Roger Sanchez Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 I meni, ništa posebno. Telefonika Lakonika
Singer Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 ne bih da spojlujem ali meni te krempite na bledu bile wtf?! kada sam ih ponovo overio pre par godina. ako si jeo neke od boljih krempita po bgd, fini, klub knjizevnika, sve sto se ne pravi od pudinga, nije vredno cima. pardoniram.... I meni, ništa posebno. Telefonika Lakonika +1 Moj domaćin tad nas odvede na "čuvene" kremšnite na Bledu, navodno poznate na sve strane... ja probao kad ono isto WTF? pa u maxiju kupim bolje, one industrijske. Naravno ljubaznost mi je nalagala da im ne pišam na deželu iako su oni to uradili u kontra poseti
Amelija Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 pa dobro, meni su super a možda zavisi i u kom restoranu a možda čovek ni ne voli slatko kao takvo
yolo Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 ma dobro, kad si vec tamo, izedes krempu, izjodlujes zahvalnost, ostavis napojnicu, produzis dalje....
Roger Sanchez Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Možda je bolje otići u bliži eponimski Kranj, + Kranjsku Goru Laconica Telefonica
Indy Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Zar nisu bile top krempite u Brežice? Doduse tad se pola foruma nije rodilo, mozda mesto vise ni ne postoji.
fonTelefon Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Zar nisu bile top krempite u Brežice? Doduse tad se pola foruma nije rodilo, mozda mesto vise ni ne postoji. In Slovenia, kremna rezina is commonly associated with the town of Bled, an Alpine tourist destination in northwestern Slovenia. The recipe cake was brought to the local Hotel Park in 1953 by Ištvan Kovačevič, chef of the hotel's confectionery store. He came to Bled from Serbia where a similar cake was already known. As of October 2009, 10 million cream cakes have been baked at the hotel's patisserie since its invention.[2][3][4] The name of the dessert means simply "cream slice". Most locals refer to it as kremšnita, from the German word Cremeschnitte, with the same meaning.
namenski Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Како какве везе? Па кремпита је настала у Гружи, шумадијски специјалитет одвајкада, још су стари Словени...
fonTelefon Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Pravis zabunu Bled i Bled kakve slasticarne po Brezicama. I zagrebacke kremsnite su nastale pedesetih sve na osnovu krempita u Srbiji. Jbg idete u Sloveniju da probate srpske kolace. Smesno. I forum je malo stariji.
yolo Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 jeste indy, sprema se lapot po forumima. tesim se da si stariji od mene pa ces prvi najebati, a mozda se dotle i odjavim odavde.
Indy Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Posle se cude ljudi kad kazem da ste ludaci. Prosto napisem da se u SFRJ stajalo da se jedu krempite u Brezicama, i dobijem hranjene nekim edukativnim govnima sa Wikipedije. Nemoguce vas je podneti bez totalne anastezije.
Djuro Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Pravis zabunu Bled i Bled kakve slasticarne po Brezicama. I zagrebacke kremsnite su nastale pedesetih sve na osnovu krempita u Srbiji. Jbg idete u Sloveniju da probate srpske kolace. Smesno. In Slovenia, kremna rezina is commonly associated with the town of Bled, an Alpine tourist destination in northwestern Slovenia. The recipe cake was brought to the local Hotel Park in 1953 by Ištvan Kovačevič, chef of the hotel's confectionery store. He came to Bled from Serbia where a similar cake was already known. As of October 2009, 10 million cream cakes have been baked at the hotel's patisserie since its invention.[2][3][4] The name of the dessert means simply "cream slice". Most locals refer to it as kremšnita, from the German word Cremeschnitte, with the same meaning. opet srbin pobedijo. namerno ih naucio naopako i uvalio im kitu od pite.
namenski Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 opet srbin pobedijo. namerno ih naucio naopako i uvalio im kitu od pite. To je bio Sloba i antibirokratska revolucija; pre toga, u SFRJ vremena medjurepublicka razmena ideja, ljudi i dobara je funkcionisala besprekorno. 1 bratstvo i jedinstvo.
fonTelefon Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Posle se cude ljudi kad kazem da ste ludaci. Prosto napisem da se u SFRJ stajalo da se jedu krempite u Brezicama, i dobijem hranjene nekim edukativnim govnima sa Wikipedije. Nemoguce vas je podneti bez totalne anastezije. Jbg kad ti nisam okacio na slovenackom. Oni bar znaju odakle su ga dobili i gde, na Bledu 1953, a kafane uz put za putnike na zapad u ozracju nuklearke Krsko jbg. I za Namenskog koji voli da lupeta o dostignucima petoletki.
Recommended Posts