J-♣ Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Uglavnom preferiram one osvežavajuće napitke na bazi fermentacije žitarica i grožđa za koje još nisam pribavio lončarije i ostale opreme da ih sam pravim. dakle - viski, konjak, pivo, vino i neke skandinavske votke vrlo retko odbijam dok tuđe voćne rakije samo radi radoznalog poređenja sa sopstvenim produktima 1
banecare1 Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 posto sam uso u poso s alco ja ne pijem vec degustiram idem da analiziram trziste moscow mule mi prija u koktel barovima, a dobar pilsner posle basketa i uz burger. na poslovnim vecerama kinezi teroriziraju sa brljavim baijiu. valja li - valja dok pijes, posle je tesko i sve teze kako godine idu. obozavam socijalno-zabavni efekat isparavanja, ali telo nije odusevljeno. ubija i produktivnost, tako da treba vagati, sto meni licno bas i ne ide od ruke. obrni-okreni homer je u pravu 100% 1
stajebrebilo Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Jel vi mislite da mi pijemo zato što volimo? Rakija, šljiva - preferiram. 1 5
napadaj Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 (edited) Retko sam pijan, ali leti skoro svakog dana popijem po pivo-dva. Rakiju pijem pre ručka ili večere u kafani, što ume da bude i nekoliko puta tokom nedelje, pa za vreme jela pređem na pivo. Popije se po 2-3 piva i posle malog fudbala, a imam ekipu s kojom idem na craft piva svake 2-3 nedelje. Na svadbama i sličnim veseljima pijem samo rakiju, obično su mi dva bokalčića mera. Viski tu i tamo, samo na poslu, pošto moji vole. Vino ređe, al' volim i njega. Edited August 24, 2023 by napadaj
ronin Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 6 minutes ago, napadaj said: Retko sam pijan, ali leti skoro svakog dana popijem po pivo-dva. Rakiju pijem pre ručka ili večere u kafani, što ume da bude i nekoliko puta tokom nedelje, pa za vreme jela pređem na pivo. Popije se po 2-3 piva i posle malog fudbala, a imam ekipu s kojom idem na craft piva svake 2-3 nedelje. Na svadbama i sličnim veseljima pijem samo rakiju, obično su mi dva bokalčića mera. Viski tu i tamo, samo na poslu, pošto moji vole. Vino ređe, al' volim i njega. Imaš potencijal...Ali morao bi malo ozbiljnije da cirkaš...Ipak imaš 35 godina 😊 1
napadaj Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Sinoć sam se nalio na nekoj proslavi, danas levitiram. 1
zmanic Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ja pitao AI (ChatGPT) nešto bitno, ali iznenadlio me i bilo mi sumnjivo čim je počelo da brblja na 'rvatskom: Quote što se Stomaklija sve manje proizvodi ChatGPT Prokupačka stomaklija proizvodi se u veoma malim količinama, što je čini vrlo retkom i teško dostupnom rakijom. Razlozi za to su što je proizvodnja ove rakije veoma zahtevna i dugotrajna, te što se većina proizvođača okreće drugim vrstama rakije koje se lakše proizvode i lakše plasiraju na tržištu. Takođe, postoji i problem nedostatka kvalitetnih sirovina koje su potrebne za proizvodnju prokupačke stomaklije. Quote kuda ide život bez rakije ChatGPT Život može ići i bez rakije, jer rakija nije neophodna za preživljavanje. Međutim, alkoholna pića, uključujući rakiju, mogu biti deo kulture, tradicije i društvenog života nekih ljudi i zajednica. Važno je imati na umu da umjereno konzumiranje alkohola može biti bezbjedno i uživati u piću u skladu sa ličnim preferencama i društvenim okolnostima. Međutim, prekomjerno i nekontrolisano konzumiranje alkohola može biti štetno za zdravlje i dovesti do različitih zdravstvenih problema. Quote kolko je umereno, dnevna količina ChatGPT Općenito se preporučuje da se konzumacija alkohola ograniči na razumnu razinu. To se obično smatra jednom pićem dnevno za žene i do dva pića dnevno za muškarce. Međutim, važno je napomenuti da ove smjernice mogu varirati ovisno o dobi, težini, zdravstvenom stanju i drugim čimbenicima. U svakom slučaju, važno je voditi računa o umjerenosti u konzumiranju alkohola i ne prelaziti preporučene granice. Quote što pričaš hrvatski, oću odgovor na srpskom ChatGPT Izvinjavam se ako sam prethodno greškom koristio hrvatski jezik. Što se tiče vašeg pitanja, ne postoji univerzalna preporuka o dnevnoj količini konzumiranja alkohola, jer to zavisi od više fakt Kako se pravi coca-cola? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Milošica Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Nekih 4dl žestine dnevno u proseku. Votka ili vinjak. 1 1
DejanMilč Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Jutros sam od kolege dobio Megdan dunju i šljivu. Odgovor na temu, alkohol je odličan. 2
DejanMilč Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 KAJSIJU! Zadužen sam da kupim šljive pa ih svuda vidim od frke da ih ne zaboravim Ali mislim da imaju i šljivu. E, imaju. Ovo bi bio super poklon za @Svemir Zeka 1 1
Svemir Zeka Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Kupila na moru travaricu i liker od narandže. Odlični. 2
Krampa Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ja obozavam probati razne alkohole i pica. Nisam eto 4-5 godina ali je uzitak. Ali samo probati, cisto gastronomski. Jednom sam popio celu flasu blu safira, cistog, bez tonika, pola flase vodkee i 5 piva. Dan posle sam osjecao kako mi je jetra zalepljena za kicmu. Posle toga mi se ogadilo i pio samo pivo ali i to samo petkom i subotom. U proseku 10-15 po veceri. Onda mi je i to dosadilo i sada samo bez alkohola.Super je i nebi ponovo. 1
Serena Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ja sam bila ubedjena da zestina nije zdrava dok mi pre par godina u Sloveniji posle rucka ne ponudise neki liker Borovicka za bolje varenje (sa kojim uvek muku mucim kad dodjem u Srbiju ). Od tad cim mi stane zeludac (a i kad ne stane ) ja uzmem casicu nekog likera da proradi 1
nisam ja Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Dva džin švepsa jača da viš kako je odma sve živopisnije. 2
Recommended Posts