Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

1070is_zpscb817a2e.jpg
  • Replies 11k
  • Views 807k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

uf, kolko traje ta zaliha izbosne . :D

U petak sveže obnovljena :)Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

fuck prokelyi
na ovo ti imam stosta reci, al' kasnije, ne mogu sa foneleta.
fuck prokelyi
+1
fuck prokelyi
+1
ooo, momci, hold jor horses i dajte prokelju jos 1 sansu. vecina ne voli prokelj samo zato jer se kod nas oduvek jeo samo prokuvan, eventualno sa blukom i pavlakom, cesto bude gorkast i fakat, tako spremljen cesto i smrducka. ali, ali!prvo i osnovno, kako izbeci povremenu gorcinu: ukloniti povrsinske listove (bar 4-5), zatim blansirati 5 minuta u dosta vode. ja stavljam po kile u serpu od 5 litara. kad se izvade iz kljucale vode, momentalno potopiti u ledenu vodu jedno minut, a zatim istresti na papirne ubruse da se suse. tad ih tek seci na polovine ili cetvrtine ako su krupniji.druga bitna stvar, dinstati poklopljeno na malo masnoce dok ne omeknu, a onda pojacati vatru i prziti par minuta, dok ne postanu braonkasti odozdo.tako idu uz svasta: slaninica, bluk, kockice kiselih jabuka, parmezan, ricotta i budjavi sirevi, kesten, bademi, lesnici, ... od zacina persun, timijan, biber, bosiljak, korijander, ...izvrstan recopis sam negde s neta skinuo:50 grama celih lesnika zagrejati u tiganju samo dok ne zamirisu, zatim preruciti u ciniju sa malo putera i dobro promesati, da dobiju glazuru. posuti ih kasicicom secera u prahu i kasicicom ljute tucane paprike i dobro izmesati. odloziti u rernu, da se ne hladi. u tiganju istopiti tanke listice slaninice dok ne postanu hrskavi, pa i njih preruciti u lesnike. ako treba dodati jos malo masnoce u tiganj, baciti na nju tridesetak sekundi 3-4 grancice timijana i dva cena bluka, izvaditi ih i onda tu spremiti prokulice, vidi gore kako. kad su gotove dodati sok jednog limuna, moze i naribanu koricu a i ne mora, i na jakoj vatri redukovati sok na trecinu. bice potrebno oko minut, mesati sve vreme. onda sve izruciti u ciniju iz koje ce se posluzivati, i prokulice i lesnike i slaninicu, dobro promesati i to je to :)ide super uz dimljena mesa, kobaje i tako to, ali sasvim je dovoljno i samo.

Edited by aram

ma taj prokelj je bog, chak i kuvan samo, sa solom i paprom! -_-chak i gorak! :D

prokelj se obari na pari, dobije intenzivno zelenu boju, bude vrlo malo gorak koliko za blag astringent, prelije hmuljem, malo belog luka

Edited by Kelt

Prokelj je jedno™ zloПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

ma taj prokelj je bog, chak i kuvan samo, sa solom i paprom! -_-chak i gorak! :D
Dobar je i da se zapeče u rerni ušuškan uz meso i druga lepa povrća ...Bude kao puterPravda za kelj, prokelj i brokoli!

Edited by Frile

fuck kelj, prokelj
1070is_zpscb817a2e.jpg
Renne pisao si za neku mesaru u Bijeljini za ćevape, ne mogu da nađem, kaži koja je i gde je, kad me put nanese u te krajeve.

na samom ulazu kad ideš iz Brčkog, mala mesara, neugledna, Solenc (ili tako nekako se zove). Prodaju i ove odlične Klasove somune. Cena za ćevape 10.50KM

Pravda za kelj, prokelj i brokoli!
ja volem kelj i brokoli, al ne volem prokeljglupava mu je struktura, dosadan mu je ukusmislim, mogu da ga pojedem, ali ako nije nužno preskočila bih ga

krčkam sarmu, pa se setio arama pa rokno i celu jednu kolenicu, neće se baci