Notorious Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 čuo sam da je cena za indeksiranje kod ceon-a za pojedinačne časopise od 20ak do 120ak hiljada rsd godišnje, zavisno od paketa. Mi smo do ove godine plaćali 105 (ili 6, ne mogu da se setim) hiljada za usluge indeksiranja, onlajn prijave, praćenja i publikovanja časopisa, CrossRef/DOI, zaštitu od plagijarizma (CrossChek/iThenticate), legitimnost citiranja (CiteMatcher) i ključne reči (AKwA/KwaSS). U junu ističe godišnja pretplata, nadam se da se svota neće značajnije menjati pošto smo u suprotnom nadrljali jer se ne zna hoće li MNPTR učestvovati u sufinansiranju časopisa (prošle godine nije), a ostali ostali izvori sredstava za finansiranje izdavačke delatnosti su drastično srezani. Razmišljam da novopečenom laureatu priznanja za doprinos nauci i umetnosti ponudimo objavljivanje rada ili mu spontano sročimo zahvalnicu, možda se i ogrebemo za neku kintu. Što bi buba rekla, AKO! Link to comment
kurdi Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 dešava li se nekome da hoće da objavi svoje rezultate i ideje što pre ne bi li se neko setio pre njega da objavi, pa posle umesto da on lično bude faca mora non-stop da citira tog nekog? ne, ja uvek cekam da neko drugi objavi prvi. nekad moram da cekam godinama, al jebiga, takav je posao. Link to comment
Amelija Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 hm interesantno, a smem li pitati kako to? pošto kod nas je uvek "veća je faca ko se prvi setio", osim ako nekakva nadogradnja bude baš bitna Link to comment
BraveMargot Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 hjorton, mora biti da se divno uklapas u nemacku sredinu, po toj logici trebalo je kurdi da stavi smajli na kraju jer ako ne stavi onda je sigurno mislio ozbiljno. Link to comment
Amelija Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 joj autistična sam ja malo (malo više) za te suptilne ironije i sarkazme, izvinjavam inače većina mojih kolega se uopšte ne uzbuđuje oko toga, samo ja i još jedan stalno žurimo i objašnjavamo im zašto je to bitno, pa mi pade napamet Link to comment
apophenia Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 @hjorton objavljuješ kada želiš da objaviš i kada imaš nešto značajno da podeliš sa ostatkom zajednice. Toliko toga ima da se otkrije u nauci i tehnologiji, da poslednja stvar o kojoj razmišljam je utkivanje sa drugima :) Link to comment
Amelija Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 @hjorton objavljuješ kada želiš da objaviš i kada imaš nešto značajno da podeliš sa ostatkom zajednice. Toliko toga ima da se otkrije u nauci i tehnologiji, da poslednja stvar o kojoj razmišljam je utkivanje sa drugima :) naravno :) ma nije ni meni ni do kakve trke, ali npr ako imam nešto a rok za prvu sledeću objavu je za mesec dana, a za prvu posle nje za pola godine ili više, ja ću se polomiti da uradim sve što treba za tih mesec dana ne bi li se što pre pojavilo dok su ovi drugi spomenuti totalno mrtvi ladni "ima vremena, objavićemo već" inače možda ja malo i duvam u jogurt jer mi se desila takva jedna "tužna priča" dok sam radila doktorat :D Link to comment
apophenia Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 naravno :) ma nije ni meni ni do kakve trke, ali npr ako imam nešto a rok za prvu sledeću objavu je za mesec dana, a za prvu posle nje za pola godine ili više, ja ću se polomiti da uradim sve što treba za tih mesec dana ne bi li se što pre pojavilo dok su ovi drugi spomenuti totalno mrtvi ladni "ima vremena, objavićemo već" inače možda ja malo i duvam u jogurt jer mi se desila takva jedna "tužna priča" dok sam radila doktorat :D čujem te, čujem, ista priča i za moj PhD:) meni je najveći izazov treniranje strpljenja, tj čekanje na rezultate reviewera, i kasnije ispravke i ponovno čekanje nedeljama na odgovor, meseci znaju da prođu. Link to comment
Amelija Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 srećom pa za konferencije sve to ide brže :) (a nama je to najbitnije mada jesu bitni i časopisi, naravno) Link to comment
Amelija Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 inače ako nekog možda zanima http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/reputation-ranking Link to comment
Amelija Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 jesmo li ovde beše o nepismenosti? evo i Španjolci se žale na današnju nepismenost a i sve češće viđam engleske fore tipa it's nije isto što i its, you're nije isto što i your, itd Link to comment
אַף אֶחָד Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 dešava li se nekome da hoće da objavi svoje rezultate i ideje što pre ne bi li se neko setio pre njega da objavi, pa posle umesto da on lično bude faca mora non-stop da citira tog nekog? redovno. super spor sam kad dodje do objavljivanja. upravo sam otkrio da mi je jedan nikad objavljeni rad iz teze doziveo prilicnu slavu na izvesnom institutu (u grupi profe koji mi je bio u reading committeeju). lepo su ga usitinili i nahranili nekoliko gladnih usta. jebiga, sam sam kriv, pa me to mnogo vise i ne pogadja. a i ovo sto radimo (svi zajedno danas u nauci) retko predstavlja bilo kakav stvaran breakthrough, pa da se sekiras da li ces izgubiti primat otkrica. zapravo je - bar moja oblast - u velikoj meri kolektivni effort. grupe su toliko isprepletane, 3-4 koda koji su glavni u oblasti su svi vec provaljeni i zapravo mislim da ne procitam vise od dva bitna rada godisnje, a stancuje se na hiljade. prosle nedelje, na nekom konfu, svaki drugi rad o XYZ. kad god vidim novu skracenicu koju studenti sladostrasno izgovaraju gledajuci u svoje mentore, a bez ikakvog osecaja da bi bilo svrsishodno da kazu sta XYZ znaci, trenutno mi se prispava. kako je XYZ nastavio da se spominje, vidim da je vrag odneo salu i krenem da ga googlam. trebalo mi je pet minuta da provalim sta znaci, jer se - surprise - pominje samo u radovima profe koji je organizovao skup i njegove grupe. imaju i posebnu stranicu o XYZ i i fucking 35 radova o istom u 3 godine (ukupno 6-7 autora)?! a cela prica je bukvalno sbb kbb, jer nikakav eksperimentalni ili posmatracki dokaz ne postoji, niti zapravo moze da postoji. posle prica jedna studentkinja iz te grupe kako ima 6 first author objvljenih radova za dve godne phd-a, ali bedak, ne zna da li ce uspeti do kraja da prestigne kolegu koji ima 14 i treba ove godine da doktorira?! what the fuck? Link to comment
Prospero Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Alex Holcombe @ceptional Mar 12 Elsevier's 37% profit margin puts it ahead of Apple, Rio Tinto, and BMW. Free labor beats low-cost labor Link to comment
Recommended Posts