Amelija Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 nego kad smo već tu poštovani istoričari, možete li mi možda dati jedan mudar savet?ja naime nikada nisam baš ono lepo ljudski naučila istoriju jer je u osnovnoj i gimnaziji* bila sranje, a volela bih jako da pročitam neku knjigu/knjige koji bi manje-više pristupačno objasnili šta se tačno gde i kada dešavalo, znači čitav kontekst (tipa dok su Vikinzi harali na severu u 10tom veku, u srednjoj Evropi se događalo to i to, u južnoj to i to, itd itd).*osim jednog profesora jedne godine u gimnaziji, taj je bio car i objašnjavao je lepo sve, i još uvek imam svesku sa njegovih časova Link to comment
Dr Arslanagić Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Која те област или период тачно занимају? Link to comment
Prospero Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 (edited) ^^ imaš "Worlds Together,Worlds Apart" kao all-in-one komparativnu globalnu istoriju. Standardno je izdata u 3 toma, ja sam našao jedan pdf za celo izdanje od cca 1000 strana. Jedan od autora, Jeremy Adelman sa Princetona, je na Courseri jesenas držao kurs o svetskoj istoriji (1300-danas) po toj knjizi.imam linak ako treba, ima ~100MB Edited February 8, 2013 by buffalo bill Link to comment
gospa buba Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 treba linak, i nama treba. vi ste lovci, mi smo sakupljachi ^_^ Link to comment
Dr Arslanagić Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 (edited) ^^ imaš "Worlds Together,Worlds Apart" kao all-in-one komparativnu globalnu istoriju. Standardno je izdata u 3 toma, ja sam našao jedan pdf za celo izdanje od cca 1000 strana. Jedan od autora, Jeremy Adelman sa Princetona, je na Courseri jesenas držao kurs o svetskoj istoriji (1300-danas) po toj knjizi.imam linak ako treba, ima ~100MBне мере то тако <_<(иначе, знатели ви остали да се раније на ФФ цела историја човечанства полагала као 1 испит од 8 семестара, такозвани "Од Ноја до АВНОЈ-а" приступ? )ЕДИПокачићу касније на Кју енд Еј топићу на Историји и фиозофији неке моје препоруке за литературу. Edited February 8, 2013 by Arbeitmann Link to comment
Prospero Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 oće ljudi instant pregled, sa kauzalnim odnosima između amazonskih plemena, kamenih glava sa uskršnjih ostrva i tekstilne industrije u brižu. nemoj sad da im mutiš vodu. Link to comment
gospa buba Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 samo gundjajte, posle kad ne budete znali da sabirate razlomke, mene nemojte da zovete ^_^ Link to comment
Joshua Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 jel mogu i ja da užicam te spojene i razdvojene svetove, kad već delimo? :)nosim se amelijinom željom, a patim bogami i od istog stanja stvari. ne tražim da povezuje uskrs i tekstil u realnom vremenu. to ću ja dok budem čitala ^_^ Link to comment
Amelija Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 imam linak ako treba, ima ~100MB окачићу касније на Кју енд Еј топићу на Историји и фиозофији неке моје препоруке за литературу.samo vi kačite sve što smatrate da je dobro, pa ćemo mi posle da vidimo šta i kakoimamo poverenja u vas :-) (inače vas ne bih ni pitala, je li) Link to comment
fonTelefon Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 ^^ imaš "Worlds Together,Worlds Apart" kao all-in-one komparativnu globalnu istoriju. Standardno je izdata u 3 toma, ja sam našao jedan pdf za celo izdanje od cca 1000 strana. Jedan od autora, Jeremy Adelman sa Princetona, je na Courseri jesenas držao kurs o svetskoj istoriji (1300-danas) po toj knjizi.imam linak ako treba, ima ~100MBja sam odslusao imam ga na kompu gnjavi za deset ali je odlican. Link to comment
fonTelefon Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 www.thepredicktor.com konacno prava primena mobilnih i nauke. nema vise odokativne patkometrije. Link to comment
Amelija Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 urgh radim nešto danima i pokušavam nešto da mudro zaključim ali nikako baš ono lepo, i upravo shvatih da bi verovatno trebalo na sasvim drugačiji način da sve proračunam Link to comment
gospa buba Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 finansijski me mimoishao Link to comment
Prospero Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 (edited) sad možeš da se posvetiš serioznim razobračunavanjima :)btw, nama stiglo (ranije) nešto o integritetu poslovanja, neki đavo od agencije za borbu protiv korupcije. bilo me stra' hoću li i tu zaglaviti, no sam se setio da ima i mlađih od mene.umetnost delegiranja Edited February 14, 2013 by buffalo bill Link to comment
gospa buba Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 sad možeš da se posvetiš serioznim razobračunavanjima :)btw, nama stiglo (ranije) nešto o integritetu poslovanja, neki đavo od agencije za borbu protiv korupcije. bilo me stra' hoću li i tu zaglaviti, no sam se setio da ima i mlađih od mene.umetnost delegiranja jakako, vec u startu sam delovala uzasno zaposleno. sto nije daleko od istine. pa su dali nekom starijem, poshto mi mladi padamo od posla :Dstigao je i nama taj integritet, ali sam shvatila da je popunjavanje toga anonimno i samim tim i neobavezno. je li je? Link to comment
Recommended Posts