Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

Kad sam pre neku godinu bacala gomilu knjiga, mucilo me to. Pomogla mi je jedna koleginica recima Ne bacas delo, delo postoji, bacas prasnjavi primerak. Nisam vise razmisljala. Ostavila sam kutije na posebno mesto nedelju dana da uzme poneko nesto i ostalo ode u stari papir )

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 8. 8. 2025. at 11:35, radisa said:

U isto vreme broj biraca porastao za 200000... fantom

smejurija...

Just now, Sandradjer said:

Kad sam pre neku godinu bacala gomilu knjiga, mucilo me to. Pomogla mi je jedna koleginica recima Ne bacas delo, delo postoji, bacas prasnjavi primerak. Nisam vise razmisljala. Ostavila sam kutije na posebno mesto nedelju dana da uzme poneko nesto i ostalo ode u stari papir )

Slabo sam bacala svoje knjige al kapiram da su neke sad bas stare i morace.

Od onoga sto se secam da sam bacila je neprevazidjenih 50 shades of gray. Pozajmila od drugarice da vidim cemu taj hajp, smorila se, kad sam htela da vratim ovoj ona apsolutno nije pristajala. Setim se i ostavim u holu zgrade, planulo za 5 min.

Na cemu je neko zaradio bogatstvo evo jos jednom da se prekrstim gospode

10 minutes ago, Mel said:

Slabo sam bacala svoje knjige al kapiram da su neke sad bas stare i morace.

Od onoga sto se secam da sam bacila je neprevazidjenih 50 shades of gray. Pozajmila od drugarice da vidim cemu taj hajp, smorila se, kad sam htela da vratim ovoj ona apsolutno nije pristajala. Setim se i ostavim u holu zgrade, planulo za 5 min.

Na cemu je neko zaradio bogatstvo evo jos jednom da se prekrstim gospode

Mozda je planula sto izgleda novo. Koliko ima 10-15 godina, nije izdanje iz proslog veka D

Edited by Sandradjer

2 minutes ago, Sandradjer said:

Mozda je planula sto izgleda novo. Koliko ima 10-15 godina, nije izdanje iz proslog veka D

Ostavila sam je u tom holu ima 7-8 godina posto ce jos malo 6 kako ni ne zivim u toj zgradi isuse Inace i meni je palo na pamet - mozda je neko pokupio da proda na nekom od onih Kupujem prodajem sajtova, bilo je glanc novo izdanje, prakticno neotvoreno.

edit: deletujem brate, mali je pokupio od svog brata od tetke, u poslednje vreme mi se obraca sa brate, a onda mi se uvuklo pa sam ja krenula njemu da se obracam sa brate, a sad cu izgleda svima da se obracam sa brate...

Edited by Mel

43 minutes ago, Sandradjer said:

pa, tu ste bile na tragu novih pristupa u katalogizaciji. delo je, u neku ruku, apstrakt. ono se otelotvoruje u manifestacijama - raznim oblicima i izdanjima. manifestacije mogu imati tiraze, to jest, pojedinacne primerke.

na primer, hamlet je delo sekspirovog uma. od prvih folio izdanja, do danas, materijalizovalo se u mnogim izdanjima, prevodima. snimak predstave je takodje manifestacija i - bibliotecka gradja, kao i neki, zamislimo, hamlet za pocetnike.

retko pojedinacni primerak iz tiraza predstavlja vrednost. samo kad je bibliofilsko izdanje, kad sadrzi beleske vlasnika koji je bio znacajna osoba, ako spada u staru ili retku knjigu, i slicno.

ono sto su desanka ili mika antic posvetili, skola je trebalo da cuva pod posebnim uslovima, a ne da bude deo opsteg fonda i da propada.

ali, sta pricati kad je u jednom trenutku iz strucnog bibliotekarskog ispita odstranjen predmet cuvanje i zastita fonda, a strucni ispit je cesto jedino strucno "obrazovanje" nasih bibliotekara.

sve je to, kao sve nase, aljkavo, zapusteno i - u krajnjoj liniji - glupavo, jer se sredstva (kolika god) za nabavku i odrzavanje fonda arce po sistemu lumpuj goljo, rita placa.

poz

Edited by le petit nicolas

5 minutes ago, le petit nicolas said:

na primer, hamlet je delo sekspirovog uma.

covid19

imaginacije?

poz

Meni je čudno da je ceo fond u isto vreme dotrajao da je sve za bacanje.

Biblioteka se puni postepeno, knjige stižu u talasima, nabavke, poklanjanja, neke knjige se više koriste, neke manje, neke se pocepaju i napune grinjama brzo, neke se ne otvore dugo.

Jel mi znamo da li je ono ceo fond? Možda je bila havarija instalacija pa curela voda, možda je ono sa polica duž jednog zida.

Ovako u kontejner moze da baci knjige samo onaj ko je ceo zivot bezao od njih.

Cuj, grinje....

Nadam se da ima dosta njih koji bi uzeli neke od tih knjiga - makar zbog nostalgije zato sto su ih nekad u detinjstvu citali..

Majkumu, ne bih mogao Branka Copica da bacim makar azdaje gmizale po njoj.

2 hours ago, Tihajeza said:

Meni je čudno da je ceo fond u isto vreme dotrajao da je sve za bacanje.

Biblioteka se puni postepeno, knjige stižu u talasima, nabavke, poklanjanja, neke knjige se više koriste, neke manje, neke se pocepaju i napune grinjama brzo, neke se ne otvore dugo.

Jel mi znamo da li je ono ceo fond? Možda je bila havarija instalacija pa curela voda, možda je ono sa polica duž jednog zida.

Meni je cela vest toliko moralnopaničarska, da mi je no comment. Niko pojma nema šta je zapravo s njima i gde su krenule.

Knjige, knjige, braćo draga, a ne forum i pppraporci. 🤓

On 8. 8. 2025. at 12:28, Jeremija said:
N1 Info RS
No image preview

Srbija za deset godina ostala bez 660.000 stanovnika, god...

Za poslednjih 10 godina Srbija je ostala bez više od 660.000 stanovnika, a godišnje gubi grad veličine Kikinde

ok, sad mi je jasna sva ova prelepa gradnja po Beogradu / Srbiji

"treba duplirati broj stanova jer inače gde ćemo smestiti 70 hiljada manje stanovnika godišnje"

sa jedne strane imamo pomodarstvo, da se mladi trebaju osamostaliti u dvadesetim godinama, kao na zapadu, da žive sami do eventualnog braka, samo po tom osnovu betongradu treba preko pola miliona stanova

sa druge strane korona pa posle nje rat u ukrajini su preko noći prepolovili vrednost €, u normalnim okolnostima to bi se desilo za 20-25 godina, pa su ljudi koji imaju neku ušteđevinu, pokušali da je zaštite kupovinom nekretnine, jer ako drže te pare u banci dobijaju smešnu kamatu koja ne pokriva ni redovnu godišnju inflaciju, kamoli ono divljanje 2022....