from bubamoto
pacey defender Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 1 hour ago, sherman said: ovaj pandur je ocigledno uzeo pare od ovog predsednika opstine da spere njegovu odgovornost. pogotovu je sumnjivo sto to iznosi u zavrsnoj reci, a ne tokom postupka. ali da bi se mogao izvesti siguran zakljucak, morao bi se procitati citav predmet i videti i cuti svi ti ljudi Pa upravo to je za doom, a ne laganje kao strategija odbrane. sistem je stao u odbranu simonovica, preko svoje lojalne advokatice koja od pre nekoliko dana ponosno reprezentuje svakog advokata u srbiji.
sherman Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 2 minutes ago, pacey defender said: Pa upravo to je za doom, a ne laganje kao strategija odbrane. sistem je stao u odbranu simonovica, preko svoje lojalne advokatice koja od pre nekoliko dana ponosno reprezentuje svakog advokata u srbiji. nisam siguran da sam te skontao, kako je sistem stao u njegovu odbranu? po meni, uslovno receno sistem ce stati u njegovu odbranu ako eventualno sud tome poveruje, i u nedostatku drugih dokaza, oslobodi gradonacelnika
napadaj Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/gasenje-neposlusnih-na-studentskoj-poliklinici/Ladno gase Studentsku polikliniku. 1
gospa buba Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 19 minutes ago, napadaj said: https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/gasenje-neposlusnih-na-studentskoj-poliklinici/ Ladno gase Studentsku polikliniku. gashenje sistema koji radi? nikakav problem.
Frank Pembleton Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Ja nemam lično iskustvo, ali pre mnogo godina su mi neki medicinski radnici, koji ne rade tamo, pričali hvalospeve o toj ustanovi... .... Shiit has hit the fan!
Fakundo Sava Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Studenti tek sada neće da znaju gde je Teslin muzej 3
mustang Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 (edited) R. Je uvek hvalio tu kliniku, prvi beba koraci sa psihijatrima Edited February 17, 2021 by mustang
Recommended Posts