Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Znam tipa koji Hrvatsku video nije ali je dobio pasoš na osnovu izjašnjavanja o nacionalnosti (ili narodnosti bem li ga) iz srednje škole, pre 30ak godina. Po njegovoj priči to, i da je katolik je bilo dovoljno za državljanstvo.
Tu su vrlo važnu ulogu imala ova "udruženja hrvata" i drugi. Oni su sećam se, izdavali "sertifikat".
I to se znala tarifa...
Zato se te stranke i udruženja i kolju toliko...
Fora je u kinti...

... Shiit has hit the fan...

Posted
1 hour ago, desboj said:

Znam tipa koji Hrvatsku video nije ali je dobio pasoš na osnovu izjašnjavanja o nacionalnosti (ili narodnosti bem li ga) iz srednje škole, pre 30ak godina. Po njegovoj priči to, i da je katolik je bilo dovoljno za državljanstvo.

Meni je keva hrvatica. Iz Hrvatske. Sanse da dobijem njihov pasos su ravne nistici. 

Posted (edited)

Mojoj prijateljici je majka rodjena u Hrvatskoj, Hrvatica, prijateljica je krstena u katolickoj crkvi (ako to ikakvog ima znacaja), pokusala je pre nekoliko godina (6-7 sigurno, a mozda i vise, kucao sam joj nesto, neku izjavu za tu priliku, ne secam se tacno o cemu je bilo rec) da dobije pasos i nije uspela.

Edited by Nesh
Posted (edited)

Možda sad, ovo je bilo pre sigurno 10 godina. Tip je išao po svedočanstvo iz škole( iz 80ih, možda i iz 70ih) na kom piše u rubrici nacionalnost Hrvat, kaže da mu je to bilo dovoljno. 

Pretpostavljam da je kriterijum dignut, kao i za mađarski pasoš.

@arkadija

Edited by desboj
Posted

ja sam rodjen u zagrebu pre 71ve, ziveo tamo do 4te godine zivota i imam pravo na putovnicu bez obzira sto su mi roditelji iz srbije/bih. ne mogu da mi ga oduzmu jer sam po rodjenju upisan u knjigu drzavljana hrvatske.

kad sam vadio prvu licnu u bg-u, tad mi je prvi put trebala potvrda o drzavljanstvu. na njoj pise da sam hrvat i drzavljanin sfrj. dokument posedujem i mislio sam da ih ako mi ne daju drzavljanstvo, jurim na osnovu toga. 

prosle godine kad sam isao na letovanje, isao u lokalni maticni ured na losinju da uzmem izvod (trebao mi za nas pasos) opet pitao da li imam pravo na pasos, rekose da imam.

izgleda cu morati i taj pasos da vadim, cisto da imam i eu pasos za nedajboze. 

Posted

meni bliska osoba je dobila pasoš na osnovu činjenice da mu je otac dalmatinac. nije rođen u hrvatskoj ali je kršten katolik. čak je zahtev podnet van evrope.

Posted
58 minutes ago, Arkadija said:

Meni je keva hrvatica. Iz Hrvatske. Sanse da dobijem njihov pasos su ravne nistici. 

Zasto su te odbili? Koje je obrazlozenje?

Posted
2 hours ago, fonTelefon said:

Po mestu upisa oca Borisa Tadica 1948 godine on je Crnogorac, po mestu upisa oca Aleksandra Vucica on je Baznian. (Djindjic po ocu Srbin iako rodjen u Bosni, Milosevic isto Crnogorac, Nikolic gedza).  Ja nisam uspeo da pronadjem niti jednog novinara koji bi istrazio kada su oni primljeni u srpsko drzavljanstvo kada ih je neki jadnicak iz drzavnog aparata tamo upisao. To mora biti javni podatak od trenutka njihove kandidature. Toliko o srpskim novinarima. 

Na osnovu rođenja u Srbiji.

Posted

ako roditelj uspe da dobije domovnicu, onda i deca mogu lako da dobiju domovnicu, tj. pasos

Posted

+1  

edip. u doba rodjenja borisa tadica i zorana djindjica i bilo koga, nije bilo bitno. po raspadu je uslov za automatsko srpsko drzavljanstvo koje se ne dovodi u pitanje bilo da li je jedan od roditelja srpski drzavljanin. ko je rodjen u srbiji pre rata od roditelja koji nisu rodjeni i upisani na teritoriji srbije, morao je da aplicira za srpsko drzavljanstvo ispochetka, u chekanju od 3 do 5 godina. za hrvate, to na klub i krshtenicu je radilo samo za vreme rata, kasnije ne. oni su svi uzivali u tim perverzijama i jedni i drugi...

sent from bubamoto

Posted
1 hour ago, Tihajeza said:

Na osnovu rođenja u Srbiji.

Ne nisu mogli tako. Hiljade gradjana rodjenih u Srbiji a ciji su roditelji bili iz exYU republika je bilo maltretirano od strane policije i upisivano u knjige drzavljanstav u bivsim zgradam SIVa u toku devesesetih da bi mogli dobiti pasos.

Posted
1 hour ago, gospa buba said:

+1 

edip. u doba rodjebja borisa tadica i zorana djindjica i bilo koga, nije bilo bitno. po raspadu je uslov za automatsko srpsko drzavljanstvo koje se ne dovodi u pitanje bilo da li je jedan od roditelja srpski drzavljanin. ko je rodjen u srbiji pre rata od roditelja koji nisu rodjeni i upisani na teritoriji srbije, morao je da aplicira za srpsko drzavljanstvo ispochetka, u chekanju od 3 do 5 godina. za hrvate, to na klub i krshtenicu je radilo samo za vreme rata, kasnije ne. oni su svi uzivali u tim perverzijama i jedni i drugi...

sent from bubamoto

Nije tacno menjali su se zakoni o drzavljanstvu i uvek je bilo republicko. Nije bitno ni srpsko drzavljanstvo sada vec da ti je neko poreklom iz Srbije.

Posted

ja i ne govorim o sad. moje rodjake rodjene u srbiji od nesrpskih srba i hrvata, morale su da konkurishu u srpsko drzavljanstvo bez obzira na mesto rodjenja, kao punoletne osobe, neposredno posle jugoslovenskog rata. za sad me vec iskreno zabole, ja sam rodila srbe i to im je shto im je :dry:

sent from bubamoto